Trebuie sa ai un bun pretext pentru asta.Ai putea spune ca nu vrei sa le cheltuiesti din bani si sa investeasca in altceva, iar tu sa iti iei un job pana la inscriere astfel incat sa nu te mai sacaie cu facultatea.
Poate fi foarte simplu sau foarte complicat. Este foarte simplu, pur si simplu sa le spui. Este decizia ta. Te intretii singur si ai responsabilitatea propriilor alegeri in viata (si tu suporti consecintele, cu bune si rele). In acelasi timp, daca vrei sa te inteleaga si sustina, asta poate fi mai greu - probabil este, din moment ce iti pui problema. Uneori, parintii isi pun propriile dorinte pe copil si se asteapta ca el sa isi traiasca viata conform asteptarilor parintilor. Depinde de ei sa isi dea seama de asta si sa inteleaga ca poate pentru tine este bine altceva (iar daca iti trebuie diploma peste 10 ani, poti face atunci facultatea - unii fac facultate si la 50-60 de ani, nu trebuie neaparat sa fii atunci iesit de pe bancile scolii). Partea ta este exact ce ai facut deja, anume sa constientizezi ce vrei tu pentru tine si viata ta.
Doar sa fii atent si informat, sa stii care sunt avantajele si dezavantajele pentru tine (personal, profesional, financiar, ca timp etc) orice decizie ai lua.
Eu nu am facultate, nu am nici macar bacul (am picat de doua ori). la vremea respectiva, multi credeau ca nu o sa fac nimic in viata. Acum fac mai multi bani (legal si cinstit, cu taxe platite) ca ei toti la un loc.
Mai am alt prieten, care e in aceeasi situatie, si face foarte multi bani. Pe e alta parte, cunosc si oameni cu facultate care fac bani buni, oameni cu facultate care fac bani putini, si oameni fara facultate care iar fac bani putini.
Studiile conteaza mai putin, mai ales daca vrei sa te apuci de afacerea ta.
Daca nu vrei facultate inseamna ca ai alte planuri serioase... prezinta le si lor aceste planuri si gata
Mizeria e si daca ramai aici si daca te misti intr-un alt punct. poti accepta ce-i absurd odata cu viata de nefericit.
cred ca ai auzit de un fel de crestinism-zen care face alegerea sa fie sanatoasa, ma rog, zen ar fi esenta buddhismului dar nu numai atat.
multi oameni( si schizoizii pentru ca ei nu sunt mereu considerati non-oameni si incapabili de iluminare ceea ce nu e corect, e evil), care nu inteleg cum merg lucrurile aici si pe care viata ii face niste debili abordeaza conceptele astea pentru ca le ofera sens si speranta. un om care nu intelege mersul timpului va prinde mai mult zen decat un om perfect sociabil-pliabil.
Omule fara facultate nu o sa gasesti nici un post de vanzator de jucarii la o taraba.
Sincer iti spun daca eu as avea un copil si nu ar vrea sa mearga la facultate are 18 ani, il dau afara din casa sa vada cum face bani fara diploma de facultate.Casa mea regulile mele.
E alegerea ta daca vrei sa mori de foame si sa te ai rau cu ai tai.
E asa de rau sa iti faci un rost in viata?