anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa il connving pe fiul meu sa manance tot din farfurie? E slab snur si nu vrea sa manance...

Răspuns Câştigător
| cely a răspuns:

Nu-l imbuiba.Lasa-l flamand pana cere. Da-i mancarela ore fixe si nimic altceva intre mese

8 răspunsuri:
lolita
| lolita a răspuns:

Promite-i ca daca mananca to ii vei da un desert delicios.

| LoryM22 a răspuns:

Nu-i mai da dulciuri multe, ii spui daca manaca tot primeste ceva dulce daca nu, nu mai vede, el o sa fie incapatanat, dupa 2-3 zile cand vede ca vorbesti serios se apuca de mancat doar pentru a primii ceva dulce.Succes.

cristian
| cristian a răspuns:

Foarte simplu nu-i mai umple farfuria si v-a mai cere cu siguranta si apoi pune-l sa spele vasele.

| mioara a răspuns:

PROMITEI CATE CEVA POATE ASA VA MANCA

| jani a răspuns:

Acei asi problema am avut si eu mult tim cu fetita mea.Singura metoda care a functionat afost ca am atins-o la punctul slab, la ea punctul slab fiin papusile. Deci daca nu manca tot se arunca cate o papusa, si asa sa invatat sa manance tot fara probleme.Deci iti cunosti fiul si stii ce puncte slabe are, atingel unde in punctele slabe si poate vei reusi.Merita sa incerci, crede-ma nu ai nimic de pierdut, poate de castgat.

| christian a răspuns:

Fii creativa! fa-l sa rada, motiveaza-ltongue

| tump a răspuns:

Pai e simplu ai mai multe variante
1) Ii zici ca nu-l mai lasi de exemplu la calculatro sau afara etc daca nu mananca tot din farfurie!
2) Vorbesti frumos cu el!
3) intreaba-l ce mancare preferata sau ce vrea el in momentul acela si ii gatesti!
4) Ii priomiti ca o sa-i dai o surpriza si ii cumperi ceva sau nu stiu ii dai ceva ce-i place!
5) Nu ii mai dai de mancare nimic si v-a cere singur!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Foarte simplu. Nu ii mai cere asta. Nu ii da mancare la ore fixe sau cand ti-e foame tie. Lasa-l sa ceara singur, chiar daca la inceput trec doua zile pana se intampla asta. Vei fi surprinsa de intorsatura pe care o vor lua lucrurile in timp.
Metoda este recomandata de un psiholog pentru copiii a doua colege, am aplicat-o intre timp si eu la ai mei, deci in ttotal 4 copii la care a functionat si niciunul la care sa fi dat gres.
Acel psiholog spunea ca niciodata nu sunt de vina copiii, ci parintii. Rugandu-l, pacalindu-l sau si mai rau fortandu-l sa manance, inconstient i se formeaza o reactie de respingere. Si stai linistita, nu se intampla nimic daca intr-o zi nu mananca deloc, nu moare de foame dintr-atata.