Depinde cine și cu ce... dacă e doar unu/una care se vede de la o poștă că e frustrat/ă sau gelos/ă, atunci nu-i bag în seamă dar dacă totuși e o oarecare critică constructivă o iau în considerare. Cam toate criticile care ar putea avea un sâmbure de adevăr le iau în considerare, mă gândesc la ele, ma analizez și ajung la concluzia dacă e adevărat sau nu, caz în care iau dacă e cazul măsuri pentru propria dezvoltare.
Depinde cu ce anume, dar in nici un caz nu trebuie sa stagnezi in zona de confort, si sa incerci mereu sa progresezi, dar daca te critica e bine si sa asculti de ei, nu uita de auto critica ta personala
Inainte ma lasam si eu descurajat. Nu puteam sa nu ma gandesc la asta. Incercau si le si iesea. Acum... nu imi pasa...
Îi ignor pur și simplu!
Un sfat util: Cel care-ți zice "Fă așa că-ți vreau binele" / sau "e spre binele tău" - de obicei își urmărește propriul interes!
Să fii iubit!
Ii frec in gura ceau si la revedere nu am nevoie de astfel de oameni in jurul meu
Nu Ii bag in seama. Poate acum nu imi iese ceea ce fac dar daca continui o sa reusesc.
Simplu. Nu iei în seama. Viata ta... regulile tale. Ai o singura viata din păcate, profită de ea și fa ce vrei. Nu am dreptate? Ce zici?
Există câteva motive pentru care oamenii te călăresc cu sfaturi şi păreri, ducându-te pe un drum greşit.
Proiecţia
Cei apropiaţi, proiectează pe noi propriile dorinţe, visuri şi frici. Dacă vreunul se simte nesigur financiar, îţi va propovădui ţie importanța siguranţei financiare. Dacă relaţia lui de iubire este varză, îţi va propovădui importanța unei relaţii de iubire sănătoase.
Când cineva îţi spune sfaturi, ce e bine şi ce e rău, ţine minte că el îşi ţine lui însuşi un discurs despre ce ar vrea să creadă că ar fi bine să facă el pentru viaţa lui.
Nu îl băga în seamă şi nu pune botul. Discursurile lor bine intenționate nu sunt pentru tine ci sunt un monolog motivaţional pe care şi-l tot repetă.
Când îţi spune cineva ce să faci, spune-i simplu: "Fă tu!". Apoi ia un popcorn şi ascultă-i justificările pentru care el nu face ceea ce îţi spune ţie să faci.
Egoismul
Un egoism conştient sau inconștient prin care cineva îşi dă seama că are nevoie de ceva de la tine.
Bătrânii îşi fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot să aibă grijă de ei. De aceea, îţi vor propovădui siguranţa în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, să ai familia ta, să prinzi rădăcini, ca să aibă cineva grijă şi de ei.
Părinţii te trimit la şcoală şi se preocupă de viitorul tău pentru că se gândesc că într-o zi te duci şi tu la casa ta şi îşi recuperează şi ei viaţa irosită cu creşterea unui puţoi nerecunoscător.
Partenerii de cuplu îţi ţin discursuri despre respect şi sinceritate, pentru că vor să te controleze şi nu pentru că ar intenţiona ei să te respecte şi să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunităţi mai avantajoase.
Evident, nu toţi şi nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ţi un serviciu şi gândeşte-te când ţi se ţin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea să faci descoperiri surprinzătoare.
Judecata
Judecăm pentru că ne e mai uşor să vedem paiul din ochiul altuia decât bârna din ochiul nostru. Ne declinăm responsabilitatea rezultatelor din propria noastră viaţă privind la ograda vecinului şi dându-ne cu părerea.
Ca şi când eşti în tribune şi te uiţi la jucătorii de pe teren şi urli la ei despre cum ar fi bine să facă, însă tu habar nu ai ce înseamnă să fii în teren.
În viaţă, ori te ridici prin propriile merite, ori încerci să îi dobori pe cei din jur pentru ca poziţia ta să rămână superioară.
Oamenii care nu se iubesc pe ei vor veni să te judece şi să îţi spună cât de mult greşeşti, ce prost eşti şi că ai face bine să revii cu picioarele pe pământ.
Teama cea mai mare a acestor oameni este că vei reuşi şi astfel, le vei arăta adevăratul loc pe care îl merită.
Plictiseală
Oamenii cu o educaţie precară se plictisesc mai uşor. Şi atunci printre altele, vorbesc despre alţi oameni la o sămânţă la colţul blocului.
Ar fi o mare greşeală să pleci urechea la vorbele unor oameni care scot nişte sunete lipsite de orice justificare sau argument.
Anturajul este esenţial. Eşti media celor cu care te înconjori. De aceea, actorii de la Hollywood stau cu actorii de la Hollywood, studenţii cu studenţii şi boschetarii cu boschetarii.
Cine se aseamănă se adună. Cu cine te înconjori şi cine sunt aceia care vorbesc despre tine şi îţi spun ce şi cum e mai bine? Ce rezultate au?
Nu ai un anturaj de calitate? Nici o problemă, înconjoară-te cu cărţi, documentare şi educaţie. Vei avea cel mai şmecher anturaj posibil de la care chiar ai ce să înveţi.
Mulţi oameni sunt lipsiți de empatie şi compasiune şi nu ştiu cum e în papucii noştri
Multor oameni le merge gura aiurea pentru că nu ştiu cum e în realitatea noastră, nu ştiu provocările şi obstacolele noastre, lupta ce o dăm şi munca interioară şi exterioară la care suntem înhămaţi.
Oamenii privesc doar suprafaţa şi apoi dau din gură pentru că aşa stă în firea oamenilor needucaţi să privească în profunzime.
Am fi fraieri să ne lăsăm la mila influenţelor unor oameni incapabili de a vedea punctul nostru de vedere. Lasă-i să vorbească, tu fă-ţi treaba. Într-o zi se vor uita la tine şi îşi vor lua notiţe.
Unii oamenii sunt pur şi simplu distructivi şi autodistructivi. Dacă vor să îşi facă rău, să îşi facă lor. Tu protejează-te şi păstrează o distanţă sănătoasă.
Well, depinde mult de situatie, in general ascult ce au de zis si filtrez prin sistemul meu de valori. Daca mi se pare ca descurajarile lor sunt aiurea (ex. nu poti fi sa faci X lucru pentru ca esti fata/baiat ) atunci le dau ignore total, dar daca acestea au o logica rationala in spate atunci stau si ma gandesc serios la ele (ex. nu poti fi medic deoarece nu ai facut o facultate specializata).
Stiu ca exemplele sunt aiurea, dar sper ca s-a putut totusi intelege mai usor ideea cu ajutorul lor.
Ii indepartezi de tine cat de repede poti. Nu au ce cauta in viata ta, nu te ajuta cu nimic. Nu asculta astfel de oameni, iti fac rau.
anonim_4396 întreabă:
DilauRo întreabă: