anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum îmi pot face părinții să se înțeleagă după divorț? Acum nu zic că l-au semnat, dar prefer să nu zic de la ce a plecat. Țin foarte mult la amândoi și nu aș vrea să se despartă. Nu vreau nici să își pună capăt zilelor.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți.

| NLS a răspuns:

Si ai mei s-au despartit, si nu i-am putut impiedica, nici eu, nici fratele meu, desi am incercat.
In plus, in cazul lor, nu au existat probleme sau tensiuni, a fost doar un moft al mamei.

N-a murit nimeni, se respecta cand se vad, s-au ocupat de noi, si in rest, altceva nici nu mai conteaza.
Daca ai tai se despart, nu inseamna ca te iubesc mai putin, si nu inseamna nici ca nu mai poti tine la ei in exact acelasi mod in care o faceai pana acum.
Daca vreunul incearca sa puna presiune pe tine sa il urasti pe celalalt, pune piciorul in prag, si invata sa spui: "NU, nu pot face nici o diferenta intre voi, am nevoie de amandoi la fel de mult".

Ei tot se vor desparti probabil, daca nu-si pot depasi ambitiile si nu pot gasi o rezolvare, sau nu vor sa-si ierte ceva,
dar macar vor invata o lectie.

| carevaescu a răspuns:

Nu i poti impiedica, si in unele cazuri divortul este o optiune mai buna decat ramanerea împreună.
Tot ce poti face este sa fi bun cu ei oricare ar fi rezultatul.

| DaniTDCI a răspuns:

Nasoala situatie, pare rau de tine, odata ce 2 oameni nu se mai iubesc e clar ca nu ii poti aduce inapoi, sunt maturi, au o varsta, stiu amandoi ce e mai bine, nu poti forta 2 persoane sa stea impreuna doar de dragul tau.

| IonelaIasmina a răspuns:

Bună!
Înțeleg situația ta, dar totuși trebuie știut motivul pentru care s au despărțit ca să pot sa ți spun cum ai putea sa procedezi.
Dar în mod normal dacă nu mai exista cale de înțelegere..asta este..nu ai ce sa faci tu ca și copilaș, lasă I sa aleagă cum vor sa trăiască. Sunt maturi și dacă considera ca nu se mai suporta și nu se înțeleg asta este.
Dar tu totuși ai putea sa te rog de fiecare în parte sa nu se despartă
Dar cel mai bine e sa mi spui motivul ca să ți spun ce sa le spui.
Ai încredere, am ajutat cazuri asa

| cosminsistefy2023 a răspuns:

Asta e. O zi iubitoare nu la fel ca parinti tai. cred ca tatal tau este gay si de aia... pup!

| use13r a răspuns:

Poate ai putea încerca sa discuți cu amândoi despre ceea ce te supăra, despre gândurile pe care le ai si despre cum ai vrea tu sa arate viața voastră chiar și după divorț (asta în cazul în care va avea locul unul). Sa încercați cu toții sa va spuneți punctele de vedere și sa încercați sa găsiți niște soluții împreună pentru a fi bine, poate. Comunicarea este importanta chiar și în astfel de situații și te poate ajuta sa înțelegi mai bine ceea ce simt ei și chiar pe ei, la rândul lor, ii poate ajuta sa înțeleagă mai bine ceea ce simți tu și astfel puteți lucra împreună la aceasta situație pentru a găsi o rezolvare. Mai mult de atât nu prea cred ca ai ce face, poate doar sa fi acolo pentru ei când au nevoie. Sa încerci sa ii ajuți cu unele sfaturi, sa ii asculti atunci când au nevoie de asta și vor sa vorbească cu cineva. Dar este important sa ai în vedere faptul ca iubirea cu forța nu se poate, iar dacă pe ei doi nu prea ii mai leagă ceva sau, pur și simplu, dacă ei simt ca le-ar fi mai bine dacă s-ar despărți sau daca ar divorța, atunci este alegerea lor și trebuie sa le respecți aceasta decizie. Pana la urma chiar si dacă nu ar divorța și ar rămâne mai departe fizic împreună, dacă între ei ar exista mai departe tot felul de probleme sau certuri și efectiv nu s-ar mai simți bine în preajma celuilalt și ar vedea o astfel de viață doar ca pe un chin, atunci ei tot nu ar fi, cu adevărat, împreună sau căsătoriți.

Chiar dacă este greu, uneori este mai bine sa se întâmple și asta, decât sa se ajungă la alte lucruri mai rele și efectiv sa trăiți cu toții intr-un mediu plin de probleme, poate chiar toxic.