Un sfat de-al meu este ca in primul rand sa-i arati ca esti acolo pentru ea. Conteaza foarte mult ca acea persoana sa stie ca cineva este acolo mereu in sprijin, ca ii pasa cuiva si ca cineva isi da silinta. Daca poti si este confortabil cu asta, o imbratisare lunga este chiar bine venita,cum contactul fizic ajuta psihicul omului!
Depinde cat de grava este starea acesteia, insa de multe ori se poate ameliora pe moment daca cineva este acolo. Daca stii ce ii place, ai putea pune in practica activitatile respective, spre exemplu va puteti uita la un film, faceti glume, spuneti povestiri sau pur si simplu incearca sa ii oferi comfortul necesar.
Incearca sa nu-i gasesti solutii la probleme, in schimb sa spui fraze ca,, Voi fi aici pentru tine, iar sanatatea ta conteaza mult mai mult decat -problema-.,, Am fost in ambele situatii, iar depresia si starile depresive nu sunt deloc usor de vindecat, si sentimentele coplesitoare iti pot ucide mintea. Incearca sa o inveselesti si sa ii spui ceva care crezi ca ar putea s-o mai ajute. Sau o distragi. Dar nu-i aminti de ceva ce ar putea-o rani, si ai putina grija la vorbe. De foarte multe ori, persoanele care trec prin perioade de genul sunt mult mai sensibile si orice le pot da peste cap. Insa ce am spus mai sus ar trebui sa ajute putin...
Fii cat poti de senin/senina si curajos/oasa! Ajuta foarte mult energia pozitiva
Sper ca totul sa fie in regula!
Buna! Incearca sa o ajuti sa isi faca o rutina, sa isi puna pe lista ce doreste sa faca, intr-un cuvant sa planifice. De asemenea sa petreci timpul impreuna cu aceasta, sa o ajuti la anumite lucruri daca are nevoie, sa o lauzi cand este cazul si ar fi bine sa o indrepti spre a merge si a vorbi cu un psiholog, care o poate ajuta mult mai mult.
Contează foarte mult susținerea, incurajarea, răbdarea.Dar problema e ca nu prea putem noi sa ajutam pe cineva sa iasă din starea asta pe deplin, ar trebui ca persoana respectiva o data ce primește susținere din partea cuiva sa aibă tăria sa lupte.
Din proprie experienta oti zic ca nu prea ai cum sa ajuti pe cineva care are depresie. Dar poti face totusi ceva pentru ea: sa o asculti fara sa o judeci. Ai grija ca prea mult pozitivism din partea ta ar putea face mai mult rau, deci trebuie cumpatare. Persoanele aflate in depresie au nevoie sa stie ca nu sunt singure in lupta lor, caci este o lupta.
Uneori, daca exista posibilitatea, ar ajuta si o terapie psihologica.
Nu as putea sa iti explic motivul, nu sunt psiholog, dar in acea perioada uram sa mi se spuna "Totul va fi bine!" cand eu insami nu vedeam luminita de la capatul tunelului si aveam nevoie de cineva sa imi spuna "este normal ca in aceasta situatie sa nu vezi luminita de la capatul tunelului, dar poate vor veni si zile mai bune"
Părerea mea este că ar fi necesar să urmeze niște ședințe de psihoterapie. A scăpa de starea de depresie și gândirea negativistă nu este deloc ușor. Necesită ceva timp acest lucru, dar sunt sigură că va avea un bun efect asupra persoanei. Dacă nu, poate urmări pagini despre dezvoltare personală sau sa citească carti despre așa ceva. Poate o ajută. Repet...nu este ușor sa ai aceste stări, dar nici imposibil nu este. Calea spre psihoterapie ar fi benefică pentru ea. Succes!
Nu prea ai ce sa faci,dar se vede ca esti o persoana sufletista daca ai gandirea asta,dar nu tu poti sa ajuti persoana respectiva,adica sa i schimbi gandurile,dar tot ce poti face e sa fi alaturi de el,sa il faci sa se simta inteles,sa vezi ce il deranjeaza ce nu i place,si persoana de la sine,se va simti iubita si va iesi singura dintr o stare de depresie, dar daca este o depresie cronica si simptomele nu se imbunatatesc, ar cam trebui sa convingi persoana respectiva sa se duca la un psiholog/psihiatru, poate sa ii prescrie niste anti depresive sau ce are nevoie, multa sanatate si iti urez o seara frumoasa tie si celelalte-i persoane!
6Nicky6 întreabă: