| ele_ukulele a întrebat:

Cum invat sa fiu mai rabdatoare? Ce pot face sa invat aceasta carcateristica, valoare? Imi ies repede din minti mai ales cand simt ca cel mic nu vrea sa ma asculte. In primul rand pentru el vreau.

3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Analizeaza "problema" cand se intampla asta. Mereu, dar mereu exista o explicatie pentru orice, o explicatie fireasca si normala happy

Cel mic face o prostie? Bun, el nu intelege probabil, nu stie exact cum sta treaba. De asta ii explici. Acum probabil ca ai si tu dreptatea ta, nu stii cum sa il faci sa inteleaga aceste lucruri si iti pierzi rabdarea. Dar poti sa il lasi asa o perioada, sa mergi sa te calmezi. Iesi afara sau chiar si pana la fereastra, ia o gura de aer proaspat, respira si inspira, pune ceva muzica pe fundal si aia e.
Citeste o carte buna, citeste Eckhart Tolle - "Un pamant nou", pe care o recomand mereu. Acolo sunt niste capitole interesante despre rolul de "parinte" si despre cum ar trebui vazut acesta intr-o maniera pozitiva si constienta happy

Bafta sa ai!

| Freya1 a răspuns:

Păi ai nevoie si de altcineva înafara de tine sa stea cu el,sa il învețe chestii,sa se joace si etc.
Normal ca daca esti doar tu zeci de ore pe zi cu un copil ce poate e mai energic,curios,nasdravan sa nu ai răbdarea suficientă.In fond mai ai probabil si altele pe cap si e greu sa te împarți cu toate.
Deci in prima faza ar trebui să ceri ajutorul si celuilalt părinte.Iar după sa găsești o posibilitate de a te intelege cu el (recompense la numite reușite, un program bine stabilit, iesit in aer liber, interacțiunea cu alți copii etc).
Nu vreau sa fiu răutăcioasă, dar cred ca un copil obraznic e rezultatul unei educații proaste.Iar daca, copilul e ok si la locul lui doar ca te streseaza pe tine ideea de a sta cu el nu strica sa vizitezi un psiholog.

| AliGab a răspuns:

Cand gasesti formula magica sa ma anunti si pe mine, ca eu am ramas repetenta la capitolul "rabdare"