| JBViațaMea a întrebat:

Cum să nu mai mă gândesc la sinucidere?
Cred că una din probleme la mine e că mă gândesc prea mult ce cred alții despre mine, să nu supăr pe nimeni.

4 răspunsuri:
| Ionut2025Tz a răspuns:

Si cauti raspunsuri aici? Prost loc ti-ai mai gasit. Problema la tine e ca iti pasa de ce gandesc ceilalti, a doua problema e ca nu ai hobyuri, iar prietenii tai....mai bine nu discutam despre asta...

| Kufu95 a răspuns:

Să nu mai faci lucruri, care te aduc în starea asta.

| Kiran a răspuns:

Ai dreptate cu partea despre ce cred altii despre tine, oricine spune ca nu conteaza ce spune X sau Y, se inseala. De exemplu, in scoala / liceu crede X ceva gresit despre tine si raspandeste vorba, deja zeci / sute de oameni vor lua asta drept o informatie adevarata si de aici, alte probleme.

Un alt exemplu, unele persoane publice spun ca, aspectul / banii / ce cred altii nu conteaza, dar totusi, ii vedem uneori cum raspund cu un limbaj jignitor la un comentariu de hate apreciat de alti utilizatori, tot crezi ca acea persoana publica spune adevarul cand are 10-20k+ urmaritori dar raspunde printr-un video la un comentariu de hate cu 1k aprecieri?

Cu timpul ar trebui sa oboseasca acest "sistem" de protectie si sa se obisnuiasca sa nu te mai deranjeze constant (tot v-a mai emite "semnale") si sper eu ca, dupa 25 de ani sa te obisnuiesti cu ideea ca poti face lucruri ce acei cineva nu s-ar astepta.

| anonimg a răspuns:

Dumnezeu ne lasă să trecem și prin depresie, ca să înțelegem că lumea aceasta este deșertăciune și goană după vânt. Lumea în care trăim nu-ți oferă decât depresie.
Dar Dumnezeu ne îndeamnă să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și să nu ne îngrijorăm că nu vedem niciun viitor în lumea aceasta.
Dumnezeu ne invită să-L cunoaștem. Cum? Prin citirea Bibliei - câte un capitol în fiecare dimineață. Pentru că citirea zilnică a Bibliei este de fapt viață. Este viață plină de speranță și de nădejde ce trece dincolo de imaginația lumii acesteia.
Și să nu fi printre aceia care spun că ei au religia lor, că au dumnezeul lor; că astfel de oameni n-au nimic. Ei sunt doar niște nori fără apă, niște puțuri secate, crăpate care nu țin apă.
Caută să cunoști pe Dumnezeu, căci El este izvorul apei vieții. Dumnezeu dorește să avem viață, și să o avem din belșug. Cunoașterea Lui personală aduce cerul în inima și în viața noastră. Lumea în natura ei nu doar că nu poate să împlinească această nevoie a sufletului; ba chiar în natura ei aduce depresie, deznădejde și moarte. Dumnezeu dorește să ne ridice deasupra lumii, să trăim cu nădejdea mântuirii, cu pacea Lui zilnic în noi.

Dacă ai nevoie de ajutor, dacă vrei neapărat să stai de vorbă cu cineva care cunoaște pe Dumnezeu, pastorul bisericii adventiste de ziua a șaptea din localitatea ta poate să îți fie și consilier.