Cu indiferenta. Pina la proba contrarie cind un eveniment iti va dovedi ca gelozia ta a fost provocata de o situatie reala.
FOARTE SIMPLU.DE FIECARE DATA CAND ESTI GELOASA GANDESTE-TE CA TY S-AR INTAMPLA SI TIE.SI ATUNCI TE VEI CALMA
Cine nu iubeste nu este gelos asa se spune pe vremuri ca daca iubesti trebuie sa ai drepturi asupra persoanei cu care esti. Acum gelozia exista si se amplifica datorita neincrederii si a faptului ca foarte multi se muta imediat impreuna fara sa se cunoasca prea mult. Incearca sa fii cat mai mult impreuna cu persaoana pe care esti geloasa si sa iti dai seama ca nu ai motive sa fii geloasa deoarece e mai tot timpu cu tine, daca nu poti face acest lucru macar telefonic tine-l aproape si discuta cu el foarte des. E bine sa stie ca esti geloasa dar sa nu fie prea suparator acest lucru. Indiferent daca esti sau nu geloasa daca vrea sa te insele tot o face, dar sa nu-l faci sa faca acest lucru mai repede doar penrtru ca s-a saturat sa fie acuzat pe nedrept. Fii calma si discuta.
Draga mea, esti geloasa pentru. ca nu ai incredere in tine. nu esti convinsa ca esti frumoasa si ca ai calitatile pe care le-ar aprecia prietenul/sotul tau. daca nu te iubesti pe tine si nu ai incredere ca indeplinesti toate conditiile ca sa fii iubita de omul tau, atunci o sa suferi de gelozie pina la adanci batranetzi si nici nu te mariti repede pentru ca ii sperii pe pretendenti sau daca esti maritata ori te lasa ori in final te ve insela si satul de scene si, atunci vei zice "ai vazut? stiam eu..." nu sre rost gelozia. daca cineva te iubeste inseamna ca ai ceea ce el isi doreste si atunci trebuie sa fi sigura pe tine si sa te porti ca si cum tu esti unica pe pamint, pentru ca el asa te vede si te iubeste. daca nu, va chinuiti impreuna
1. crescandu-ti increderea in tine si calitatile tale - sigur esti o fata misto, iar daca baiatul a ales sa fie cu tine, inseamna ca te apreciaza si ca pune pret pe calitatile tale. ai incredere in cat de misto esti!
2. ai incredere neconditionata in partenerul tau, pe principiul oricine este nevinovat pana la PROBA contrariului - e un act destul de greu, oarecum de credinta, dar presupune ca nu vrea si nu este in niciun fel interesat sa te insele, pentru ca din moment ce te-a "ales", ii e bine cu tine. crizele de gelozie nu fac decat sa-l impinga catre alte femei... de ce sa-l indepartezi cand el vrea cu tine? daca intr-o zi se intampla sa te insele, vezi ce simti si ce alegi sa faci atunci, dar nu sta cu "drobul de sare"...
3. si, mai ales... fa-ti de lucru! in multe situatii, gelozia e amplificata de lipsa unor preocupari. cand ai mult timp la dispozitie sa intorci lucrurile in toate directiile, e usor sa o iei razna. gaseste-ti un hobby, organizeaza o seara de fete, mergi la cursuri sau workshop-uri, apuca-te de scris, pictat, modelat...
cand te apuca gelozia, respira adanc de cate ori, repetandu-ti in minte "imi dau voie sa fiu geloasa, dar ALEG sa nu!". apoi gaseste repede altceva la care sa te gandesti (vezi punctul 3)
succes!
Fara scapare.
nu cred deloc ca are ceva de-a face cu faptul ca nu ai incredere in tine. Chiar daca te-ai crede,, cea mai cea,, sarpele geloziei va continua sa te muste. Va trebui insa sa te educi si sa nu te manifesti intotdeauna. Nu se pune problema daca te iubeste sau nu. Nici nu mai e important.
Cu timpul vei suporta mai usor.
eu ma gandesc mereu ca eu sunt persoana pe care o tine el de mana in public, eu sunt persoana cu care doarme, persoana caruia ii spune fiecare problema. ma gandesc ca e o legatura tainica intre mine si prietenul meu si nimeni altcineva nu o intelege. (nu functioneaza mereu, dar incerc si am chiat am inceput sa nu mai fiu asa geloasa)
Pentru a nu fi geloasa nu iti trebuie o reteta anume.Trebuie doar sa vezi lucrurile asa cum sunt fara sa le complici.Gelozia intr-o relatie nu e un termen tocmai ok mai ales daca partenerul/partenera se simte sufocata de gelozie si decide sa se indeparteze.Ai doar incredere in calitatile tale si tine minte ca lumea nu incepe si nu se termina cu un/o baiat/fata.:*
De fiecare data cand ai o criza de gelozie, pune-te in locul partenerului tau si incearca sa gandesti ca el. Numai asa iti vei da seama cand esti deplasata si te vei putea corecta.
Poate nu esti tu excesiv de geloasa, ci esti doar provocata...Eu am avut un iubit care imi dadea mereu motive sa-l banuiesc, multe erau chiar nasoale. Am tot crezut ca sunt eu paranoica, pana ne-am despartit si am gasit pe cineva care ma trateaza ca pe-o floare . Conteaza foarte mult sa gasesti un om care sa nu-si bata joc de sentimentele tale!
anonim_4396 întreabă: