| GLA a întrebat:

Cum poti sa lupti cu orgoliul unei fete? Este vb despre fosta mea, am gresit fata de ea ca am ales sa vb cu altcineva despre ea decat sa o intreb pe ea personal (are un defect la ureche, nu a vrut sa imi spuna deloc in seara cand am observat, i-am dat mesaj prietenei noastre comune si am intrebat fiind curios, ea a aflat si s-a despartit de mine). Este extrem de orgolioasa, mi-a spus in seara asta ca am fost barbatul care si l-a dorit din toate punctele de vedere dar am dezamagit-o prin treaba asta si nu poate sa treaca peste greseala mea. Cum pot sa lupt cu asa ceva, cum sa ii demonstrez ca a fost o greseala banala fara sa imi dau seama, cum sa o impac? Este o fata destul de umblata si stie ce vrea de la un barbat si de la viata, e genu care taie si spanzura dar simt ca se mai poate face ceva dar nu stiu ce?

Răspuns Apreciat de Editori
| Cristina12387 a răspuns:

Cum puteai sa fii barbatul pe care si l-a dorit din toate punctele de vedere, dar o greseala minora sa fie de neiertat pentru ea? Inseamna ca ea vrea sa fie cu tipul perfect care nu va gresi cu nimic niciodata. Daca e genul care taie si spanzura, in cazul in care te-ai impaca cu ea, cel mai probabil te-ai mai lovi de situatii asemanatoare. Ai gresit. Este normal sa mai existe si conflicte in cuplu. Conteaza mult mai mult modul in care sunt gestionate ele, decat cat de des apar. Daca se asteapta sa fie cu cineva cu care sa nu se certe niciodata atunci are o imagine foarte nerealista despre relatii. Ea te-a tradat mult mai tare despartindu-se de tine. Daca ea nu se simte absolut deloc responsabila ca te-a ranit despartindu-se de tine atunci in cazul in care te-ai impaca cu ea te-ai pune intr-o ipostaza de sclav fata de ea. E ca si cum i-ai spune ca daca faci vreo greseala minora pe viitor atunci ar fi normal sa se desparta de tine.

| Mosotti a răspuns:

Aia nu-l iubeste, ca daca-l iubea nu se supara atata, intelegea ca a fost o greseala si aia e, pana si la criminalu ala cu 5 crime i s-a dat inca o sansa, dupa 23 ani s-a eliberat, si culmea s-a reabilitat, imediat s-a angajat si e ok din mai 2020 incoa.

Damite la o greseala din asta minora, sa o lase dracu, ca oricum va avea mari probleme cu ea mai tarziu chiar daca ea ar trece peste asta.
Ca daca-l iubea l-ar fi iertat si de 5 ori, iti zic eu.
Eu nu am inteles de ce unii vor sa se tina de cineva care nu da doi bani pe ei!

Nu ma vrei, pa paaa tati, alta la rand.

Tocmai, daca oamenii se pot reabilita atunci ma gandesc ca si ea ar putea sa-si revina din tacanelile ei cu timpul. Daca vrea sau nu sa fie alaturi de ea e alegerea lui. Dar, in cazul in care ramane cu ea, este important sa o responsabilizeze si pe ea atunci cand comportamentul ei nu este in regula. Daca nu o poate responsabiliza pentru faptul ca s-a despartit de el pe un motiv neintemeiat atunci nu prea mai sunt sanse pentru o relatie normala intre ei.

| Mosotti a răspuns:

Ea nu isi revine niciodata, asa va ramane, caracterul nu se schimba niciodata, deci alta la rand.

Si eu aveam multe tacaneli ciudate in trecut si, in timp, mi-am schimbat mult atitudinea si modul de a comunica cu oamenii. Parerea mea e ca nimic nu schimba mai mult un om, intr-un mod pozitiv, decat cei care sunt alaturi de el. Dar, cum ziceam, este alegerea lui daca vrea sau nu sa ramana alaturi de ea, si daca ramane cu ea este important sa o responsabilizeze si pe ea atunci cand exagereaza.

| Mosotti a răspuns:

Un om daca nu constientizeaza singur ca face prostii, degeaba vor altii sa-l schimbe.
Un om okey se responsabilizeaza singur, asa e normal, nu sa impun eu.

Sa aleaga alta ca-s atatea fete pe lumea asta, nu sa casune asa in prostie pe una.

Pe mine m-au schimbat mult alte persoane care sunt alaturi de mine si m-au facut sa ma simt acceptata si apreciata, desi eu ma purtam cam ciudat. Responsabilizarea nu e o chestie de impunere, ci de a ajuta cealalta persoana sa constientizeze, si de a ii oferi posibilitatea sa faca ceva atunci cand a exagerat si comportamentul ei raneste pe altcineva. Aici consider ca e buna abordarea lui OldSoul din raspunsul pe care l-a dat mai sus. Exista si optiunea s-o lase si sa-si vada de viata lui fara ea. E alegerea lui.

| Mosotti a răspuns:

Mai bine sa o lase si sa nu-si mai bata capul, ca sansele sunt cam mici, cei cu orgoliu nu-si prea revin, la tine era altceva mai usor, nu era orgoliu.
Orgoliu apare in urma unor probleme psihologice si care nu trece doar asa ca-ti zic altii.
Tu nu ai din ala.

Ai dreptate. Adica, daca ea s-a despartit de el pentru asta atunci este mai bine s-o lase in pace. Nu prea are rost sa incerce daca ea nici nu vrea sa fie cu el.

| Mosotti a răspuns:

Pai da, sa plece si sa-si vada de treaba lui! Ca daca-l iubea nu se mai despartea pentru atat.

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te-a părăsit pentru atăta. nu merită să te lupți pentru ea.

| Mosotti a răspuns:

Nu trebuie sa lupti deloc, daca nu are capacitatea sa priceapa si are orgoliu prostesc, las-o, caci iti va face multe alte probleme si mai tarziu, nu poti sa te lupti sa scoti omu din prostia lui.
Un astfel de om nu va fi bun pentru tine niciodata, vei avea mari probleme cu ea.

Cauta una care are minte si intelege anumite chestii. Nu s-au terminat fetele, ce naiba.

| SilentRain a răspuns:

Ce multa dramă pentru ceva minor
Nu își are sensul sa te milogești la ea pentru atât "dilemă "
Ii respecți decizia, și-o lași

| OldSoul a răspuns:

Simplu. Nu-ti cere scuze. Nu ai de ce.

Ceea ce a facut ea este o mare dramatizare, cu sau fara voia ei.
Cert e ca daca-i accepti acest comportament si-ti ceri scuze, s-ar putea sa il vezi repetandu-se, iar pe termen lung asta iti va afecta eventuala relatie.

Tot odata poti intoarce situatia in favoarea ta si poti sa o intrebi si tu la randul tau
"Daca eu sunt barbatul pe care ti l-ai dorit, de ce-mi tii ascunse astfel de lucruri care ar fi esentiale sa le stiu?" eventual "Nu era mai bine sa-mi spui tu de buna voie decat sa caut eu raspunsul?" eventual, poti dramatiza si tu si sa-i zici ceva de genul "Daca mi-ai ascuns asta, cine stie ce chestii imi mai ascunzi? Ce incredere pot sa am eu in tine?"

Daca-i spui cam ce ti-am zis eu mai sus, ar trebui sa o faci sa inteleaga ca ea e principala vinovata, pentru ca ti-a ascuns adevarul, caz in care se va conforma situatiei si probabil veti trece de comun acord peste aceast eveniment.
Daca nu va intelege ceea ce ii zici, si in continuare va face pe suparata, ei bine, cu parere de rau iti spun, ca pasesti catre o relatie toxica.

| Nemessys a răspuns:

Mie mi se pare o drama queen. Nu mi-as bate capul cu asta. Mi-as cere politicos scuze, dar daca ea tot o tine pe a ei, atunci eu nu-mi mai bat capul.
Stii... uneori persoanele care vor sa puna punct unei relatii, asteapta ca partenerul sa faca o greseala ca apoi sa aiba motiv de despartire (chiar daca este unul banal). E doar o teorie de a mea, nu zic ca la fel face si ea. happy

| Zuzu1991 a răspuns:

TREBUIE sa vezi partea plina a paharului:
este FOSTA
la asa o FITzOASA poti sa ii spui doar atat: "adio si n-am cuvinte"
si e bine ca iti dai seama acum, nu peste 10 ani cand o sa aveti copii si te lasa in kuru gol in strada si iti ia tot la divort, iar copii o sa creasca fara tata ca asa i-a venit ei pe chelie, si o sa platesti pensie alimentara restul vietii

| alexalx1234 a răspuns:

Nu vezi că e bătută în cap și caută drame? Dacă din atât se desparte de tine e clar cu ea.

| gabriel2004o a răspuns:

Frate,ai răbdare...Calm
Așteaptă o perioada sa mai uite
Vorbește cu prietena ei despre sfaturi
Da dacă nu da vreun semn sa te ierte atunci nu te-a iubit niciodată și ai fost folosit:/
Iubirea mai înseamnă să și ierți dar dacă ea nu accepta asta atunci nu e pentru tine
Respectă-te pe tine în primul rand

Si totusi, tu de ce te-ai gandit ca ai vrea sa te impaci cu ea dupa faza asta?

| yooshi a răspuns:

Respecta-i decizia si las-o.S-a despartit cu un motiv