Greu de spus... Depinde in ce relatii in general sunt prietena mea si sotul ei. Daca sunt constienta, ca doar va suferi degeaba, si intr-un final tot il va ierta, atunci sunt 99% sigura, ca nu i-as spune nimic. Ce rost ar avea? Doar as face-o sa sufere. In general nu-mi place sa ma bag in relatiile celorlalti. Insa daca stiu sigur, ca prietena mea ar prefera sa stie, chiar daca doare, este foarte posibil, ca i-as spune, dar cu mare atentie si diplomatie. Desi as da orice, ca sa nu fiu nevoita sa-i dau aceasta veste devastatoare.
SweetCandy are dreptate, nu te poti baga in casnicia altora. As vorbi cel mult cu partea infidela (eu sunt barbat, tin la orgoliu meu si cred ca si femeile pot insela ) si as incerca sa il/o aduc pe drumul cel bun. Apoi, daca s-ar intampla ca pretenul/prietena mea sa afle, as incerca sa-i fiu alaturi sa-l/o ajut sa treaca peste.
Ii spun imediat prietenei despre ce e vorba! Chiar daca o va durea, este mai bine sa afle adevarul si sa actioneze
Nu ma bag nu e treaba mea. Asa mi se pare cel mai corect, de ce sa le distrug casnicia? Poate ca are si el un moment de ratacire... nu as putea sa ii dau eu o astfel de veste mai ales ca nu as avea nimic de castigat, ci mai mult de pierdut, pentru ca mi-as vedea prietena distrusa.
Intai as cauta dovezi sa demonstrez ca eu nu vreau s-o ranesc prin minciuni ci vreau sa o ajut. Apoi ii spun ca sotul ei o inseala. Faza cu "nu e casnicia mea" nu o inghit, e prietena mea cea mai buna si ma intereseaza fericirea ei. Daca mi s-ar intampla acelasi lucru as vrea la randul meu sa mi se spuna.
Pai prima data mias suna prietena si i-as spune intrebari despre sotul ei de exemplu; e lecat de mult de acasa? unde merge mereu? chestii! si in al doilea rand i-as spune ca are o amanta! eu asa as proceda fundita