Nu sunt animale, nu poti sa-i dresezi si nu-i poti determina pe ei sa facea ceea ce vrei TU, lucruile stau fix invers.
Poti sa incerc sa vorbesti cu ei civilizat, sa le aduci argumente si sa fii rezonabil. Depinde ce varsta ai si anturajul din care faci parte; de exemplu, e normal sa nu te lase pana la 12 noaptea cu niste drogati, daca tu esti esti fata si ai sa zic 15 ani. Depinde de situatia ta. Dar le poti demonstra ca esti responsabil si poti avea grija de tine, dar repet, nu te astepta sa faci lucruri absurde ( chiar daca tie poate ti se par normale ). Pune-te in situatia lor.
Daca ei sunt niste incuiati si la 16 ani ( de exemplu ) nu te lasa pe nicaieri dupa ora 6 si programul tau este strict liceu - acasa, atunci pune-i in fata faptului implinit. Sperie-i putin, dar incetul cu incetul. Nu ma refer sa incepi sa te droghezi, sa furi sau mai stiu eu ce absurditati. Doar arata-le ca esti destul de matur incat sa ai grija de tine, in limita bunului simt.
1. Poți începe prina a învăța să scrii cuvintele complet. Ai o întrebare de 12 cuvinte, chiar ți-e lene să le scrii complet pe toate?
2. Nu îți „faci părinții" ci, eventual, îi „convingi" sau îi „determini".
3. Dacă ai sub 15 ani, soluțiile tale sunt nule. N-ai nicio șansă, las-o baltă.
4. Dacă ai peste 15 ani, poți încerca prima variantă propusă de @irinnaaa - aia cu vorbitul civilizat. Ai rămâne surprins ce procent mare de reușită are.
Salam alekum.
Bună.
Poftim?
Nu uita că depinzi de părinți financiar, ai obligația morală să-i asculți prin grija pe care o port față de tine, etc.
Pa, pa.
Daca ai sub 15 ani, normal ca nu te lasa sa mergi unde vrei tu, depinde, daca ai parinti de gasca poate ai noroc
In principiu, parintii vor doar sa te stie in siguranta, din cauza asta nu te lasa sa mergi unde vrei tu. Daca ii asiguri ca ii suni si le spui unde esti, eu cred ca ar putea sa inteleaga. Daca nu, e posibil sa stie ei mai bine si sa le respecti decizia, te poate scapa din multe belele, ti-o spun din experienta. Toate cele bune si mult succes cu ai tai!
LoveIsForEverYoung întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Scama_6413 întreabă: