Nu am studiat psihologia dar am trecut si eu prin asa ceva. Problema nu este complicata, are rezolvare dar trebuie timp si... dialog cu cineva dispus sa te ajute pentru a intelege cum stau lucrurile si a-ti putea da o solutie in timp real. Am mai avut discutii de genul acesta si am o experienta de viata destul de indelungata si verificata in timp. Daca nu gasesti pe nimeni care sa te consilieze putem incerca.
Fara a fi studiat psihologia, te sfatuiesc sa incepi cu lucruri marunte,"care iti ies ", fiecare reusita obtinuta in acest fel te va stimula sa faci inca un pas inainte. Nu-ti propune teluri irealizabile, spune-ti mereu "Eu pot! " ( si nu Eu voi putea! )iv care te trage in jos, gaseste ceva pozitiv; analizeaza-ti bine calitatile si defectele, eventual cere si parerea prietenilor, de multe ori ei vad la noi pe care noi nu le constientizam, si astfel vei vedea unde trebuie " lucrat ". Descopera-ti valoarea si fa acele activitati care ti-o pun cel mai bine in evidenta.
Scuze, mesajul s-a dus fara sa vreau, revin :
Cand ai un esec, invata sa-l accepti si daca vei reusi sa razi de el, e si mai bine.
Si nu in ultimul rand, fa miscare ( alearga, fa gimnastica ) astfel creierul tau elibereaza endorfine, substante care ne fac fericiti.
Ceau, sunt Ana si doresc sa iti dau cateva sfaturi pentru problema ta, chiar daca nu am studii in psihologie, dar m-am confruntat si eu cu acesta situatie in urma cu cativa ani. Tine minte, am spus "m-am confruntat" deci si tu vei spune la fel intr-o buna zi, pentru ca vei reusi s-o depasesti. In primul rand singurul tratament de care ai nevoie esti tu. Trebuie sa iti spui in fiecare zi asa: sunt in stare sa fac asta; voi reusi; pot sa fac asta; totul se va rezolva cu bine; voi avea succes... si asa mai departe. Vei observa incetul cu incetul cum dorintele tale vor prinde contur si gandind pozitiv vei prinde curaj in a avea initiativa proprie. Bineinteles cu nu este usor si nu te vei schimba in cateva zile, dar incearca si nu te da batuta chiar daca la inceput vei fi tentata sa renunti. Crede-ma toata vointa nostra sta in noi, dar pacat ca nu ne dam seama de cate lucruri suntem capabil, numai sa vrem acest lucru cu orice pret. Bafta multa si astept sa imi raspunzi la mesaj.
***pai si eu am fost la fel ca tine... dar am incercat diferite chestii...si degeaba, ei bine pana la urma am reusit si nu am facut cine'stie ce lucru ...simteam ca ceilalti fac mai bine decat mine, sunt mai destepti, au ceva ce eu nu am dar nu era asa. problema care era...***tot timpul cand vedeam o persoana ziceam in gandul meu(de ce nu am si eu succesul (ei, lui)mi se parea ca toti cei din jur au mult mai mult si mai bun decat am eu si uite de asta nu aveam eu incredere in mine parca imi era frica sa fiu contra cuiva sau sa intru si eu in discutie cu ceilalti...asta era tot... am inceput sa vad lumea altfel mi-am pus in gand ca eu am ce nau ceilalti, ce am eu e mai deosebit fata de ceilalti si asa icetul cu incetul am ineceput sa am incredere in mine ***pe mine m-a ajutat f mult poate te va ajuta si pe tine(te pop@iulik)
Nu am studiat psihologia! ti-o spun din suflet, deoarece si eu am trecut prin ceea ce ai trecut si tu! iar acum am incredere in mine! in primul rand trebuie sa te gandesti ca esti o persoana speciala! ca poti sa iti intreci limitele, poti fi o invingatoare, poti reusi orice iti propui, cu multa incredere in tine! lasa frica sa plece, invinge-o chiar! poti sa ai incredere in tine!
Incearca sa vezi ce calitatzi ai si ce ar mai trebui sa ai ...lasatzi defectele deoparte...incearca sa ai incredere in tine... fa ce iti place tie cel mai mult discuta cu cei din jurul tau...incearca sa faci bine ...si vei primi bine...si mergi pe deviza "am incredere in mine deci pot" increde`te in tine k persoana
Nu am studiat psihologia, insa am depasit foarte multe obstacole care viata mi le-a scos in cale.
Sunt chiar mai mica decat tine cu un an insa eu am invis de mult problema cu care tu te confrunti in prezent.
Incerca acesta metoda functioneaza foarte usor!
1. studiaza-te in fata unei oglinzi
2. ia o foaie de hartie si scrie ce ai vazut in oglinda in tine...
3.cand ai inchieat constatarea, vezi ce trebuie sa adaugi la tine in general si ce trebuie sa excluzi
4.incerca sa adopti principiul cel mai important: Merit ce imi doresc.
Din moment ce tu crezi asta categori si cei din jurul tau o vor cerde cu desavarsire.
Deci...acum sincer.eu eram cea mai tupeista din sc.acum ca am prieten si chestii din astea parca nu mai sunt eu.imi zice ca nu mai sunt eu fata din tabara
anonim_4396 întreabă: