Grea intrebare! Tot ce poti sa faci e sa fii alaturi, sa o incurajezi, sa o mangai, sa vorbesti despre ce o sa faceti in viitor impreuna, sa incerci sa eviti discutiile despre moarte. Stiu ce inseaminea asta, in decursul a noua luni mi-am pierdut ambii parinti.
Ce dureros e... Oamenii se mai schimba cand sunt in suferinta, incearca sa discuti doar despre ce-i face placere. Trebuie sa stie neaparat cat de mult o iubesti, acest lucru iti face bine si tie! Faceti planuri de viitor...chiar daca tie iti pare ciudat. Tatal meu isi dorea sa o vada pe fetita mea venind de la gradi, sa ne plimbam in parc... Am ramas cu amintirile! Sper ca nu te-m incurcat. Ai primit sfaturi foarte bune de la toata lumea. Curaj!
Uffff, greu!
oricum nu plangad, pentru ca ar suferii tare mult - fii alaturi de ea pana in ultima clipa, depanand amintiri sau lucruri care ii placeau ei si promitandu-i (cu conditia sa te tii si de cuvant) ca vei face tot ceea ce si-ar fi dorit pentru tine si nu veti mai putea sa le faceti impreuna
Sunt alaturi de tine (mie mi-a murit tatal; stiu nu este la fel de dureros).
Doaminee ce cruda este viata cu unii,
vb despre flori, iarba, despre cerul albastru si nori albi si pufosi despre iubirea ta, citeste-i din carti, evita sa vb despre alimente, Dumineezeu sa va ajute sa trecetzi si peste aceasta incercare
"-Mama! iti multumesc ca m-ai crescut...acum sunt mare sanatos/a! pot sa ma intretin singur/a. Sunt mandru/a ca esti mama mea "
Incurajeaz-o, fa-o sa gandeasca pozitiv...si ce sa mai spun...am ramas fara cuvinte...fii tare pentru toti cei dragi tie...
Cu vorbe cat mai frumoase si sa-i aduci aminte de lucrurile bune pe care le-a facut ea in viata, sa fi langa ea tot timpul si sa-i alini durerea. Fereasca Dumineezeu pe toata lumea.
Ingrisindo, mangaindo cu vorbe si alnindui durerile, sai raspandesti teama de moarte vorbind despre ce o sa faceti impreuna, despre nepoti despre tot ce inseaminea viata. daca aveti cunostinte biblice, si religioase se poate vorbi si despre acestea. o floare doua trei un buchet daca e constienta.mai mult nu stiu nici eu ce ai mai putea face.doar cele legate de usurarea sufletului, spovedanie, impartasania cu sfintele taine...
Se sfarseste totul cu viata prezenta? NU.Prin intermediul jertfei lui Isus Iehova Dumnezeu a facut posibila rascumpararea si cea mai mare parte a omenirii va fi adusa la viata.Sa fie prea greu de crezut ca cel care a creat viata are putere sa creeze din nou o persoana care a murit? Invierile pe care le-a facut Isus au aratat modul in care in cele din urma milioane de oameni vor mosteni pamantul si vor trai vesnic pe el. Da pe un pamant paradisiac, restabilit pe care nu va locui raul care va fi distrus, ci Dumnezeu va sterge orice lacrima, boala batranetea si moartea vor disparea. Putem fi siguri ca toate promisiunile creatorului se vor implini."EU AM SPUS SI EU VOI FACE SA SE IMPLINEASCA"declara Dumnezeu (Isaia 46:11). Ce bucurie va fi cand ne vom intalni cu cei dragi pe care i-am pierdut! Moartea acum este doar un somn de odihna pana cand Iehova Dumnezeu va hotara sa-l distruga pe conducatorul acestei lumi Satan.Acesta stie ca mai are doar putin timp la dispozitie si de aceea si-a amplificat rautatile pe care trebuie sa le induram azi. Dar ce speranta ne asteapta! Acesta este cel mai bun subiect de conversatie acum in ultimele zile
chiftelutacrocanta întreabă: