| alexarte51 a întrebat:

Cum sa-mi castig o reputatie fata de cineva care am pierduto.

Problema mea a inceput acum 4 ani cand a trebuit sa ma mult in alt oras impreuna cu familia din cauza unor probleme ecomice dar treburile nu au mers prea bine precum ma asteptam in legatura cu intergrarea mea in colectiv deoarece eram o persoana foarte timida si tacuta... cea ce vreau sa va zic e ca din cauza caracterului meu slab lumea a inceput sa mea ia "peste picior" cu glume proaste, sa profite de mine care m-a dus intr-o stare foarte grava de deprimare vreo 2 ani apromimativ in care doar scoala si acasa, nici nu ieseam pe afara si pierdut mult din autoestima.In ultimile
luni am inceput sa am un comportament mult mai pozitiv deoarece invat la o alta scoala din alt oras alaturat, lume noua, am inceput sa ies mai mult dar nu m-am si mutat din sat care este destul de mic si mi-as dori sa plec din el pentru totdeauna. Cea ce incerc sa va explic e ca nu pot sa scap de "ura si dispretul"care il am fata de persoane ce au pretins ca imi sunt prieteni care in fata in vorbeau de bine si pe la spate doar cuvinte jignitore si minciuni la adresa mea, spre exemplu despre lucruri cu care n-am dea face, doar sa-mi faca rau.Cum ve-am zis in ultimu timp m-am schimbat si unele lucruri sau inbunatatit dar inca nu pot scapa de unele persoane care mai au si nesimtirea sa incerce sa ma ia la misto in fata si singurul motiv pentru care nu i-as snopi in bataie ie sa nu inrautatesc si mai rau situatia, sa patesc ceva la masina ca mar omora taicameo, deoarece nu poti sti niciodata
ce e in capul unei persoane care te dusmaneste, nu de alta, pe cativa dintre ei i-am linistit cu violenta dar sunt uni care vorbele nu rezolva nimic si la violenta mi-ar fi frica sa apelez din cauta masini ce am primit-o nu de mult si inca mai sunt uni care au tupeul sa mai vorbeasca de mine doar ca in fata nu, nici nu ne mai salutam cand ne vedem...¿Ce pot sa fac sa ies din acest cerc vicios si sa fiu lasat in pace deorece de multe ori ne vedem ocazional in orase alaturate la discoteca spre exemplu si sa nu fiu vorbit de rau sau sa se faca glume spre seama mea. Poate credeti ca exagerez si ca am o obsesie ca lumea are ceva cu mine dar nu ve-as minti pentru nimic, cu noi prieteni de la scoala is o persoana total diferita si sunt repectat dar cu vechi stiu foarte bine cu persoane am avut de a face si ma pot astepta la orice, apropo am uitat sa va zic ca am 19 ani ca sa puteti trage o concluzie despre problemele cu care ma confrunt la varsta mea. Familia mi-a zis sa apalez la ignoranta dar nu prea funcioneaza foarte mult.Astept un raspuns.

Răspuns Câştigător
| sonya a răspuns:

Stai linistit te strofoci prea mult. Chiar te consumi pentru nimic. Nu se merita nu esti nici primul nici ultimul care are dusmani sau care e vorbit pe la spate. Asa e lumea si ar trebui sa te obisnuiesti. Cat despre violenta las-o in pace ca nu ai ce rezolva. Eu am o vorba indiferenta doare cel mai tare. atat timp cat nu lasi sa te afecteze si le arati ca nu iti pasa nici ei nu o sa te mai streze. Le dai satisfactie cand te oftici de fata cu ei sau te superi si ei observa asta si o iau ca pe un punct slab al tau. Ignora-i si va fi mai bine. Incearca sa te muti la oras la camin... e cu totul alta lume. si dupa care ai sa vezi ca totul se schimba. Doar putina nesimtire insa nu in exces. Noroc!

5 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Nu poti opri lumea sa te vorbeasa.Selecteaza-ti cu mai multa grija prietenii.Ca sa iesi din atmosfera pune mana si invata, castiga toate olimpiadele si lumea te va admira. Daca te plictisesti, desfasoara actiuni de voluntariat.

| Baton a răspuns:

Daca ignoranta ta este ok sau nu tu poti sa iti dai seama.ideea e ca daca e sa ii ignori pe toti atunci incearca sa nu zambesti, sa nu ii privesti si sa ii ocolesti cat poti de mult...
cat despre reputatia pierduta poti uita de ea atat timp cat stai acolo pentru ca tot timpul vor exista persoane de rahat care sa te vorbeasca.
eu fac in felul urmator.atunci cand ma comfrunt cu asemenea persoane:
daca ignoranta nu functioneaza atunci iau unu cate unu si ii trag deoparte si vb cu fiecare in parte si le cer sa imi spuna ce au cu mine si de ce fac ceea ce fac...acum depinde de acele persoane. daca sunt abordabile sau nu.
daca nu poti discuta cu ei atunci in noul tau grup de amici sau prieteni poate cunoaste ceva de acele persoane.si incearca sa flii si tu ceva interesant despre ei.
poate vei putea sa ripostezi.
ideea e sa poti risposta la ce fac ei...
dar la fel pti face si tu. glume pe seama lor, sa ii vorbesti pe la spate si tot felul de prostii din astea. oricum asta inseamna sa te cobori la nivelul lor.

Răspuns utilizator avertizat
| Skizu a răspuns:

Pai daca te deranjeaza acei "Tipi" incearca sa le spui cu vorba buna daca nu se rezolva nimic treci la fapte, daca iei se cred "Zmei" aratale ca si tu esti, si acum fiind vorba intre noi nu cred ca vor veni iei sa iti zgarie masina sau chestii de astea, ca automat ar iesi o suspiciune asupra lor, in urma certei voastre...
Infine eu ti-am spus cam ce consider eu big grin
Bafta

| alexarte51 explică:

Skizu...cand am zis ca mi frica cu sgariarul masini am de ce ca acum cateva saptamani mi-a fost sparte 2 geamuri de la casa si a iesit un scandal imens...am facut si denuntie si nu s-a rezolvat nimic si asta a fost inainte sa apelez la violenta