Sistematic ii reduceti timpul de intalnire cu ei, daca exista prin preajma dv un copil sau doi care credeti ca pot fi prietenii lui, invita-tii pe acasa motivati ca ati cumparat un cd si cutare (dintre cei doi ) v-a rugat, etc, strategii, pretul la o sala de forta este de 100 lei, acolo sta 2 ore pe urma lectii vin si cei doi prieteni din cand in cand si gata timpul.
Multi copii se implica la varsta asta in gasti care nu sunt de ei, care le fac mult rau.Multi se apuca de fumat, de baut, si stiu si cazuri in gasti de baieti unde se si "sparg"[adica se drogheaza].
Dumneavoastra ca parinte ii puteti spune prima data "cu frumosul" ca acel grup nu ii face bine si ca mai tarziu va va multumii ca l-ati indepartat de el. Puteti sa ii aratati si alti colegi care i-ar putea devenii prieteni si sunt copii cuminti. Ii puteti inclina atentia spre un sport, fotbal, baschet, handbal, tenis etc. care sa ii ocupe cateva ore pe saptamana.
Succes.
La 14 ani mama m-a indepartat/mi-a interzis sa-mi vad prietenele din copilarie. am plans zile intregi si am urat-o in momentul acela. acum dupa ce au trecut anii ii multumesc pentru decizia luata. la o varsta asa de frageda cand esti foarte usor influentat nu poti distinge binele si raul. tu ca parinte faci ce crezi mai bine dar tinand cont ca el depinde de tine financiar, trebuie sa te asculte. poate este prea drastic sa-i interzici sa iasa din casa, sa se vada cu ei, dar mai tarziu iti va multumi.
Mama a facut in felul urmator: M-a lasat sa-mi aduc prieteni acasa si a inceput sa-mi trieze din ei si am ramas cu prietenii pe care i-a ales ea si trebuie sa recunosc ca n-a facut rau pentru ca am ramas cu prieteni de calitate Eram cam mic sa ma lase noaptea afara asa ca familie noastre s-au imprietenit si rameam cand la ei, cand ei la mine si uite asa nu`si faceau parintzii griji ca beam sau fumam stiind ca sunt pe maini sigure si nici parintii lor cand ramaneau ei la mine.
meandme111 întreabă: