Se spune ca::::cate bordeie, atatea obicee(obiceiuri) la mine la nunta s-a procedat in felul urmator: mirele, acasa la el se pregateste, impreuna cu domnisoara(domnisoarele)de onoare sa i-a nasii, de la casa lor, pentru a merge impreuna la casa miresei. odata ajuns alaiul la casa miresei, mireasa ii intampina stropindu-i pe toti cu agiazma cu o crenguta de busuioc, apoi se aseaza la o masa, special amenajata, unde va fi gatita de nasa. voalul mi-a fost adus de doua domnisoare, care pe muzica danseaza voalul, dupa care il dau nasei, NASA i-a voalul si in functie de coafura si preferinta miresei il prinde in par cu agrafe, intre timp muzica ii canta miresei "i-ati mireasa ziua buna"(asta daca mireasa doreste) dupa ce voalul a fost pus bine, nasa ii da cu un pic de fixativ in par (eu am avut cu sclipici), apoi miresa ii saruta mana nasei si cam atat cu gatitul, urmeaza florile (de pus in piept) apoi inainte de a pleca la biserica, nasa rupe turta miresei, deasupra capului, si arunca bucatile in fata, in spate, dreapta, stanga.se spune ca pe drumul spre biserica mireasa nu are voie sa se uite in spate, si nici sa se intalneasca cu alta mireasa...
anonim_4396 întreabă: