| Utilizatoare123 a întrebat:

Cum sa ii spun prietenului meu ca as vrea sa plateasca el utilitatile?
Am un iubit care s-a mutat in casa mea, recent. Am convenit sa platim tot 50/50. Nu am vrut sa-i iau bani pe chirie ca nu il consider un chirias...e prietenul meu totusi. Mai mult de 500 de lei nu costa intretinerea+gazul+lumina etc. Si tot vrea sa platesc jumatate si ma gandeam ca ar fi fost dragut din partea lui sa se ofere sa plateasca el utilitatile, avand in vedere ca nu sunt alte cheltuieli gen chirii/garantii. As vrea sa-i spun asta dar cumva imi e rusine. Ce parere aveti?

26 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Spune i direct ca toate sau scumpit si numai poti platii tu tot, el are servici? El profita vrea si mincare si confort si sex si tu cu munca si cu slugăreala la fundul lui de nesimtit porc. Daca nu este de acord sa plateasca si el jumatatea lui trimite l acasa la măsa.

| StoicAnalysis a răspuns:

Pai daca nu vrei sa-i iei banii pe chirie pentru ca nu il consideri chirias, e alegerea ta. Insa el de ce sa plateasca toate utilitatile? Ca stati amandoi in casa. Deci el ar trebui sa plateasca jumatate din utilitati si jumatate din cumparaturile casei.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Daca crezi ca nu te descurci cu banii, ii poti cere si jumatate din chirie.

| Utilizatoare123 explică (pentru StoicAnalysis):

Cumva ma asteptam sa faca acest gest "protector", de apreciere, avand in vedere ca nu i-am cerut bani de chirie. Alta femeie nu cred ca nu-i cerea. Si da, ma refeream doar la utilitati, ca in rest platim 50/50 si e ok.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Pai daca platiti 50/50 la cumparaturile casei, de ce sa nu platiti 50/50 si la utilitati? Ca si tu folosesti apa, gaze, curent, etc. Daca vrei sa impartiti cheltuielile, macar fa-o pana la capat. Nu lasa de la tine chiria si nu cere de la el sa plateasca toate utilitatile. De ce nu platiti absolut tot, in mod egal?

| Miruna333 a răspuns:

Il tii pe moca si tot tu imparti utilitatile cu el? Profita de tine.
Nu e barbat daca nu a spus sa plateasca el tot, ai grija cu el.
Nu are de ce sa iti fie rusine, nu il intretii tu pe el, ca esti femeie.
Este de datoria lui sa plateasca, trebuia de la inceput sa faci astfel.
Ii spui frumos ce ne-ai spus si noua

Credeam ca se va "simti" si el...in fine

| Utilizatoare123 explică (pentru Miruna333):

Sa plateasca chiar tot nu as vrea, ca apoi ar avea pretentia sa fac eu tot menajul si mereu sa stau in bucatarie. Treburile astea le facem in mod egal cat se poate. Amandoi avem serviciu. Doar ca ma asteptam sa fie mai gentleman si sa zica "apreciez ca nu CERI chirie si nici sa fii intretinuta, uite, platesc eu utilitatile integral" si in rest 50/50.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Miruna333):

Exagerezi destul de mult cu presupuneri de genul. Nici macar nu le cunosti povestea si deja sari la concluzii pripite. Daca erai intelegatoare, empatica si rabdatoare, aflai cum am aflat si eu intreband persoana in cauza, cum ca el nu profita si ca isi impart cheltuielile casei in mod egal. Doar ca omul ca orice om normal, nu se gandeste ca trebuie sa plateasca el tot, ca nu sta singur in casa aia.

| Utilizatoare123 explică:

Cred ca nu intelegi ce citesti. Sau nu ai citit cu atentie

| StoicAnalysis a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Pai ce sa se simta? Sa plateasca el toate utilitatile pentru tine chiar daca stati amandoi in casa?
De ce crezi ca voi femeile adesea sunteti privite ca pe obiecte? (Nu te pripi sa-mi spui ca te-as vedea eu asa, ca nu e cazul meu, e doar o constatare fata de altii). Nu v-ati pus vreodata intrebarea?
Adesea sunteti privite ca pe niste obiecte in fata barbatilor de obicei, tocmai pentru ca adesea ei va intretin. Si pentru ei sunteti ca un obiect pentru care plateste.
Daca vreti egalitate si intelegere, aratati-le ca nu vreti sa fiti cumparate si puneti-va umarul la egal cu al lui.

In primul rand, e casa mea. El sta la mine! Nu i-am cerut chirie! Alta femeie cred ca i-ar fi cerut. Putea sa aprecieze treaba asta platind utilitatile integral. Ca in rest, dupa cum am zis, platim tot 50/50. De ce ocolesti acest aspect? Ca eu l-am mentionat. Unde "intretinuta"? Cred ca nu intelegi cuvantul. Eu fac mancarea 90% din timp, in rest si el face poate 40% din menaj. Egalitatea nu exista ...nu prea este posibila. Ca nu putem face totul procentual. Si de obicei eu fac mai mult. Ma opresc aici. happy

| StoicAnalysis a răspuns:

Scuze, chiar nu vreau sa imi mai bat capul cu asa ceva.
Sfatul meu, pentru dilema ta, ar fi sa discutati amandoi intr-o seara chestiile astea mai pe larg si sa gasiti un comun acord. Nu e ok sa ai retineri fata de el. Daca simti ca se formeaza o nedreptate, atrage-i atentia frumos si civilizat.

| Cinic a răspuns:

Daca tu erai cea care se muta la el?!
Era corect ca tu sa-i platesti utilitatile pentru ca era casa lui?!

| Cinic a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Din cauza hipergamiei!
La vazut si la placut pe baiat in urma atractiei sexuale. Dupa care au intervenit hormonii si biologia sau cum spun fraierii " s-a indragostit". Au decis sa se mute impreuna dupa care hormonii fetei au inceput sa scada datorita timpului si a rutinei. Si fata acum vrea ca el sa plateasca toate utilitatile pentru ca este barbat si " asa trebuie". Ea nu vrea un trade corect cum ai spus si tu, gen frate amandoi munciti si amandoi platiti egal. Nope! Ea vrea ca ala sa plateasca tot! Domnisoara nu are nevoie de un barbat / iubit. Ea are nevoie de un bancomat, un fatalau care sa platesaca tot doar pentru ca " asa trebuie".

| Miruna333 a răspuns (pentru Utilizatoare123):

De ce sa aiba aceasta pretentie? Doamne fereste. El sta pe gratis, chirie nu plateste, si plateste doar utilitati, in ce loc mai este asa? Niciunde. Tu ii asiguri cazarea pe gratis cum ar veni, iar el plateste utilitatile. Asta chiar e 50/50.
Despre asta este si vorba, ca gentleman nu este...Un barbat adevarat nu te lasa sa platesti un leu

| Miruna333 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

In cazul de fata nu exista empatie, nu totul se face cu empatie. Se face cu RATIUNE. Cum sa nu profite? Sta pe gratis in casa la fata aia si pune jumatate la cheltuieli, care e egal cu 0.
Barbat normal clar nu e sa accepte sa stea in casa femeii, si pe moca. Putea sa stea si singur, dar nu e casa lui, e CASA EI.
Ce inseamna sa plateasca,, tot''? Daca platea tot cum era si normal, insemna chirie + intretinere. Intretinerea la o casa unde sta pe moc nu e,, tot''

| Miruna333 a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Un barbat adevarat nu va privi niciodata o femeie ca pe un,, obiect''. Ala nu e om si clar are probleme serioase.
Femeile intretinute sunt de sute de ori mai apreciate decat femeile de la cratita care fac 50/50 chiria cu voi rolling on the floor)) E de tot rasul.
,, puneti-va umarul la egal cu al lui''? Nu exista EGALITATE in aceasta viata din moment ce noi dam nastere altor fiinte. Nici case, masini, palate, nu poate compensa cu acest lucru, asa ca lasa,, egalitatea'' care nu exista.

| LadyOtis a răspuns (pentru Cinic):

Platiti egal? Omul sta pe moca, pe ochi frumosi

| LadyOtis a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Pai de ce tot insisti cu 50/50 daca el nu isi da silinta si face 40% menaj?
De ce gatesti tu 90%? Nu mai permite acest lucru

| Cinic a răspuns (pentru LadyOtis):

Cate femei stau in casa sotului?! Ar fii corect ca sotul sa le ceara acelor femei ca ele sa plateasca utilitatile integral?! Nu asa ar fi corect?! Sau daca situatia era invers si un baiat ar fi postat " iubita mea locueste in casa mea si eu nu vreau sa impartim facturile, eu vreau ca ea sa plateasca integral pentru ca este casa mea, alti baieti le-ar fi cerut bani de chirie?! Cum mai raspundeai domnisoara?! Upsss... a intervenit realitatea laughing

| Utilizatoare123 explică (pentru Cinic):

Nu exista egalitate, e doar in carti.Eu nu sunt feminista extremista. Gandeste-te ca mereu am facut 50/50 si ma asteptam sa aiba bunul simt sa vrea el sa plateasca integral DOAR utilitatile. Daca statea la altcineva, ii cerea si chirie si garantie si intretinere si papica si alte mofturi.
Apoi sa o luam altfel. Hai sa ne imaginam ca suntem egali, ok? Nu ma mai epilez pe picioare, pe maini, ca nici barbatul nu e epilat. Nici o rutina de ingrijire a pielii nu-mi fac, nici a parului, nici machiaje nu-mi cumpar. Ca nici barbatul nu foloseste asa ceva. Iti place de o femeie care arata asa, neingrijita? Ca suntem egali, nu? Stii cati bani baga o femeie in ingrijire, ca sa faca pe plac societatii? Ca societatea, la o adica, era paroasa si fara makeup acum ceva sute de ani. Toate astea s-au inventat pentru industrie, pentru bani, sa le induca femeilor ca pentru a avea familie, trebuie sa fie epilate si machiate nonstop! Daca fac un calcul, 1500 de lei se duc doar pe aceste produse, pe care barbatii nu le folosesc. Ti se pare corect? Sincer.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Dude, el sta la ea in casa, nu in chirie cu ea!

| Cinic a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Domnisoara era corect daca tu locuiai in casa lui ca el sa iti ceara chirie?! Era corect daca tu locuiai in casa lui ca el sa iti ceara ca tu sa platesti integral utilitatile?! Raspunde clar si la obiect, lasa-ma cu gimnastica mentala. Iti cumperi creme si parfumuri si te depilezi pentru tine, nu ca te obliga societatea. Alea care isi pun silicoane tot pentru ele o fac! Pt atentie si validare!

| Utilizatoare123 explică (pentru Cinic):

Nu vrei sa accepti adevarul din orgoliu, desi stii ca asa e. Romanul... tot roman!

| Cinic a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Deci nu ai curajul sa raspunzi! Iti spun sincer ca daca as fi in locul acelui baiat as pleca in secunda 1 de la tine. Nu din cauza la aia 500 ron, care aparent pentru tine sunt foarte importanti. Ci pentru ca as realiza ca valoarea mea ca om este calculata in bani. Omul iti ofera jumate din utilitati dar pentru tine nu este suficient ca este " casa ta". Cine stie poate ai sa gasesti un baiat si te vei muta la el si iti va cere sa platesti tu toate utilitatile pentru ca este casa lui laughing