| AlexM24 a întrebat:

Cum pot afla ce este in neregula cu mine din moment ce la 28 de ani imi doresc o relatie serioasa iar pana acum nu am avut parte? stiu ca e penibila intrebarea, dar la un moment dat ajungi sa te intrebi ce e in neregula cu tine. Care sunt conditiile unei relatii de succes?

Răspuns Câştigător
| Lace a răspuns:

Bună!
De ce ar trebui să te gândeşti la paşii ce trebuie să-i îndeplineşti pentru o relaţie perfectă când totul poate fi foarte okay dacă îţi trăieşti efectiv viaţa? Încearcă să te iubeşti mult mai mult pe tine, astfel vei atrage o parteneră cu care să împărtăşeşti o iubire nobilă! Nu vine nimic programat, încearcă s-o iei mai uşor...viaţa e mai simplă decât pare!
Succes!

10 răspunsuri:
| Lawliet14 a răspuns:

Omule, esti perfect normal. Daca n-ai probleme si-ti permiti o relatie, cred ca esti ghinionist, nu te invarti unde trebuie sau vina e la tine si este vorba de caracterul tau. Iti recomand psiholog, nu cred ca tu faci ceva gresit asa din ce am citit eu despre tine. Si sincer iti trebuie o femeie pe masura ta.

| spiridus25 a răspuns:

Reţineţi aspectele importante

În cuplurile fericite, partenerii sunt familiarizaţi cu lumea celuilalt: îşi amintesc de evenimentele importante in viaţa fiecăruia, se interesează în mod constant de viaţa şi sentimentele celuilalt, îşi cunosc preferinţele, aspiraţiile şi îngrijorările.

Hrăniţi-vă admiraţia şi pasiunea

Relaţiile de succes au la bază o atitudine generală pozitivă şi respect reciproc. Pasiunea şi admiraţia sunt elemente esenţiale pentru reuşita unei relaţii. Deşi idealizarea de la începutul relaţiei nu poate dura o veşnicie şi niciun partener nu rămâne perfect în ochii celuilalt, în ciuda defectelor percepute, celălalt rămâne o persoană demnă de a fi respectată şi apreciată.
O relaţie lipsită de aceste două ingrediente este în pericol. John Gottman sugerează să ne reamintim în mod constant care sunt calităţile celuilalt şi momentele frumoase petrecute unul alături de celălalt.

Îndreptaţi-vă unul către celălalt

Deseori, în relaţii, uităm să acordăm atenţie lucrurilor mici de zi cu zi şi nevoilor celuilalt. Lururile mărunte şi interacţiunile zilnice sunt mai importante pentru calitatea şi stabilitatea relaţiei decât o cină romantică, o vacanţă în locuri exotice sau un cadou scump de Crăciun.

Fiecare partener poate face lucruri mici care să îmbunătăţească relaţia, însă acestea sunt considerate banale şi deseori nu primesc importanţa cuvenită. Conversaţiile avute seara cu partenerul despre experienţele pe care fiecare le-a avut pe parcursul zilei s-au dovedit a fi printre cele mai eficace activităţi. Succesul conversaţiei depinde de capacitatea fiecăruia de a-l asculta activ pe celălalt, de a empatiza, a manifesta un interes autentic faţă de celăllat, de exprimarea afecţiunii şi înţelegerea emoţiilor celuilalt.

Lasă-ţi partenerul să te influenţeze

Cele mai stabile şi fericite cupluri sunt cele care se respectă reciproc şi, atunci când apar neînţelegeri, ambii parteneri caută în mod activ găsirea unor soluţii acceptate de amândoi, ci nu să îşi impună punctul de vedere asupra celuilalt.
Şansele de a găsi o soluţie satisfăcătoare pentru ambele părţi cresc considerabil dacă suntem mai dispuşi să ascultăm, să înţelegem şi să acceptăm perspectiva partenerului. Cuplurile în care unul dintre parteneri nu este dispus să împartă "puterea" au de patru ori mai multe şanse să se despartă. Într-o relaţie nu este vorba despre cine deţine frâiele, ci despre a respecta relaţia şi pe celălalt.

Rezolvaţi problemele care se pot rezolva

Nu ne plac conflictele, însă acestea sunt necesare şi pot fi oportunităţi pentru îmbunătăţirea relaţiilor. O relaţie fără conflicte nu este în mod necesar şi o relaţie mai fericită. Atitudinea faţă de conflicte şi modalitatea de rezolvare a acestora le fac să fie pozitive sau negative pentru relaţie.

John Gottman afirmă că sunt două tipuri de probleme întâlnite în cuplu: unele care se pot rezolva şi unele care perpetuează şi nu se pot rezolva şi că putem face diferenţa între ele după intensitatea emoţiilor asociate. Pentru rezolvarea conflictelor puteţi să evitaţi să formulaţi critici, folosiţi afirmaţii care încep cu "Eu", ci nu acuzaţii la adresa celuilalt, descrieţi ce se întâmplă, nu evaluaţi ori judecaţi, rămâneţi politicoşi şi apreciativi.

Depăşiţi blocajele

Scopul este acela de a transforma blocajul într-un dialog. Blocajele nu sunt altceva decât semne pentru faptul că fiecare dintre parteneri are propriile speranţe, dorinţe şi aspiraţii, iar acestea sunt în opoziţie. Partenerii cuplurilor fericite se susţin reciproc pentru atingerea acestora şi, poate, acesta ar trebui să fie unul dintre obiectivele unei relaţii. Identificaţi care sunt cauzele blocajului, discutaţi unul cu celălalt despre aspiraţiile voastre şi respectaţi-vi-le reciproc, chiar dacă acestea sunt diferite de ale voastre.

Creaţi un sens comun

"Căsătoria nu este doar despre a avea copii, a împărţi treburile zilnice şi a face dragoste." – John Gottman. Este important ca partenerii să aibă o înţelegere comună, să împărtăşească o viziune similară asupra unor domenii esenţiale cum ar fi obiectivele fiecăruia şi aşteptările cu privire la rolul pe care fiecare îl are relaţie. Aceasta necesită o atmosferă care să încurajeaze comunicarea sinceră a propriilor convingeri. În cuplurile care împărtăşesc un sens comun, conflictele sunt mai puţin frecvente şi rareori conduc la apariţia unui blocaj.

Relaţiile reuşite nu se construiesc peste noapte şi necesită atenţie şi efort şi fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru capătul lui de relaţie. Pentru eşecul unei relaţii, rareori doar unul dintre parteneri este responsabil, iar lucruri simple precum cele prezentate mai sus pot avea avea un impact pozitiv asupra acesteia.
Dragostea e mult mai profundă decât un simplu sentiment; ea este un angajament pe care ni-l luăm față de anumiți oameni, care se bazează pe dăruire și pe tratarea celor din jur cu onoare și respect.
Și nu uita: dacă vei comunica, poți merge mai departe, dar dacă vei comunica bine, poți face miracole!
Nimic nu poate aduce mai multă fericire în viață decât o relație cu adevărat frumoasă. Înțelegerea, aprecierea și dragostea pe care o astfel de relație le poate aduce sunt greu de înțeles, dacă nu au fost simțite de propria persoană.

Asemănător, mulți oameni nu vor descoperi doar atât, dar și că nimic nu poate aduce o durere atât de mare ca o relație distrusă cu cineva drag ție.

Cu siguranță relațiile sunt elemente extrem de importante ale vieților noastre, cu bune și cu rele, iar partea grozavă este că putem face foarte multe lucruri pentru a crește șansele noastre de a avea relații reușite – bogate în fericire, dragoste și înțelegere.

Acestea sunt cele mai importante 3 lucruri care stau la baza celor mai multe relații umane, dar nu sunt singurele. Citește, în continuare, o listă cu toate cele 8 lucruri care construiesc relațiile de succes.

Dragostea – acum, totul depinde de definiția pe care tu i-ai atribuit-o dragostei. Dragostea nu înseamnă doar să-ți placă de cineva; când spui că o persoană îți place, spui ce simți și ce crezi despre persoana respectivă, într-un mod general, dar în momentul în care spui că iubești pe cineva, nu vorbești neapărat despre ce simți pentru ei.

Dragostea e mult mai profundă decât un simplu sentiment; ea este un angajament pe care ni-l luăm față de anumiți oameni, care se bazează pe dăruire și pe tratarea celor din jur cu onoare și respect.

Da, pentru cei de care ne vom apropia foarte mult, vom simți dragostea aceea pură, dar trebuie să extindem definiția pe care i-am atribuit-o dragostei cât să includem și aspectele de pur angajament ale acesteia.

Este momentul să reexaminăm ce înțelegem noi prin dragoste, este momentul ca pentru niște relații sănătoase, să iubim pe toată lumea. Poate nu ne plac toate persoanele (și nici nu trebuie să-ți placă toate!), dar trebuie să le iubim conform definiției de mai sus, și anume, să-i tratăm cu respect și onoare.

Ajută alte inimi – Zig Ziglar spune frecvent că „în viață, poți obține tot ce îți dorești dacă vei ajuta suficienți oameni să obțină ce își doresc de la viață". Conceptul la care se referă el este de a avea o inimă și o viață concentrată asupra ajutării altor oameni, căci, în fond, prin ajutarea celor din jur, te ajuți pe tine însuți. Chiar și Biblia expune acest frumos concept: consideră interesele altor persoane ca fiind mai importante decât ale tale, un lucru fundamental pentru relațiile sănătoase.

Sincera comunicare – în spatele oricărei relații de succes se află comunicarea sinceră și deschisă, importantă nu doar pentru că ne permite să spunem ce este în interiorul nostru, dar ne ajută și în construirea unor legături puternice cu alte persoane. Dacă o persoană simte ceva, doar prin comunicare o altă persoană poate afla și simți același lucru (poate nu la aceeași intensitate, dar asemănătoare).

Uneori noi vom fi cei care vorbesc, alteori vom fi cei care ascultă, dar indiferent de statut, țelul comunicării va fi construirea și întărirea relației. De aceea, comunicarea trebuie să fie un scop important în orice relație – trebuie să comunici, să spui ce crezi și cel mai important, să spui ce simți.

Și nu uita: dacă vei comunica, poți merge mai departe, dar dacă vei comunica bine, poți face miracole!

Prietenie – un concept simplu: relațiile funcționează mai bine dacă suntem prietenoși cu alții. Fii prietenos și jovial pentru a putea construi relații rezistente în fața timpului. Este simplu, nimeni nu vrea să stea alături de o persoană morocănoasă, deci, cu cât ești mai prietenos și mai vesel, cu atât vei avea mai mulți oameni care să-și dorească o relație lungă cu tine și avantajoasă pentru amândoi.

Așa că înveselește-te, zâmbește, spune un cuvânt blând, tratează oamenii cu prietenie și vei vedea că toate relațiile tale vor progresa.

Răbdare – oamenii sunt oameni, nimeni nu este perfect și cei din jurul nostru ne vor dezamăgi constant; asemănător, și noi îi vom dezamăgi pe alții. Cel mai des, relațiile, prieteniile, căsniciile, vor fi distruse doar pentru că nu a fost investită suficientă răbdare pentru construirea lor. De aceea, fii răbdător cu cei din jur și nu-ți fie frică să ceri răbdarea celor din jurul tău.

În plus, studiile recente au arătat că acele căsnicii care trec prin probleme majore, dar pe care le vor depăși în final, vor fi mult mai puternice după, ceea ce înseamnă că răbdarea îți va fi, la un moment dat, răsplătită.

Loialitate – reprezintă un angajament și dedicație față de o altă persoană. Din păcate, loialitatea lipsește mult prea des în relațiile moderne și cei mai mulți oameni chiar au uitat ce înseamnă să fii loial.

Până la un anumit punct și doar într-o mică măsură, putem spune că mentalitatea de consumator a afectat loialitatea noastră. Nimeni nu este un client loial al unui anumit produs, lucru care s-a extins asupra relațiilor (de toate tipurile). Una este să tot schimbăm firma și modelul de săpun folosit și alta este să tot schimbăm prietenii sau partenerii între ei.

De cele mai multe ori, lucrul de care avem nevoie cel mai mult este să ne dedicăm, să fim loiali cuiva și să lăsăm relația să meargă mai departe, să devină mai profundă, mai puternică.

Un scop comun – alt element important al relațiilor reușite. Pentru o relație de durată, este vital că partenerii să aibă un scop comun. Pentru a realiza cât de important este acest lucru, gândește-te la o activitate pe care ai desfășurat-o alături de alte persoane (un proiect, un sport, o campanie) și reamintește-ți cât de bine era când simțeai că scopul vostru comun vă lega și vă unea.

Este valabil și pentru relații – găsește pe cineva care are scopuri comune, construiți relația împreună, cu grijă și atenție, și apoi primiți toate darurile pe care aceasta vi le va oferi.

Distracție – toate relațiile reușite trebuie să aibă și o componentă sau un element de distracție (nu înseamnă neapărat acel tip de distracție zgomotoasă, cu toate că și acesta este potrivit anumitor cupluri). Distracția aduce plăcere în relații, lucru extrem de important, dar și foarte ușor de uitat sau de ignorat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu exista un secret al unei relatii de succes. Trebuie doar sa fii deschis. Din experienta mea, toate persoanele mature care zic ca vor o relatie serioasa, dar nu au, de fapt nu isi doresc suficient de mult si au tendinta sa se supraaprecieze. Adica nu sunt dispusi sa faca sacrificii pentru o relatie si nici compromisuri (ma refer la cele decente) si nici nu se multumesc cu oameni pe masura lor. Fetele asteapta printi pe cai albi, cu doua facultati, salarii de 2000 de euro, casa in oras, la munte si la mare, care sa le rasfete, sa le faca toate voile si sa fie supusi. Baietii vor fotomodele, care sa fie foarte culte, dar si bune gospodine, daca se poate virgine dar excelente in pat, care sa nu le iasa din cuvant si sa nu le ceara nici un sacrificiu. (sigur, e o exagerare ce spun eu ca sa subliniez ideea).
In realitate, trebuie sa ne multumim cu oameni pe masura noastra, cu calitati si defecte echivalente cu ale noastre. Este imposibil sa nu te fi placut vreo fata in viata ta, gandeste-te de ce nu ai avut o relatie serioasa cu acea fata si vei identifica unde gresesti.

| RAY a răspuns:

Si eu am 25 n-am avut de o relatie serioasa ca nu ai cu cine, eu cel putin nu am gasit sa fac cu cineva serios, nu fi dramatic mai sunt ca noi multi, nu ai nici o problema parerea mea posibil ti-ai pierdut increderea in femeii si ti greu sa mai greu nu? ai iubit vreodata?

| Kenya a răspuns:

Esti foarte bine, inca n-ai intalnit persoana potrivita, dar o vei gasoi si vei avea o relatie serioasa daca stii vorbi cu o fata.

| Drolja a răspuns:

Întrebarea ta sună în felul următor, şi o să reformulez pentru a te ajuta să înţelegi şi singur:

Cum pot afla ce este în neregulă cu mine din moment ce, flămând fiind, îmi doresc o şaorma maxi cu de toate, eu până acum nemâncând nimic, decât năut cu apă plată?

Cu plăcere!

| mgtow a răspuns:

Probabil dumnezeu nu e de acord sa te complici cu o doamna. Nu crezi ca e mai bine sa fii singur? Ultimul recurs e sa te duci pe la tigani si sa strigi vreau nevasta, ti le pune in fila sa alegi care iti place, un dus o haina buna si e fata de oras

| AliGab a răspuns:

Fii mai putin perfectionist. Respectul si dragostea sa fie principalele elemente ale cuplului. Incearca sa accepti mai multe defecte (exclus elementele contrare respectului reciproc si interesul material). Ai cautat indeajuns? Daca da atunci asteapta si incearca sa te bucuri de timpul pe care il ai acum la dispozitie. Succes in toate cele bune

| mentholinks a răspuns:

Daca Dumnezeu nu-ti da, n-ai ce face.

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns:

Salut, nu ai nicio problema. Pur si simplu n-ai gasit o fata cu aceleasi interese ca ale tale. Incearca sa-ti cauti o fata pe placut tau cu care sa impartasesti aceleasi hobby-uri.