| Loredannnnaaaa89 a întrebat:

Cum îmi pot face o relație cu un băiat și ce va atras pe voi fetele care aveți iubit ați avut la iubitul vostru? Eu am 19 ani și până acum la vârsta asta nu am avut nici o relație am ieșit cu câțiva baieți dar nu mau atras pentru că se dădeau cam șmecheri și nu am nevoie de asemenea iubit/soț eu vreau respect într o relație.Pe voi fetelor ce va atras la primul iubit?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ia-o usor, mai ales ca nu ai avut nici o relatie pana cum, intai sa cunosti oamenii, sa-ti faci un prieten, apoi sa ajungeti la cunoastere si iubire si vei sti cand ai intalnit barbatul vietii tale, fiindca vei avea sentiemnte puternice pentru el, iti va place tot la el.

3 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Din perspectiva unui băiat zic acum.
Iubirea nu e precum in filme,cel puțin nu din prima,însă e bine că ai niste standarde de selecție și nu accepți toți băieții de cartier in viața ta.
Vezi tu,nu prea poți schimba astfel de băieți, pentru că ei nu vor să se schimbe și,mai mult de atât,îți vor face mult rău, așa că mare grija cui ii dai inima ta.

Lăsând introducerile, repet, iubirea nu e ca in filme, iubirea ca sa ajungă până stadiul de "film", trebuie sa treacă prin mai multe etape:
1.Cunoasterea persoanei
2.Acomodarea cu aceasta
3.Rabdare
4.Compromisuri

In ziua de azi,de la prima întâlnire sex, eventual începând cu a doua zi mutarea împreună,poate rămâne și gravida tipa de la contactul sexual,totul bine și frumos până la primele neînțelegeri unde,amândoi pleacă care încotro, baga scuza că au murit sentimentele între ei și apoi mama rămâne cu copilul, in timp ce taica-su umbla după alte tipe bune.

Adevărul gol goluț e că da, bărbații au în genele lor aceasta gena a reproducerii mai intensă decât la femei, dar asta nu înseamnă că ar trebui sa te culci cu cineva din prima doar pentru "a va cunoaște mai bine", e o idioțenie care se traduce prin "n-am chef de relație, dar vreau sa vad cum e sexul"…mare atenție.

1.Prima oara ar trebui sa va cunoașteți,să vedeți dacă sunteți pe aceeași unda,care apropo,nu in pat se descopera(menționez încă o dată), vezi ce aspirații de viață are, cum e ca persoana, iar dacă îți propune sexul sau sărutul din prima, cel mai sigur te duce spre sex mai repede decât ai crede.
De aceea, trebuie lucrată inteligenta emoțională, pentru a nu mai fi manipulată de toți care îți zic un compliment și îți pun mana pe picioare...ca idee.
(Cunoașterea, ar fi de preferat sa dureze între o săptămână și maximum 1-2 luni, părerea mea)

2.Acomodarea se întâmplă după mai multe sesiuni de întâlniri, vezi cum reacționează in diferite situații, daca chiar tine la tine sau se face, daca e implicat și așa mai departe.
In niciun caz acomodarea nu ar trebui sa fie la el acasă, cardul generează o presiune sexuală care nu are ce căuta în această etapă.(Etapa asta ar trebui sa dureze măcar 6 luni)

3.Rabdarea este un punct fierbinte într-o relație,in ziua de azi unde avem tot la botul calului,mai greu sa ai răbdare să nu ai totul la timp,că hop,apare îndoiala,gelozia etc.
De aceea ai nevoie să îl Iași și pe el sa respire,sa existe dincolo de relație.
O relație are nevoie de timp împreună,dar și separat, cine zice că devine una și aceași persoana într-o relație, sigur este dependenta emoțional de acea persoana.
Revin, deci, trebuie sa dai voie schimbărilor sa vina in viața ta, nu poți forța un om să se schimbe instant, așa că dă-i timp.

4.In faza compromisuri deja ar trebui sa fie o relație destul de stabila, unde fluturii dragostei s-au mai evaporat și acum ar trebui sa vedeți și defectele, nu numai calitățile.
Drept urmare, o să existe discuții și o să vă certați.Ideea e să comunicați ceea ce va apăsa, nimeni nu are de unde ști cum te simți prin interior, deci spune daca te deranjează ceva, pentru că dacă ai trecut cu acel om de primele două etape, ar trebui sa știi cum e și nu ar trebui sa te jenezi sa ii spui cum te simți.Deci,spune tot ce te apasă.
Așa înțelege și el și poate face schimbările necesare astfel încât să se regleze după tine.
(Etapa asta durează de la 6 luni până la adânci bătrânețilaughing,practic până alegeți să vă căsătoriți)

O să mai zic un lucru și închei,daca vrei băieți de calitate,sigur nu vei găsi în cluburi,baruri etc, ci vei găsi oameni de calitate oamenii care se îmbunătățesc constant, care vor sa facă ceva util cu viața lor.
Mai mult, e de menționat și faptul că și tu trebuie sa lucrezi la tine, din toate punctele de vedere, pentru că na, niciodată nu știi destule, deci trebuie sa ai in vedere și acest aspect.

Sper că au fost utile lucrurile menționate de mine!

| Miruna333 a răspuns:

Sunt de acord cu ce a spus andreierdna91.
La 19 ani doar nu iti faci relatie pentru casatorie. Asta o sa vina mult mai tarziu. Mai ales in cazul tau ca nu ai mai avut pana acum, este greu. Greu pentru ca ai nevoie de ceva experienta pana la o relatie. Multi te pot prosti pe fata, unii sunt actori foarte buni si iti pot spune ceea ce vrei sa auzi, iti vor vinde visuri, planuri, idei, dar ei in realitate nu fac nimic. Lasa-te impresionata de fapte, nu de vorbe. Multe femei inca se indragostesc de ceea ce aud. A spus ca o sa ma duca acolo, a spus ca o sa facem X, si ele sunt foarte fericite, pana nu face acel lucru, nu iau in seama absolut nimic. Mai bine sa taca si sa faca.
La primul iubit eram prea micuta, dar primul iubit la modul mai serios, m-a atras conexiunea pe care o aveam si efortul pe care il depunea sa ma vada, sa faca intalnirile cat mai placute, ma asculta cu adevarat, nu doar ma auzea, tinea minte lucruri, pur si simplu ne potriveam si ma curta mult, chiar daca deja eram in relatie de ceva timp, tot incerca sa ma surprinda si asa ceva mai departe. Multi se complac in relatie si pentru ca,, te au'', cred ca nu te mai pot pierde si nu mai ies cu nimic in evidenta. Este nevoie de experienta, sfatul meu este sa iesi cu mai multi baieti, sa vezi diferentele, sa iti dai seama ce iti place, ce nu. Sa iti faci la randul tau o lista cu limite, daca de exemplu tie nu iti place vorbitul urat si tipul vine si injura la intalnire sau ii mai scapa cuvinte urate, il tai de pe lista si asa mai departe. Va veni cu timpul

| andreierdna91 a răspuns:

(Stiu ca nu-s fata si tu ai intrebat fetele dar vreau doar sa-ti dau un sfat)
Ai grija cu ideea de sot. Nu zice nimeni sa te culci cu tot orasul dar nici sa-l iei pe primul care pare de treaba. Incearca sa experimentezi putin sa capeti putina experienta (ma refer la experienta in ceea ce priveste "citirea" oamenilor, sa inveti sa recunosti eventuale probleme: alcoolism, droguri (aici intra si jocurile de noroc) si altele).
Aia cu "smecherasi"... asa cred ei ca atrag fetele (si unele din pacate chiar asta cauta) dar vezi ca printre "smecherasii" aia sunt si unii care doar se fac ca sa impresioneze si ei sunt chiar baieti de treaba.
Succes!