Nu cred chestii gen : apuca-te de facut mai multa treaba prin casa, sau zi-le ce e bine si ce nu va ajuta...
Da-le exemple de responsabilitate : cand am fost singur/a acasa nu am facut nimic rau... sau mai stiu eu ce-ai facut tu
Daca nu ai exemple sau nu functioneaza da-le alte motive de genul, poate ai mai fost in alte excursii. Explica-le ca nu esti doar tu ( sau poate esti nu stiu ) dar daca nu esti, explica-le ca vor fi si supraveghetori.
Pur si simplu spune-le in felul tau ca esti pregatit/a, ca ai mai crescut si ca ii vei suna o data la X ore, sa stie ca esti bine .
Ai niste parintii minunati.Sa te bucuri de asta, nu toti parinti au asa grija de copiii lor.
Spune-le ca trebuie sa aiba incredere in tine, si ca iti poti purta singura de grija.
Daca ei vor inteleg asta, chiar te vor lasa.
Numai bine.
Nu o sa creada...pentru ca daca i-ai suparat si astea si le-ai aratat ca nu esti responsabilia nu prea cred ca le poti dovedi
Stai mai mult in preajma lor luati masa impreuna si mai deschizi subiectul si incerci sa i faci sa intaleaga ca esti destul de mare in cat sa iti porti de grija pentru ca ceilalti parinti au incredere in copii lor si sa aiba si ei si le spui ca promiti ca nu o sa i dezamagesti incearca asa!
Pai, faci si tu din lucrurile casnice. Duci gunoiul, faci curatenie, o ajuti pe mama ta la gatit, pe tatal tau la reparatii, cand iesi pe afara, vii mai repede in casa, te duci la cumparaturi. Faci lucrurile astea voluntar si asa o sa fie in regula si o sa le dovedesti ca esti responsabila.
Cand esti prin preajma lor incerca se spui lucruri de genu nu e bine sa faci aia chestii din astea sa vada ca stii ce e bine si ce e rau