anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa imi suport tatal alcoolic? Cand se imbata, si asta se intampla in fiecare zi, sta numai pe capul mamei si o streseaza, suporta destul dar pana la urma cedeaza si ii raspunde si ea. Stiu ca nu e bine, ca nu asa se procedeaza cu un betiv dar o vad cum incearca sa se abtina si ii e practic imposibil din moment ce intra in camera peste ea si o urmareste peste tot sa o enerveze. Toata situatia asta ma afecteaza indirect si pe mine. Nu m-a lovit niciodata dar in schimb mi-a cauzat niste "rani" psihologice imense care vor ramane in mine toata viata. As vrea sa bage divortul si sa se separe de el dar ii este frica ca vom ramane pe drumuri. Cateodata imi vine sa chem salvarea sa-l duca la un ospiciu, pentru ca acolo ii este locul.

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Alcoolismul se poate trata, daca se doreste acest lucru. Parerea mea este sa discuti ca mama ta si amandoi sa discutati apoi cu el, atunci cand este treaz, sa vedeti cauzele si daca se va putea abtine pe viitor. Convingeti-l sa renunte, aratandu-i riscurile grave ale alcoolului, inclusiv cel de ciroza si favorizarea si a altor boli. Incercati sa-i sugerati sa se trateze, inclusiv prin internare intr-un centru de dezalcoolizare. De asemenea puteti discuta sa va ajute, in acest sens, alte persoane care au influenta asupra lui si l-ar putea determina sa renunte. Succes si numai bine!

| Linda a răspuns:

Poate sa incerce sa nu stea prea mult acasa. Sau daca stati in casa sa-si construiasca intrare separata.
Pe de alta parte, unii soti beau pentru ca sotiile lor iau toate deciziile si ei se simt fara rost.
Sa se roage sa dea Domnul sa-i vina mintea la cap.
Sa mearga ea la biserica sa-si mai incarce bateriile sufleteste.
sa se inchida in camera.

| Sin a răspuns:

Copii nu ar trebui niciodata sa suporte astfel de scene in familie. Tu ai viata ta si el o are pe a lui! Nu conteaza ca sunteti din acelasi sange, fiecare aveti dreptul la o viata linistita.
Daca vrei sa scapi de calvar ii ceri mamei tale sa divorteze, sau ei ii place prin ce trece zi de zi? Alcoolismul nu se trateaza in veci! Tot va mai avea scapari.Chiar daca trec 10-15 ani fara sa bea nimic. Odata ce va gusta un pic de alcool nu se va putea oprii iar.
Este clar ca ai tai oricum nu se mai inteleg, deci de ce sa mai ramana impreuna? De dragul suferintei si a anilor petrecuti impreuna pana acum? De dragul copiilor?(desi tu ai fi de acord cu divortul din cate vad)Mi se pare stupid.Si asta o spun in calitate de parinte si sot.
Mamei tale ii este frica sa nu ramaneti pe drumuri dar el ca bea zi de zi jumatate din salar? Un om alcoolic oricum nu aduce venitul in casa pe care ar trebui sa-l aduca.
Sau sa-l internati la dezintoxicare desi va fi o lupta grea iar lui ii trebuie vointa de fier.

| snowflake a răspuns:

Daca bea in fiecare zi, chiar ca este alcoolic.

chiar nu prinzi nici o zi(macar dimineata) sa stai de vb cu el, pe trezie si sa ii spui ca nu mai suporti?
probabil ca asa isi va da seama de greselile facute. desi, sincer iti spun ca este cam greu sa il dezveti de un obicei de ani de zile sad.

| Maximus a răspuns:

Cu astfel de probleme ma confrunt de ani de zile, dar am ajuns ca in mare parte sa fiu indiferent si sa nu mai ascult tot ce vorbesc parintii, tot ce isi reproseaza cu toate ca uneori mai rabufnesc pentru ca la un moment dat te saturi de atatea tipete, nopti albe in care stai si te gandesti daca nu tu esti de vina pentru toate cele ce se intampla, dar in mod cert nu e vorba despre tine ci de conficte, neintelegeri mai vechi ale parintilor, de pe vremea in care tu poate nici nu erai nascut/a, dar de fiecare data cand se ajunge la consumul exagerat de alcool aceste ies la iveala fara a mai conta ca au copii care daca nu sufera fizic din aceste dispute sufera din punct de vedere emotional, dar nu mai au timp sa vada ca tu suferi (la urma urmei ce stii tu de ce se cearta ei) si apoi se intreaba "de ce copilul meu e asa cum e" in cele mai grave cazuri copilul ajunge, criminal, hot, poate prea emotiv (vezi cazurile emo), sau chiar o ia pe urmele parintelui consumand la randu-i alcool in fiecare zii crezand ca astfel poate uita trecutul, dar nu e adevarat in totalitate. Il uiti, dar doar cat esti in stare de ebrietate, iar cand te vei trezi iti vei aminti iar trecutul si o iei de la capat. Vei vedea ca cu trecere timpului lucrurile vor arata altfel si nu vei mai pune totul la suflet.

| miruna013 a răspuns:

Eu zic ca ar trebui internat pentru o vreme pana o sa se abtina de la alcool... e trist ce ai scris...si sper din suflet ca tu si mama ta sa va descurcati!

Răspuns utilizator avertizat
| ionutalex13 a răspuns:

Salut.sunt Ionut din Craiova si cunosc o doamna care il poate ajuta pe tatl tau sa se lase de bautura. daca te intereseaza astept sa mi raspunzi

| andreeacozma a răspuns:

Si eu am probleme de genul acesta si tatal meu la fel da nu trebuie sa-ti faci griji incearca sal intrebi de ce face chestiile astea si de ce bea mereu. spune-i de ciroza ciroza este un fel de boala ti se umfla burta si versi ficatul putrezit din tine din cauza bauturii arata-i niste secvente pe net poate asa se potoleste sau zii ca nu e bine sa bea poate intr-o buna zi sa-si piarda familia

| Danzel a răspuns:

Alcoolismul este un comportament dependent. Exista undeva o suferinta pentru care tatal tau consuma alcool. Daca tatal tau ar fi o fiinta echilibrata si multumita nu ar consuma alcool. Felul in care se comporta nu are legatura cu tine. Tatal tau nu face ceea ce face pentru a te lovi pe tine, el se protejeaza prin alcool de o suferinta foarte puternica. Nu ai cum sa-l faci sa inceteze a mai consuma alcool. Nici tu, nici vreo alta persoana.Incetarea consumului de alcool este numai si numai decizia tatalui tau. Acest fapt nu se poate intampla daca tatal tau nu doreste cu toata fiinta acest lucru. Are nevoie de un suport de specialitate si de sprijinul familiei si al prietenilor. El nu este dusmanul tau, ci prizonier al propriei sale suferinte.