| Delia a întrebat:

Cum sa-mi fac copilul fericit?
Am o fetita de 9 ani si de 2 ani sunt divortata.In timpul casatoriei am trait in violenta verbala si uneori si fizica, iar fetita de cele mai multe ori a fost martora acestor conflicte dintre mine si fostul sot. Poate din cauza aceasta a si devenit introvertita si pare tot timpul nemultumita si nefericita, iar la scoala e copilul-problema.Au afectat-o foarte mult problemele dintre mine si tatal ei, simt ca psihicul ei e distrus.In prezent nu am o relatie de prietenie cu tatal ei, ba chiar invers. Fetita cand merge la el vine total schimbata si bulversata.Stiu ca o manipuleaza psihic si ii ofera lucruri materiale pentru a o atrage de partea lui. Ea doreste sa fie cu el, atata timp cat el ii satisface toate poftele. El nu-i interzice nimic, nu-i explica ce e bine si ce e rau, nu-i spune sa invete bine la scoala(nu prea o atrage scoala, de aceea am mari conflicte cu ea pe tema asta). In schimb eu sunt dusmanul numarul unu, deoarece tot ii repet lucrurile astea.Recent a fost plecata la tatal ei pe mai mult timp si cand a venit acasa, s-a comportat foarte urat, reprosandu-mi ca eu ii impun reguli, ca o oblig sa faca ce ea nu doreste.Simt ca nu e fericita cu mine, uneori parca simt ca ma uraste. Ce sa fac ca sa-mi recapat copilul inapoi?

Răspuns Câştigător
| naya a răspuns:

Esti mama. eu nu sunt. dar.am fost copilul pe care tu il ai acum.tot ce iti pot spune e ca nu trebuie sa devii prea rigida cu ea din punctul de vedere al educatiei, "nu face aia"."aia nu trebuie facuta asa", si asa mai departe.Totul tb sa para ceva normal, natural, pentru ca in fond si la urma urmei asa si e.Fii prietena cu ea. Fa-o sa inteleaga mai bine situatia, explica-i.prin explicatiile tale da-i de inteles prin ce a trebuit sa treceti amandoua, si ca asta a fost cea mai buna solutie pe care ai gasit-o. e inca micuta, dar va intelege in timp. N-o dadaci, n-o cocolosi. Da-i libertatea de a-si petrece timpul cu tatal ei, si de a lua ea insasi anumite decizii in ceea ce-l priveste. nu te astepta la miracole.ai rabdare. mie mi-au trebuit ani intregi ca sa ma deschid. acum vorbesc despre asta cu oricine laughing e normal sa fie nefericita, micul ei univers a fost zdruncinat. dar cu timpul, se va schimba daca are sprijinul de care are nevoie, de tine adica.

13 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Comunica cu ea tot mai mult, pleaca intr-o mica vacanta cu ea, cere-i si ei parerea si incearca sa tii cont si de ea.Fii cat mai aproape de ea, gasiti pasiuni comune iar ea in timp va simti ca-i vrei binele. Uneori vei ramane uimita cand vei vedea ca un copil e mai matur in gandire decat un om mare! Cand simti astfel de lucruri incurajeaza-i ideea si spune-i ca iti place sa comunici cu ea.Treptat ti se va apropia! Mult succes!

| Linda a răspuns:

Eu cred ca fiica ta este confuza, nici ea nu stie pe cine sa creada. Daca reusesti sa vorbesti frumos dar ferm cu ea ca limitele sunt importante, timpul dedicat scolii de asemenea. Tu trebuie sa iti faci partea da. Daca tatal darama pe cealalta parte, este vina lui. E clar ca e mult mai greu asa. Roaga-te pentru ea ca Domnul sa o ajute sa inteleaga si sa aleaga lucrurile bune si sa-i scoata oameni care sa o indrume bine. Multa credinta si putere iti doresc.

| pisoias a răspuns:

Ai multa rabdare cu ea. Cauta sa-i castigi prietenia si increderea.Cu timpul vai vadea "va reveni ea singura cu picioarele pe pamant"si va fi alaturi de tine.

| ViVi a răspuns:

Cel mai bine e sa vorbesti cu ea ...si in familia mea lipseste conversatia si din cauza asta se distruge...intreab-o ce o doare... poate poti sa o ajuti probabil se simte singura

| Artemiss a răspuns:

E dureros ceea ce spui. E adevarat ca un copil poate fi cumparat dar mai mult conteaza afectiunea...Ar trebui sa o asculti, sa iti petreci mai mult timp cu ea, sa ii explici...eu una am am o mama minunata care s-a chinuit sa ne creaca ...au trecut noua ani si cand ma uit in urma ma doare.Nu cred ca te uraste, ea trage acolo unde vede ca primeste mai mult.Nu ii reprosa de ce nu invata mai bine, ajut-o sa iasa din aceasta stare...cu timpul va intelege... odata ce creste va realiza...arata-i ca o iubesti mult si fii mama dar si prietena in acelasi timp.

| andreea89 a răspuns:

Dedica-i mai mult timp, faceti cateva lucruri impreuna, atunci cand gatesti cheam-o sa te ajute si jucati-va. uitati-va impreuna la desene fa ceea ce-i place.nu uita : nu-i reprosa absolut nimic in legatura cu comportamentul ei, nu vorbi despre fostul sot.las-o sa vada ca nu te intereseaza decat ea si nu faptul ca vrei doar sa-i intri in gratii.tot sub forma de gluma poti vorbi cu ea si despre alte subiecte mai delicate dar nu exagerat de mult.si mai ales: in momentele in care sunteti impreuna si dupa fiecare seara in care va-ti distrat spune-i cat o iubesti si cat de importanta e pentru tine si din cauza ca nu vrei s-o pierzi esti dispusa sa te schimbi. sper ca toi-am putut fi de folos (nu am copii si mi-e mai greu dar asa vcad eu lucrurile). succes.

| ..pYtBulL.. a răspuns:

Te inteleg stiu cum este oferai multa afectiune si iubire si daca se comporta urat cu tine incepe sa plangi si explica-i cai vrei binele si chestii dinaleawinking

| planningmanager a răspuns:

Ai facut un lucru extraodinar: ai divortat. Altii nu au facut asa iar copiii au platit greselile.
Cum probabil relatia intre tine si fostul sot nu a fost una de calitate (de respect si intelegere nu a fost vorba intre voi), ma intreb daca nu care cumva il poti obliga legal sa nu se apropie prea mult de fata. Dupa cate ai descris tu, nici nu se pune problema unei discutii deschise cu fostul sot pe tema educatiei copilului (el clar nu este o persoana matura si rationala). Lasa fata cat mai putin cu el, incearca sa faci temele cu ea etc.
Sau... poti face cum s-a procedat in cazul meu (nu a fost o metoda prea ortodoxa, dar a dat rezultate). Zi-i asa: daca nu vrei sa ajungi ca mine, agresata de sot, cu o viata de non-calitate, trebuie sa devii independenta, ori nu poti deveni independenta financiar decat daca faci cariera (asta pp si facultatea). Repeta asta asa, la vreo 10-15 ani si iti garantez reusita.

| girl2 a răspuns:

Du-te la un psiholog, el iti va da cele mai bune sfaturi. Mai intai vorbeste cu el si dupa aceea vino cu fata. S-ar putea sa se impotriveasca, dar asta e', n-ai ce face. Si de asemenea sfaturile anterioare sunt bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ar trebui sa o duci la un phiholog...depinde de varsta. Este cumplit ceea ce tatal sau face si nu isi da seama ca o distruge, nu o educa pe fiica sa. Poate ar trebui sa vorbesti si cu el si sa faceti pace de dragul fetei. Incearca sa ii explici lui ce rau face cu atitudinea sa. Gaseste exprimarea potrivita ca sa nu ii starnesti ambitia si rautatea si sa nu te asculte. Cred ca nu ar fi rau ca aceasta discutie sa aiba loc cu ajutorul unui psiholog. Incearca sa vorbesti inainte cu un bun psiholog, care te poate indruma in aceasta situatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu scuze poate vorbeste cu soacra fosta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nustiu Sunt La fel doar Am un Baiat de 2 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca vei reusii prea curand din aceasta cauza. atata timp cat iel ii face toate poftele si o intoarce practic impotriva ta.