| versavia a întrebat:

Cum pot sa -l conving pe bebe sa stea pe olita si sa faca ce trebuie acolo? Are aproape 1 an si as vrea sa mai renuntam la scutece.

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Sunt olite speciale care se pun pe Wc. poate il tenteaza daca va vedea, o alta solutie, daca deja are olita lui, ii poti cumpara niste jucarioare pe care le vei tine numai si numai in baie pentru bebel, numai asa il poti convinge, daca totusi nu doreste, nu e bine sa-l obligi. Sper sa reusiti.Bafta!

9 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Sincera sa fiu nu stiu, dar imi amintesc ca eu am avut probleme cu bobita al meu cu urinatul, eu ii aratam olita, el nu si nu. Pana in ziua cand l-a vazut pe vecinul lui mai mare, ce face la wc. Peste vreo doua zile, bobita al meu s-a dus singur la wc. Cred ca avea 1an si 4 luni.Cu cealalata treaba, nu am avut probleme.

Abh
| Abh a răspuns:

Mai cumperi o olita pentru jucaria lui preferata si ii pui pe amandoi deodata, dandu-il exemplu pe prietenul lui.

| Leea1234 a răspuns:

Bebe al meu, nu a vrut niciodata sa stea pe olita!
eu cred, ca trebuia sa-l pui mai devreme e olita, am o prietena care-si punea bebelusul de la 7 luni, facea ceva, nu facea el stateape olita pana cand facea ceva, ea a reusit sa-l obisnuasca, dar sincer mie mi s-a parut mai mult ca o tortura pentru bietul copil, sfatul meu este sa-l mai lasi cu scutec pana la vara, cand va fi cald, si nu ii vei mai pune scutec, va face pe el... da asa va invata sa-si controleze simturile...si oricum la vara va avea 1 an si ceva, si va intelege mai repede "mesajul"tau, deocamdata este mic, cred eu!
la baiatul meu i-am pus pampers pana la 2ani si 8 luni, cand l-am dat la gradinita, si acolo era interzis cu scutec, cei drept m-au chemat de cateva ori sa-l schimb, pentru ca facuse pe el, dar in 2-3 saptamani, a inceput sa se duca singur!
lasa lucrurile sa vina de la sine, si nu-l obliga, o sa se sperie si va crede ca a face pipi... e ceva nasol!
nu-ti mai zic ca de suzeta l-am dezobisnuit la 3 ani si 10 luni, asta este cu copii trebuie sa ai rabdare!
succes si crestre usoara in continuare!

| psihox a răspuns:

Doua solutii. Sau il recompensati cu o jucarie care ii place tinandu-l pe w. c. sa se joace putin sau il rugati pe sotul dvs. sa se ocupe de mica odrasla masculina.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aseaza-l pe oala (eventual imbracat si cu scutec, in prima faza, daca asta e mai ok pentru el) si jucati-va mai interesant decat de obicei (cu jocuri noi, fii mai entuziasta, etc). Eventual in prima faza lasa oala prin casa, sa se obisnuiasca cu ea, sa vada ca nu musca big grin. Daca nu vrea, mai lasa-l cateva zile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai o sa mearga singur

| gzabi a răspuns:

Exista chilotei de antrenament la olita care ii ajuta pe copii sa faca diferenta intre ud si uscat
http://www.mamiko.ro/......ps-Huggies

| Valentina_Luminita_1988 a răspuns:

Si fata mea are 1an si 7 luni si nu vrea sa stea deloc pe olita asa ca nu te grabi, eu cred ca stiu ei cand e vremea sa fc la olita