| Liviuliu a întrebat:

Cum cunosti mai multi prieteni? Trebuie neaparat sa te apuci de fumat,baut si prostii pentru a te integra intr-un grup.Mi se pare un rahat sa faci treaba asta, dar cred ca asta este singura solutie....Eu nu am acel prieten foarte bun pe care sa ma bazez, de aceea nu am sansa sa cunosc foarte multe persoane.Vad foarte multi colegi petrecareti care se bucura de viata,iar eu ma pllictisesc in casa, jucandu-ma la PC (una dintre cea mai mare greseala pe care as fi putut sa o fac).De ce daca fumezi esti smecher? De ce daca bei alcool de la o varsta de (14-15 ani ) esti interesant si astfel iti faci prieteni? Explicati-i va rog si unui antisocial ca mine ..De ce altii o duc asa bine, iar mie mi s-a pus amprenta de un antisocial care sta numai in casa.Si cand ii aud pe ceilalti "traieste-ti viata,deoarece e scurta " parca imi doresc fix invers, sa se termine cat mai repede.Dati-mi va rog niste raspunsuri care ma pot ajuta in legatura cu prietenii si cum ti-i faci. Vreau doar sa repar greselile pe care le-am facut, asta daca nu mi s-a pus deja stampila. Si inca ceva : nu sunt o fire timida!

6 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Nici eu nu sunt foarte sociabila si nici nu am prieteni dar asta pentru ca asa am ales eu.
Imposibil sa nu fi vazut undeva in parc, in scoala sau pe retelele de socializare unu care este retras sau linistit, care citeste o carte sau face un voluntariat.Ai grijasi fa diferenta intre a nu putea avea prieteni pentru ca esti intr-un fel sau a nu te putea integra printre asazisi "smecheri".Ca eu cred ca tu poti sa iti faci prieteni asemenea tie doar ca tu vrei sa fi ca aia sau cum sunt aia "smecheri" si atunci normal sa nu te regasesti daca nu esti asa.

| octav005 a răspuns:

Pai acum in ziua de azi este foarte greu sa iti gasesti prieteni in care sa m-ai ai incredere. eu pe vremea mea. am gasit prieteni din copilarie, in acelasi bloc. si jucam sotronul, vate-ascunselea. si etc. nu exista pe vremea aia pc, telefoane. si parca era m-ai bine, petreceam mai mult timp cu ei.

acum ca sa ai prieteni trebuie sa ai bani, sa le faci cinste. dar parerea mea este ca astia nu sunt prieteni.

| yustme a răspuns:

Buna. Mie mi se pare foarte aiurea sa faci chestiile astea doar ca sa fi într-un cerc de prieteni. Prietenii adevărați îi faci în timp și nu te îndeamnă la rele. Deci dacă tu nu vrei sa fi prieten cu asa persoane nu te împrietenești cu ei. Mai bine iti cauti niște prieteni care sa fie pe placul tău. Mai putini dar sa iti placa sa fi în compania lor și nu trebuie sa fi smecher vezi Doamne ca nu ajungi nicăieri doar te bagi în necazuri probabil. Găsești greu prieteni adevărați și trebuie să fi selectiv.

| ROB3RT89 a răspuns:

Tinere,ma bucur ca ai constientizat unde e problema ta.
Daca fumezi/bei sunt doar niste vicii,nimic mai mult.
Nu e cazul sa facem din tantar armasar.
Toata faza se interpreteaza gresit si de tine dar si de altii.
De carisma ai auzit pana acum? Ai vazut cum un om carismatic,optimist,vesel e mereu inconjurat de persoane ok?
Acum cand zic carismatic nu vorbesc de genul de persoana care face pe clovnul pentru ai distra pe altii.
Inainte de toate lasa pc si uita-te putin la tine,apoi la altii.
Acum viata trebuie traita, nu in casa la pc cu gandul la ce fac altii.
La varsta adolescentei domina puternic spiritul de turma, daca tot grupul bea si fumeaza si cred ca e cool(specific varstei) e logic ca daca tu esti diferit vei fi vazut ca un ciudat.
Cauta alt grup sau interactioneaza cu persoane populare si poate o sa-ti faci si tu prieteni.
Am zis mai sus de carisma si optimism, nu exista persoane care au aceste calitati sa nu aibe prieteni, vezi cum le dobandesti!

| Adry05 a răspuns:

Poti sa-ti faci prieteni si nefacand alea doar ca tu tintesti strict grupul "popularilor" si "petrecaretilor". Sunt destui oameni ca tine care sunt linistiti, se joaca, citesc etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cât de prostească e întrebarea asta. laughing

Întrebări similare