anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum să mă trezesc la realitate, să nu mai văd munca ca iadul pe Pământ, să devin independent, să am poate o iubită?
Dumnezeu mă iubește mult pe mine, spre urmare mâine mă întorc la fostul meu loc de muncă, dar eu sunt cam leneș, slab. Am zis că nu mai îmi cumpăr energizante și luni mi-am cumpărat unul.
Dacă ar veni două persoane cu două oferte de muncă la mine, cineva cu o ofertă de 10.000 de lei și alt cineva cu minimul pe economie, cred că tot minimul pe economie aș alege.
Dacă nu mă trezesc singur la realitate, o să mă trezească viață într-o zi, fără să mă întrebe.
Și pe lângă că sunt leneș, sunt și cam bolovan și nu mă pricep la multe lucruri.
Credeți că sunt așa din cauza lipsei de sarcini, responsabilități din copilărie?

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

De o terapie cu electroșocuri ce zici? Asta ca să te revigorezi!

| ioana748 a răspuns:

Mult succes la noul, vechi, job.
Mie imi pare ca esti baiat misto.
Copilaria este facuta sa se copilareasca.
De acum ai timp pentru responsabilitati si maturizare.
Si fiecare este unic si are ritmul sau in viata.
Banii sunt importanti intr adevar dar nu sunt totul.
O sa vina si perechea ta, este pe undeva pe acolo si poate si ea se gandeste la tine.
Toate cele bune,

| LisaJulie a răspuns:

Încearcă pentru început sa fii mai serios

| Mindfulness a răspuns:

Îți faci un curs și te angajezi un domeniu în care îți place gen: frizer,ospătar,recepționer hotel maseur etc.
Iubita nu are legătură cu aversiunea ta fata de munca,pot avea iubita și dacă te chinui din obligație da mergi la munca,mai greu dar se poate,trebuie doar sa fi mai ambițios.
Și eu sunt lenes,un om slab și te înțeleg! De abia îi faci fata vieții cotidiene sa mai mergi și la munca e o corvoada,dar asta in general li se întâmplă omului cu probleme psihice: depresie,anxietate,schizofrenie! Bolile psihice te storc de toată vitalitatea,daca ai depresie sau anxietate trebuie sa depui un efort triplu fata de un om sănătos psihic.
Ești din cauza educației precare,nici eu nu am fost educat sa ma descurc în viață,sa devin independent,sa fiu puternic,sa mă descurc singur în situații grele. Acum se simte că nu am fost educat,eu m-am autoeducat singur,dar nu m-am autoeducat sa fiu mai ambițios când vine vorba de munca,dar eu sunt mega anxios și depresiv,îmi acept soarta! E greu sa te schimbi după o perioadă daca nu ai fost harnic de mic și pus sa te ocupi de unele chestii,sa fii disciplinat in direcția respectivă.
Un om lenes nu e lenes că așa alege el, in spatele acestei probleme comportamentale se ascund afecțiuni psihice ce tocmai le-am enumerat mai sus.
Și eu din cauza faptului că am tot fost întreținut și ținut in puf am ajuns să nu mă descurc în viață, dar eu am probleme, am înțeles de ce nu pot evolua.
Din păcate un om când nu e educat de mic la maturitate sufera din toate punctele de vedere, și foarte greu se mai poate schimba.

| frumoasazaraza a răspuns (pentru Mindfulness):

Unii oameni sunt doar lenesi si se multumesc cu putin, nu totul e o boala.

| Mindfulness a răspuns (pentru frumoasazaraza):

Nu e lene când te chinui sa muncești e o boala, un om sănătos face totul de la sine, ii vine să faca mereu ceva nu poate sa stea fără sa faca nimic, se îmbolnăvește! Depresia și anxietatea duc la astfel de probleme și alte tulburări. Un sănătos se simte foarte bine cand face ceva unul care are probleme își spune că va face ceva dar în schimb se tot complace! Sunt multi bolnavi care nu au nici cea mai mica idee că au probleme. Lenea e cauzata de deficit de serotonina și dopamina și motivația, cuvinta, scade enorm și energia și să vrei și nu poți să faci ce face un om sănătos.

| frumoasazaraza a răspuns (pentru Mindfulness):

Lenea e uneori doar o trasatura de caracter.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In aceeasi situatie e si fratele meu. Am ajuns la concluzia ca unii oameni sunt facuti sa fie mediocri si saraci si daca ei cu atata se multumesc, nu are rost sa se streseze. Se poate trai si cu putin.

| AncaDorina1993 a răspuns:

Ce-ai zice pe lângă jobul pe care îl ai acum sa incepi să ți dezvolți și un business online?

Te va ajuta sa te dezvolți personal, iar eu îți voi fi ghid pe tot drumul.
Eu lucrez ca bucătar și dezvolt și business. Numai zic că sunt mama. Deci se poate!