Pai ce sa zic eu, este foarte ciudat, mai ales ca cel care se teme de hot cel mai tare este cel care fura. Trebuie sa stie cum este sa inseli, de asta se teme asa de mult sa nu fie inselat. Gelozia lui cel putin, daca nu mai este ceva ascuns, va surpa relatia. Mai bine te muti la parinti, cel putin pana se schimba lucrurile, daca el o tine tot pe a lui nu va vad bine. Rugati-va la Dumnezeu sa dea liniste caminului dumneavoastra.
Domnul fie cu voi.
P. S. Noi suntem casatoriti de 7 ani si este minunat, sotia mea este in a 5-a luna acum. Nu zic ca in fiecare zi este soare, de multe ori am gargauni in cap si fac totul sa fie mai greu, dar niciodata nu mi-a trecut macar prin minte ca m-ar insela.
Sotul tau este gelos probabil pentru ca acum ca esti insarcinata nu mai ai atatea relatii cu el si-i dai mai multa atentie sarcinii, toti sunt la fel sa vezi cand se va naste bebe...
inainte era gelos? daca nu, poate cineva din grupul de prieteni i-a bagat in cap cum ca femeile gravide inseala. si eu am fost insarcinata si stiu ca numai chef de sex nu aveam.
i-al cu binisorul si intreaba-l de ce este gelos, explica-i ca veti avea un copil impreuna si asta implica niste responsabilitati si ca tu nu stai de prostii mai ales in momentele astea. daca stii cum sa-l iei pana la urama va ceda si-ti va explica de unde vine toata gelozia asta.
Mai fat-o! Tu nu l-ai vazut pe sotul asta al tau ca este exagarat de gelos si iti face viata un calvar? El NU se va schimba niciodata indiferent ce vei face! Daca stai inchisa in casa tot iti gaseste un motiv de gelozie. Astia sunt oameni bolnavi care dezvolta o psihoza de gelozie uneori ajungand la fapte din cele mai grave.In general gelozia apare la oamenii slabi care nu au incredere in ei si traiesc cu spaima ca pot fi parasiti de persoana iubita. Ei au o problema cu ei insusi.De ce ai acceptat sa te mariti cu un astfel de om si mai mult sa faci un copil!? Singura ta posibilitate de a rezolva cat de cat problema este ca el sa accepte o consiliere psihologica. Daca este un om lipsit de educatie nici nu o sa vrea sa auda de asa ceva.Prin urmare vei fi o femeie chinuita alaturi de el vei fi ca o pasare inchisa intr-o colivie.Deschide bine ochii pana nu te trezesti la 50 de ani ca ai trait degeaba!
Asa a fost si este si sotu meu, pfff foarte greu, nu stiu ce sfat sa-ti dau, pentru ca eu am incercat multe si, fara rezultat
si cu gelozia asta lui, nu a facut decat sa ma trimita la alt barbat
de multe ori, barbatul te trimite la alt barbat
si acum sincer iti zic, geloziile sotului, nu ma mai afecteaza, din contra ma lasa rece
tie iti doresc multa bafta, sper sa poti reusii sa iti schimbi comportamentul sotului, eu in 10 ani nu am reusit
Spune-i ca lui ii este mai usor sa-si traga slitul si intoarce-i si tu"cine se scuza, se acuza". De ce este asa gelos? Poate el are ceva de ascuns. Te-ai intrebat? Trateaza-l cu raceala si nu mai incerca sa-i dai explicatii logice, energie irosita, nu merge cu gelosii.Cand te ia la interogatoriu spune-i sa te ajute sa faci treaba-inventezi tu-trimite-l dupa cartofi, lasa-l sa puna lucrurile pe sarma, sa scuture covoarele -ca tu trebuie sa stai in casa, nu? Putin umor intepator:-))
Buna.Se spune ca gelozia este mama pasiunii. Din pacate nu este sanatoasa nici pentru cei care sunt gelosi, dar si mai neplacut pentru cei ce sunt acuzat de fapte ne facute.In doze mici gelozia ne aduce aminte de persoana iubita, de cat de importanta este aceasta dar si faptul ca oricand se poate indeparta.In cazul tau limita geloziei sotului tau este deja depasita.In cazul tau reprezinta o anulare a vietii sociale si a modului tau de exprimare.Gelozia inseamna anxietate, neincredere in sine si aceste cauze apar din copilarie.Altfel spus face parte din personalitatea lui si de increderea lui in sine.Este dependent de nivelul lui emotional, din pacate si nu poti face nimic. Pe parcursul vietii si trecerii in varsta se vor accentua si vei ajunge tu sa spui stop, cand nu vei mai rezista. Mental, iti v-a distruge psihicul si nu vei stii incotro sa o iei. I-mi pare rau, dar este realitate si exemple din viata de zii cu zii sunt n, toate negative. Nimeni nu face surprize si bucurie persoanei iubite sau celor care se aflä langa ei din gelozie. Probleme si neplaceri din gelozie, da. Sper sa ajungeti totusi la un numitor comun, dar procentele celor bolnavi de gelozie, pentru ca si sotul tau din pacate sufera de aceasta boala, de a se vindeca sunt sub nivelul de miime.Sa fii iubita si sa va intelegeti, asta iti doresc. Pup.
nana
Mergeti la un psiholog impreuna si incercati sa va reveniti, adica sa-si revina. Daca nu, de la gelozie la certuri urate si violenta nu e decat un pas. Crede-ma, e groaznica o astfel de viata si nu i-o doresc copilului tau. El e cel mai important, e o viata de om si trebuie sa te gandesti la viitorul lui in primul rand. Daca va creste intr-un mediu ostil va avea multe probleme, psihologic vorbind, va fi. diferit, retras. Voi trebuie sa-i oferiti iubire si un camin primitor, nu certuri si scene de gelozie, sau mai rau, de bataie. Decat asa, mai bine fara. tata, ma refer.
Exista o carte dragoste si respect de Dr. Emerson Eggerichs citesteo si vei ramane uimita cum se vor rezolva toate probleme intre voi.bineinteles daca te implici si u.
anonim_4396 întreabă: