| adriana543768654567895334 a întrebat:

Cum recunosti un prieten adevarat?

Răspuns Câştigător
| Paulla a răspuns:

@Innafashion ctrl+c...a fost greu nu?
http://www.afla.ro/articole/660/cum-sa-recunosti-un-prieten-adevarat.html
Cu ce va ajuta fundele de le cersiti in asa hal? Popularitate virtuala?

3 răspunsuri:
| Paulla a răspuns:

Prietenul la nevoie se cunoaste.
Un prieten adevarat il recunosti in timp. E cel care nu-ti intoarce spatele chiar daca ai intrat intr-o problema demna de filme, chiar daca e pentru a10a oara pe saptamana, chiar daca o sa-l tragi si pe el dupa tine jos. E cel care se bucura pentru reusitele tale chiar daca el nu a reusit nimic. E cel care cand reuseste ceva incearca sa te ajute si pe tine, incearca sa nu te puna in umbra. E cel care iti ia apararea in fata celorlalti chiar daca imaginea lui va avea de suferit. E cel care ar sari in fata unei masini ca sa te salveze pe tine. Si e cel pe care-l gasesti al dracului de greu.

| Sonnora a răspuns:

In viata, cei ce ne stau alaturi cea mai mare parte a timpului sunt cei din familie si prietenii. Un proverb spune ca pe primii nu ii putem alege, fiindu-ne dati de Dumnezeu, dar de calitatea celor din a doua categorie suntem total responsabili. Totusi, selectia nu se face intamplator. Psihologii spun ca prietenia reprezinta relatia in continua transformare, care nu stagneaza niciodata, stabilita de comun acord intre doua persoane. O prietenie nu va supravietui niciodata daca eforturile de a o sustine vor fi duse doar de o singura parte. Uneori facem alegerile nepotrivite pentru ca nu stim ca ar trebui sa ne alegem prietenii nu in functie de interese sau conjuncturi, ci axandu-ne pe compatibilitatea emotionala si psihologica dintre noi. Astfel, daca cel pe care il dorim ca si prieten nu este capabil de a ne intelege sentimentele sau de a comunica, degeaba ne straduim sa facem ca acea prietenie sa mearga.

De-a lungul timpului cunoastem multe persoane, stabilim diverse relatii, si uneori credem ca ne-am strans alaturi prieteni adevarati. Viata, insa, ne arata ca nu am facut cele mai bune alegeri, tocmai pentru ca am ignorat anumite semnale.

Cu siguranta nu te-ai gandit pana acum la caracteristicile prieteniei adevarate, pentru ca, intr-adevar, aceasta se simte si se demonstreaza in timp.
Dar daca vrei sa analizezi pentru cateva momente toate relatiile tale mai apropiate, citeste urmatoarele particularitati ale unei persoane ce merita, intr-adevar, sa se numeasca prietenul tau. Este posibil sa descoperi noi oameni de calitate din jurul tau, sau sa reconsideri relatia ta cu altii.
cele mai importante "semne" ale unui prieten adevarat:
Te asculta atunci cand vrei sa ii vorbesti sau cand simti nevoia sa te plangi cuiva. Fie ca este vorba despre un moment fericit din viata ta, fie ca o anumita problema te macina, faptul ca cineva este acolo pentru tine, este o adevarata alinare. Nu multi prieteni fac asta pentru ca majoritatea nu sunt suficient de rabdatori. Problemele lor erau cele mai importante, dar in momentul in care iti venea si tie randul pentru a te destainui dadeau bir cu fugitii.
Te sustine si te incurajeaza in tot ce faci. Nu numai ca ii poti spune orice, dar iti ofera si alternative pertinente, la care tu nu te gandisei. Optimismul transmis si sustinerea morala a cuiva este esentiala pentru ca iti da curaj in actiunile viitoare.

Iti cunoaste atat calitatile, cat si defectele. Daca vrei sa pari perfect in fata unui prieten si crezi ca relatia voastra merge de la sine, ar trebui sa ii arati si partile tale mai putin frumoase. Asta pentru ca nu le vei putea ascunde la vesnicie. Oricat ne-am lupta cu noi insine in a ne schimba, defecte vor ramane mereu, iar prietenii tai adevarati nu trebuie sa le considere majore.

Are incredere in tine. In cazul in care in primii ani de viata ai fost un copil sau un tanar mai timid, mai nesigur, faptul ca un prieten are incredere in tine poate fi mai incurajator decat toate sfaturile parintilor tai. Si asta pentru ca stii ca vine din partea unui om care nu-ti este ruda.

Este alaturi de tine in orice situatie. Nu este suficient ca te asculta si te sustine, dar nu te lasa singur in situatii dificile. Pe oamenii cu adevarat aproape de sufletul nostru ii cunoastem in momente grele, iar cei care stau langa tine atunci, cu siguranta nu te vor renega niciodata.

Nu este gelos pe celelalte relatii ale tale sau nu devine posesiv in momentul in care aveti o prietenie stransa. Odata ce ati stabilit ca veti avea o prietenie pur platonica ( in cazul relatiei dintre o fata si un baiat), nu devine gelos pe urmatorul tau iubit doar pentru faptul ca nu mai poate petrece atat de mult timp cu tine. Tine minte ca, deseori, o fata si un baiat pot ajunge sa nutreasca si altfel de sentimente unul fata de celalalt. Daca, insa, stii sigur ca nu iti vei dori niciodata o altfel de relatie cu el, fa-l sa inteleaga acest lucru si nu lasa loc la interpretari.

Nu tine cont de aparente sau de gura lumii. In momentul in care te imprietenesti cu cineva, conteaza cel mai mult cat de bine te intelegi tu cu el, nu cum arata sau ce gandeste lumea despre el. Binenteles ca, trebuie sa fii precauta daca auzi foarte multe zvonuri negative, dar ceea ce simti/stii tu este definitoriu.

Iti spune intodeauna nu ce vrei tu sa auzi, ci ce este necesar. Poate calitatea cea mai importanta a unui prieten pentru ca el este obiectiv, fara a fi rau intentionat. De regula, va stii cum sa formuleze o anumita critica fara ca tu sa te superi pe el.
Este mai ingaduitor cu tine in ceea ce priveste lucrurile minore: isi cere scuze daca a gresit, chiar daca il stii foarte orgolios, trece peste anumite greseli ale tale etc.

Timpul sau distanta nu poate distruge relatia voastra. Ai un prieten vechi cu care nu vorbesti des, dar constant si atunci e ca si cum v-ati vazut ziua precedenta? Cu siguranta ati construit cu anii o prietenie mult prea trainica pentru a fi clatinata de distanta.

| Sonnora a răspuns:

Heyy ashtep funditaangry

Întrebări similare