| Aldutssss31 a întrebat:

Cum pot scapa de faptul că-mi urăsc părinții? O sa mă întrebați de ce... Tata si mama au fost mereu niște persoane relativ slabe(mama are 56 kg tata in jur de 75 si e inalt)dar mama nu se îngrașă din cauze medicale iar tata face multă mișcare.De cand eram mica cumpărau numai alimente nesănătoase precum carne grasă, mezeluri, cașcaval, dulciuri, sucuri.De mica mama imi dădea să mănânc mult si prost, deși începusem să mă îngraș.La 11 ani aveam deja 60 si ceva de kg la 1.50 maxim. Oare ei n-au realizat că nu este in regula ca un copil asa mic sa aiba greutatea unui adult de 1.70? Până la 15 16 ani mai pusesem deja si alte kg iar ei dădeau vina pe mine, în loc să realizeze de ce m-am îngrășat. Abia pe la vârsta aia mi-am dat seama ca nu e ok sa am atatea kg si începusem să nu mai mănânc aproape deloc.Mancam extrem de putin si îmi era scârba de mâncare.In perioada aia am avut si probleme cu scoala, pentru că efectiv nu mă puteam concentra sa învăț, plângeam mereu.Niciodata nu m-au înțeles, mă amenințau doar ca ma bat, mă făceau să mă simt prost si nu vedeau cum mă simt.Nici acum n-am scapat de depresie, plâng mereu, m-am despărțit de singurul om pe care îl iubeam doar pentru ca aveam mereu nesigurante, credeam ca nu-s suficient de bună și o să mă înșele.Ce sa fac? M-am săturat de toate problemele.

8 răspunsuri:
| dnzzzzzzzzzzzzzzz a răspuns:

Si care e problema? Te deranjează faptul ca părinții tai au avut grija ca tu sa ai o alimentație echilibrata iar tu, având in vedere ca ai mâncat ca un mamifer din familia porcinelor, ai ajuns la o greutate mare? Asta e problema ta?! Si de unde scoți tu problema cu depresia, asa ai auzit si tu si gata, esti depresiva self-diagnosed. Eu iti zic sa iti bagi doua palme si sa iti revii ca ai depășit limita bunului simt si deja dai in prostie.

| Aldutssss31 explică (pentru dnzzzzzzzzzzzzzzz):

Alimentație echilibrată nu înseamnă mâncare procesată.Si daca un copil de 10 11 ani e gras e vina părinților ca nu si cumpara el mâncare ca sa zici ca poate sa aleaga intre ceva sănătos și ceva nesănătos

| qwertpro a răspuns:

Salut,ura pe care o ai tu nu este de loc motivata.De ce ai avea ura pe parintii tai cand ei au vrut sa iti ofere alimente bune ca tu sa nu duci lipsa de nimic? Gandeste-te ca foarte multi copii ar vrea sa fie in locul tau, sa poata manca astfel de alimente, sa aiba niste parinti care sa poata avea grija de ei si sa le ofere atatea. Unii nici macar nu au ce manca, dar tu te superi ca ai avut mereu astfel de bunatati. Poate faptul ca ei sunt slabi îi impune sa consume astfel de alimente. Daca te-ai ingrasat din cauze genetice, atunci mancarea nu are nimic de-a face cu asta.Parintii mei nu sunt slabi, si eu oricat as manca de mult, continui sa fiu slab, dar nu dau vina pe nimeni.Trebuie sa intelegi ca fiecare om e diferit si sepcial in felul sau, iar aspectul psihic e mult mai important de cat cel fizic.Nu iti acuza parintii, caci nu intotdeauna ne ingrasam din cauza hranei.Tu doar cauti acum pe cineva care sa fie vinovat ca nu iti place aspectul tau, si astfel te linistesti pe tine insuti.Incearca sa faci sport, aduna incredere in tine, alimenteaza-te sanatos si scapa de aceste ganduri caci stresul la fel ne poate face sa ne ingrasam.Nimeni nu arata perfect,fiecare are neajunsuri, dar orice om e special si frumos prin felul sau, si tu la fel. Vrei sa slabesti? Atunci incearca, incearca iar si iar pana nu vei reusi, dar nu face greseala de a nu manca de loc caci astfel vei face mai rau. Poti consulta si un dietolog care te va ajuta foarte mult.

| Donsavas a răspuns:

Mergi la un psihiatru pentru adolescenți, esti in depresie si trebuie tratată! Medicatia iti va tăia pofta de mâncare si iti va creste încrederea în sine

| NGheorghe a răspuns:

Da' caută tu niște rețete superbeton si usor(rapid de preparat), și din când în când, gătește tu de mâncare de care îți place... asa poate or sa vrea și ei și atunci să le dai foarte puțină, insă in cazul în care o vor manca "din greșeală"... pe lângă ură, vei avea și motive să le dai pe cocoașă.
Căt despre problemele de care te-ai săturat: poți să consideri că încă nu ai văzut nimic și deci... ține-te bine!

| simpluone a răspuns:

Sa te ancorezi de trecut pentru a justifica o problema prezenta este calea cea mai usoara. Trecutul nu poti sa-l schimbi in concluzie te motivezi sa ramai in starea prezenta. Parintii tai au avut vreo vina? Probabil ca da! Insa in nici un caz asta nu justifica starea ta actuala. Deci e cazul sa iei taurul de coarne si sa incepi sa te gospodaresti singura daca vrei sa slabesti. Nu stiai ca femeile care cred ca nu sunt destul de bune sunt de fapt cele mai bune? Pentru ca ele vor cauta incontinuu sa se depaseasca! Asa ca lasa-ti sangele sa curga prin vene mai cu viata si apucate de ceva ca sa depasesti pragul asta al comoditatii! Inca mai ai o groaza de invatat din viata asta!

| sofisis a răspuns (pentru Aldutssss31):

TOTUL in ziua de azi e procesat. Nu cred ca ti-a bagat nimeni mancare cu forta pe gat.
Orice parinte normal la cap cumpara cascaval, carne...chiar si mezeluri, dulciuri si suc. Apuca-te de un sport si nu te infometa. Mergi la nutritionist sa te invete cum sa mananci.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!