Pur și simplu nu te mai gândi la ce-ți zic alții, încearcă să privești totul cu indiferență, lumea poate să te judece, critice sau chiar bârfească oricât! Tu bagă-ți în cap că nu trebuie să-ți pese fiindcă nu lumea îți dă de mâncare iar tu îți trăiești viața pentru tine, nu pentru ceilalți. Foarte bine că încerci să fii un om respectuos, cu bun simț și serios, ai respectul meu fiindcă mai rar sunt oamenii așa în ziua de azi. Dar nu uita că ești așa pentru tine și pentru că ai niște principii în care crezi, nu de dragul celorlalți sau al societății.
Legat de faptul că ai o părere bună despre toți, te sfătuiesc să nu vezi viața în roz fiindcă nu-i deloc așa și vei avea mari decepții. Bine, nu zic nici să vezi totul în negru, ci echilibrat, în nuanțe. Și nu te mai autoînvinovăți și încearcă să-ți bani în cap că ești un om deștept, ambițios, hotărât și harnic. Cu timpul, te vei vedea mai bine repetându-ți aceste lucruri. Va crește și încrederea și stima ta de sine. Succes!
Pur și simplu te pori gândi cine îți pune mâncare pe masa, cine îți umple podul cu cârnați, cine iri cumpăra haine, cine e lângă tine când ești bolnav sau ai vreo durere, cine te bate pe umăr și te felicita când reușești i de aceia sa iri pese.
De ce m-ar interesa ce spune o persoana ce poate nici nu ma cunoaște?
Atunci cand esti respectuos cu ceilalti, o faci din frica de a nu intra in conflicte, sau pentru ca asa vrei tu? E o diferenta mare. Daca o faci din frica de a nu intra in conflict, e doar un mecanism de aparare si nu un act de bunatate. Adica intr-adevar, tu esti respectuos asa cum zici, doar ca nu e autentic, daca o faci din motivul de a te eschiva de anumite situatii conflictuale.
Sa zicem ca seful tau iti spune sa faci un lucru aici si acum, dar tu nu poti pentru ca aici si acum, ai alta treaba de facut, sau poate pur si simplu nu poti sa faci acel lucru. Tu ii spui initial ca nu poti, insa el te tot preseaza ca trebuie sa poti si ca treaba trebuie facuta aici si acum urgent. Ai ajuns la un conflict, si daca tu ai acest mecanism de aparare bazat pe frica, tu o sa alegi sa accepti acel lucru, doar pentru ca vrei sa scapi de conflict, gandindu-te ca o sa fi dat afara daca refuzi, sau ca o sa ai o imagine patata in fata sefului, etc.
Dar daca ajungi sa nu iti pese de ce va crede lumea, tu vei incerca sa rezolvi conflictul in loc sa scapi de el. Si ca un om normal, vei avea si oameni care te plac, si oameni care te vor desconsidera.
In concluzie, lumea spune ca esti fraier, lenes si puturos pentru ca ei vad ca tu accepti toate comenzile altora, ca esti prea fricos si lenes sa incerci sa rezolvi un conflict, si ca singurul tau mod de a te integra in societate este sa fi pe plac tuturor, chiar si celor care te desconsidera.
Daca e asa cum spui, viata ta va fi mai buna cand iti vei schimba mediul... Orasul / lucrul / tara...
Stai pe langa mizerii!
Nu are nici o treaba. Poate sa se mute si in Patagonia. El daca va continua sa fuga de conflicte si sa fie pe plac tuturor, chiar daca acei oameni il trateaza cu lipsa de respect, tot de lache o sa cada.
Lumea o sa te judece tot timpul, si eu sunt baiat respectuos care respecta pe oricine, pana intr-un punct cand nu mai exista deloc pentru mine
gura lumii o vei auzii mereu pentru ca gura lumii e spurcata si nu poate fi inchisa si o sa fi judecat mereu pentru ca lumea doar asta știe, sa judece mereu
Nu mai fi respectuos că nu merita! Ești lacke ce naiba? Bagai de unde au venit pe toți!
Inseamna ca n-ai fost batjocorit destul si pe mine ma injurau aia cand eram in generala pana intr-o zi unde am zis ba da-i in *** ajung agaricii astia care de abia iau un amarat de 5 sa ma ia pe mine la pl cand eu sunt mai destept decat ei si da eram un gras care mergea pe mentlaitatea proasta invatata acasa cu ''lasa de la tine'' si de aia se intampla asta si dupa ce mi s-a luat de atatea misto-uri m-am intors intr-o zi la unu in mijlocul orei cand trecea pe langa mine s-a gandit ca e interesant daca se sterge de creta in parul meu cand i-am *** 2 pumni in clanta s-a terminat n-a mai latrat unu pana s-a terminat generala.Si in orice caz la cate cacaturi am auzit nici nu le mai simteam bine am fost si destul de destept incat sa vad ia ma de ce fac astia misto aa sunt gras,ok hai sa slabesc,daca sunt chestii care tin de tine si de aia raded lumea de tine fa ceva si imbunatateste-le,daca sunt chestii gen inaltimea,zodia sau alte porcarii de genu treci mai departe,oricum doar oamenii prosti se iau de inaltimea cuiva,sau se lauda cu inaltimea, nu te poti lauda cu chestii la care n-ai niciun beneficiu, la fel cum sunt distrusii aia care rand de unu ca o are mica sau ratatii care se lauda ca o au mare, vere, nu e realizarea ta asta e geneticu, nu e de parca te-ai trezit de dimineata ai dat o laba si a mai crescut un milimetru.Deci sper ca ai inteles esentialul, sunt 2 variante ori mai suporti atat de multe incat la un punct nu le mai simti, ori faci ceva sa te schimbi incat lumea sa nu mai poata zice nimic de tine. Da sa stii ca chiar daca pare o prostie, e mai buna prima varianta, o sa ajungi la nivelul ala incat cand vine unu si iti zice ceva o sa fii gen ha ha da-te in ***, adica nu le simti, o sa fii un arogant care o sa stie dinainte ca e mai bun decat ratatu ala care vine sa te ia la misto.
Trebuie sa intelegi ca aceasata "Lume" suntem noi toti. Nu vei scapa de acei termeni toata viata, doar daca inveti sa i intelegi. Daca stii cine esti si iti cunosti toate starile de zi cu zi nu ar trebui sa te "atinga" acesti termeni. Viata e misto cand intelegi ce zic altii si tu esti prezent nu spectator sau nu cauti doar sa stai in bula ta (astfel separandute de colegi, prieteni, apropiati ). Cred ca esti sigur la acea etapa; va trece si te va intarii, vei intelege cine esti, cum esti. Citeste!
Si care e problema?
Intelepciunea populara ar trebui sa iti dea raspunsul cu "apa trece, pietrele raman," si multe altele.
Cum te porti tu, si cum iti traiesti tu viata, faptele tale te definesc, iar karma/legea compensatiei/ rasplata cerurilor, in toate denumirile si interpretarile ei, o sa faca sa merite.
Cat despre gura lumii,...e a lumii.
Eu sunt fata.Si eu trec prin asta.Ma judecă lumea de parcă m-ar cunoaște.La început am fost prea emotivă și mult mi-a păsat ce spunea lumea despre mine...au trecut zile, săptămâni, luni și ani și m-am obișnuit și mă doare in cot ce spune acum lumea că nu îi poți să îi astupi gurile lor. Ei n-au ce face.Cei care te judeca sunt doar niste fraieri care n-au ce face cu viața lor.
Sa fiu sincer cu tine ca barbat e normal sa auzi chestiile astea si vorbele astea ar trebui sa te faca sa realizezi ca fiind bun cu toti nu o sa te ajute cu nimic, si eu am avut pareri bune despre toata lumea si am aflat ca multe persoane m-au tradat si m-au bârfit si de multe ori am facut ce au zis acele persoane, in primul rand trebuie sa stii ca doar parerea ta despre tine conteaza si trebuie sa faci ceea ce vrei tu, iar daca cineva te face prost sau leneș nu ii baga in seama si vezi-ti de treaba ta