Faci ca mine.
Cand cineva este foarte nervos si striga, il/o tratez cu ne-bagare de seama. Daca stria in coninuare, atunci ii raspund calm, incet si relativ scurt (2-3 propozitii), aproape in soapta.
Metoda functioneaza totdeauna, explicatia fiind foarte simpla:
Daca cineva striga, nu aude sunetele mult mai slabe, doar vede de pe buzele tale ca-i raspunzi. Pentru a te auzi, trebuie sa se calmeze, sa vorbeasca normal. Cand secalmeaza suficient, te va intreba din nou: ce ai spus. Ii spui iarasi incet, calm si scurt.
Metoda am invatat din yoga orientala si totdeauna da rezultat.
Daca vorbesti totdeauna calm, incet, scurt si bine argumentat, cei din aturajul tau toxic se "re-calibreaza" atat cu auzul, cat si cu nervii.
La mine (si nu numai) metoda functioneaza foarte bine. Am scapat totdeauna si de certareti-batausi.
" Peace. It does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work. It means to be in the midst of those things and still be calm in your heart. "
Sună bine, dar eu nu am de aface cu oameni nervoși, care urlă ci cu oameni mai degrabă pasiv-agresivi care vor să construiască iluzia de calm și incredere in timp ce isi refuleaza frustrarile.
Trateaza-le cu indiferenta.
Nu te deranja sufleteste.
Https://www.reddit.com/......de_ce_vau/
Ori te detasezi si va vedeti numai la sarbatori, ori te otravesti singur.Tu alegi.
Nah, eu zic ca se poate sa interactionezi cu ei si sa ramai neatins.
Lucrează doi-trei ani în învățământul preuniversitar românesc și devii imun la toate astea.
Cand e unul care te ia la peste picior, poate are el o problema, cand sunt doi, la fel, poate au ei probleme, dar cand spui ca "în ziua de azi toți oamenii îs așa! Da, toți.", nu e niciun dubiu ca problema clar e la tine.
Dar eu n-am pomenit nimic de "luat peste picior" ci de agresivitate și ură care nu e deloc naturală în comuniunea între oameni, în special în familie sau grupuri de prieteni.
Cand toata lumea "te uraste", sau cel putin asa ti se pare, si/sau e agresiva cu tine, problema e la tine. Iar sa insinuezi ca toata lumea uraste pe toata lumea, e de-a dreptul paranoia.
Tipul asta are mai multe conturi si pe unele a fost suspendat pentru rasism, homofobie, misoginism. Iti dai seama ce varza e in capul lui daca el vede ura peste tot, dar nu isi da seama ca el e cel care uraste cel mai mult din cauza religiei lui infecte.
Poftim? Nu am mai multe conturi. Asta e literalmente singurul meu cont.
Esti la stadiul 1 in ceea ce priveste perceptia ta fata de lume. Singura modalitate ca tu sa poti sa ii suporti e sa evoluezi ca om si sa devii mai bun. Nu esti singurul care are probleme cu familia, aproape toti au, fie ele probleme in legatura cu neintelegerea sau probleme in ceea ce priveste relatia parintilor, etc. Tot ce trebuie tu sa faci e sa te implici atat cat poti, iar atunci cand vezi ca ceilalti nu incearca trebuie sa fi indiferent. De ce? Pentru ca in sinea ta tu ti ai facut datoria de om bun. Ai incercat sa ajuti, te ai implicat dar, degeaba arunci colacul unui om care nu vrea sa fie salvat si crede ma, nu merita sa fi tras si tu in jos odata cu omul respectiv. Nu esti sustinut de nimeni in ceea ce faci? Asigura te ca faci ceva in care ai 100% incredere si dedica te. Exista un motiv pentru care tu esti diferit fata de ei, foloseste te de lucrul asta si demonstreaza ti tie, nu lor, tie, ca esti mai bun si poti sa reusesti fara ajutorul nimanui. Nu trebuie sa ignori neaparat atacurile, pur si simplu tine minte tot raul pe care ti l fac si foloseste te de asta daca ai nevoie de motivatie. Poti sa ierti, dar nu ar trebui sa uiti. Spor.
Eu nu aș băga toți oamenii în aceeași oală,personal am cunoscut destui oameni " vindecați", de la care chiar eu personal mă inspir.
Într-adevăr dacă vorbim de familie,nu tu o alegi.
Însă cu " neamurile" poți alege să te vezi mai rar și să nu îți spui absolut toate planurile de viitor și conversațiile să fie îndreptate spre o alta direcție: vreme, emisiuni, etc.
Cu părinții,frații/surorile= exact la fel ca și în cazul rudelor,dacă știi ca nu primești sprijin și doar primești descurajari,ii poți vizita și să eviți subiectele despre propria persoana, ideile personale.
Dar doar pentru ca unele persoane sunt asa, repet, nu înseamnă că la un moment nu o sa întâlnești și o persoana vindecata.
Probabil ca tu trebuie sa înveți sa te vindeci și să îți schimbi mentalitatea, sa lucrezi la tine.
Personal, sa nu poți sa îți exprimi opiniile este primul Red flag despre faptul ca nu ești acolo unde trebuie.
N-am ce mentalitate sa-mi schimb. Eu sunt bine, ca dovadă nu port ură pe acesti oameni ci chiar din potriva vreau sa fiu in comuniune cu ei, dar e greu sa ma indepartez de ei si mi-e imposibil sa vorbesc despre vreme sau alte asemenea lucruri marunte. Nu-mi sta in caracter.
Nu poți să spui că ești " bine" trăind într-un mediu toxic cu oameni care nu te ajuta să evoluezi, nu te încurajează și doar critica fiecare pas făcut de tine.
Și da, exista și scăpare din chestia asta.
Pur și simplu nu îți expui propria viață în conversațiile cu ei și te vezi cu ei din an în Paște.
Și de familie te poți rupe, mai ales dacă ești deja la casa ta sau chiar și o locuință în chirie departe de ei, tot la fel de bine.
Tot asta e solutia! Indeparteaza-te de ei pana nu dezvolti vreo boala psihica.
Asta e nimic, aveam unul in cercul nostru tot asa m ai dracos, si eu cu inca unul am zis poate are ceva si ne am dus prin spate am facut amandoi cruce nici o reactie dupa o scos asta aghiazma parca dadea sa se intoarca dar nimic, ii dam cu aghiazma pe spate tot nimic
Ce pot sa-ti zic, ca sunt si pe-aici si pe-aiurea perle d-astea... care sar cu clontul la fiecare vorba ca sa iti demonstreze cat sunt de inteligente si pline de dr... in conditiile in care nu i-a intrebat nimeni de vorba. Ceea ce fac ei, constient sau nu, e ca se hranesc cu energia ta buna. Si daca fac asta des si cu mai multi oameni inseamna ca asa si-au format ei obiceiul de a-si procura energie. Altfel spus sunt vampiri energetici, storc pe cine prind.
Ce mai poti tu incerca sa faci cu ai tai este sa le atragi atentia cu binisorul ca sa constientizeze ce fac. Adica sa apelezi la omul din ei si sa le spui: de ce vorbesti asa, nu iti dai seama ca ne face rau, ca e mereu scandal in familie etc. - adaptat la momentul respectiv - daca nu sunt prea agitati, ca atunci nu mai aud nimic. Poate ii faci sa se mai inmoaie, sa te atace mai putin.
Nu ar fi rau daca le-ai putea arata metode prin care sa se relaxeze, sa-si consume energia negativa si sa faca rost de energie pozitiva, plimbari sau altceva... iar daca ei nu vor sa faca nimic, poti face tu asta. Sa pleci din mediul acela saptamanal, duminica de exemplu, ca sa te linistesti.
Daca ai incercat deja lucrurile astea si nu au mers, iti ramane rugaciunea, mersul la biserica. Intreaba un preot cum sa faci sa rezisti.
Au mai refuzat si altii sa se indeparteze de oameni toxici sperand ca pana la urma vor intelege, ca se vor indrepta, ca lucrurile vor lua o turnura mai buna. Poate unii or fi si reusit...
Datoria ta e intai fata de tine, sa ramai sanatos la cap si cat poti de curat, nu sa mori incercand sa-i civilizezi pe unii care nu vor sa fie civilizati. Tu decizi cat te induri sa mai stai pe langa ei si cat ii mai rabzi, pentru ca ai si tu o viata si trece. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=6&id=53
Roaga te lui Dumnezeu. El are puterea sa iti schimbe familia dar si pe tine. Cere putere sa nu pui la inima vorbele lor si, de asemenea, cere ca ei sa se calmeze si sa te înțeleagă
Chiar daca e neamul tau nu ești copac sa stai între ei daca nu te respecta câtuși de puțin!
Probabil ai pareri si viziuni foarte cretine daca esti asa atacat din toate partile. Eu n-am asemenea probleme.
Nu am păreri cretine, nu asta e problema. Orice persoana are tot felul de păreri și într-o societate sănătoasă, democratică și liberală asta e complet normal și uman. Problema e că oamenii se urăsc unii pe alții pe seama opiniilor în loc să se iubească între ei oricare ar fi diferențele lor de opinii. Eu, spre exemplu sunt extrem de dornic să iubesc o persoană care are opinii decât ale mele.