| bebitza a întrebat:

Cum sa o fac pe mama sa aiba mai multa incredere in mine? sa am lase sa vorbesc cu un baiat(ea nu este de acord cu asta), sa fie multumita cu ceea ce fac, sa nu aiba mereu ceva de reprosat?

Răspuns Câştigător
| string a răspuns:

Daca ai un pic de curaj, te duci la ea si-i spui clar si concins ce experienta ai tu in urma comportamentului ei. Fara reprosuri, fara scuze, argumente sau alte alea. Pur si simplu: mama, eu am o problema. De fiecare data cand fac ceva. de exemplu. ma aleg cu reprosuri, ca si cum niciodata nu esti multumita, ca si cum sunt... Si chiar imi doresc sa fii multumita de mine, imi doresc... Dar daca relatia continua asa, o sa ajung sa mint ca sa scap. si nu vreau sa se intample asta. Vreau ca mama mea sa-mi fie cea mai buna prietena. si oricum, chiar daca m-ai pune intr-un cub de cristal, tot trebuie sa traiesc si sa fac greselile mele, sa am experientele mele. In loc sa ma pazesti ca pe butelie, mai bine hai sa vorbim."

hmm. cam pe-aici pe undeva. La mine a functionat happy ( demuuuuult!)

11 răspunsuri:
| EUSIATIT a răspuns:

Asa sunt parintii vor sa te fereasca de rau. Desi nu e o solutie si ar trebui sa ty dea mai multa libertate sa te convingi singura daca e bine sa vb cu respectivu dar sa fii cu picioarele pe pamint.Sa stii ce vrei. Daca nu le ai inselat increderea vreodata, incearca sa mai vb cu ei. dar daca ai mai avut pb atunci trebuie sa ai rabdare sa le recapeti increderea. eu cred ca nici un parinte nu i vrea raul copilului, Tu ce crezi? ok Iti urez succes

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Ajut-o la diferite treburi, vb mai mult cu ea, explica-i ca ai crescut si sa ai si u dreptul la mai multa libertate.winking
Si mama mea ma tot batea la cap si imi reprosa unele lucruri, insa am incercat sa vb mai mult cu ea sa o ajut si acum suntem cele mai bune prietene.Imi da libertate si ma ajuta cand am nevoie de ea happy
Deci u trebuie sa fi mai apropiata de ea ca doar e mama tawinking
Succes!big grin

| Psihoyounger a răspuns:

Este foarte important sa dai dovada de maturitate! Pune-te in locul mamei tale si apoi gandeste-te cum ai reactiona tu in situatia ei... Poate asa o vei intelege si iti va fi mai usor sa te apropii de ea. Din cate am citit, mama ta are o fire mai grijulie fata de tine si asta nu este neaparat un lucru rau! Incearca sa ii demonstrezi ca te-ai maturizat si ca poti avea o relatie cu un baiat. Ar fi bine sa il prezinti, ca sa fie mai linistita. In fond, nu cred ca mama ta iti doreste raul, vrea doar sa te protejeze. Ajut-o la trebuir, discuta cu ea, incearca sa fi mai intelegatoare si mai pasuitoare cu dansa, astfel ea va simti ca poate avea inbcredere in tine. Asta este ceea ce iti doresti, nu? in ceea ce priveste relatia, ti-am spus: ar fi mai bine sa il prezinti si mamei tale pe baiat... banuiesc ca este un baiat de treaba. Tu ai scris ca are mereu ceva de reprosat. Eu nu iti zic ca nu ai dreptate, dar poate cateodata are si ea dreptate. Eu te sfatuiesc sa dicuti cu mama ta si sa o intrebi ce anume considera ca ar rebui sa faci tu pentru ca ea sa nu mai aiba motive sa-ti reproseze nimic. Cu siguranta dorintele ei se pot realiza. Odata ce tu stii ce isi doreste mama ta de la tine, cum ti-am mai spus, incearca sa ii demonstrezi ca nu mai esti i fetita de cativa anisori, ca te-ai maturizat si ca poti tine in frau o relatie. Explica-i ce fel de relatie vrei sa ai cu acel baiat si incearca sa o faci sa inteleaga ca nu e nimic rau ca o fata de varsta ta( caci dupa cum vad in poza ai in jur de 15 ani daca nu gresesc) sa aiba o relatie potrivita pentru aceasta varsta. Este foarte important sa il prezinti pe potentialul tau prieten, ca sa fie sigura ca nu iei o decizie gresita. Deasemenea este important sa vorbesti si cu acel baiat si sa ii explici situatia(bineinteles, daca tu consideri ca poti avea incredere in el). Spune-i ca ar fi bine sa il prezinti mamei tale. Daca te iubeste, va intelege. Daca nu ai un baiat ales si ai spus ca mama ta nu este de acord cu o relatie la modul genreal, atunci vorbeste cu ea si convinge-o, cum ti-am mai spus, ca esti destul de mare si ca sti sa te porti si sa nu exagerezi intr-o relatie( ma intelegi tu...) Sper ca sfaturile mele iti vor fi de folos! Succes!

| Lorenyk a răspuns:

Ajut-o la diferite treburi, si daca iti reprosaza ca nu le faci bine, roag-o sa te invete sa le faci. asa ii vei dovedi ca esti responsabila si dispusa sa inveti mai multe ca sa te descurci in viata.
Arata-i ca ai incredere in ea, vorbeste deschis cu ea. In conversatiile voastre, da dovada de maturitate, chiar si in discutiile despre baieti, da-i dovada ca sti sa ii selectezi, sti sa te feresti de cei rau intentionati, demontreaza-i ca esti cu capul pe umeri. prin comunicare se pot rezolva multe. vorbeste cu ea ca si cum ai vorbi cu cea mai buna prietena a ta, nu cu mama ta. am mai spus si repet si o sa sustin mereu asta: parintii trebuie sa iti fie cei mai buni prieteni.
iar tu trebuie sa dai dovada de multa maturitate in tot ceea ce faci si spui.
eu ma inteleg foarte bine cu mama mea, pot vorbi despre orice cu ea, despre baieti, despre sex, despre orice. tot ce m-a rugat a fost ca atunci cand vreau sa fiu cu un baiat, sa i-l prezint si ei, si sa il cunosc foarte bine inainte sa incep o relatie cu el.

| Miяu a răspuns:

Pai. fa si ce vrea ea... poate va crede ca te-ai schimbat in bine, si te va lasa mai libera...

Răspuns utilizator avertizat
| yanny`s a răspuns:

Fiecare persoana difera prin modul in care gandeste. din cate inteleg eu, mama ta are o fire mai grijulie, vrea sa te protejeze. nu i-o lia in nume de rau, caci singurii care nu ne vor raul in viata sunt parintii.inceraca sa vorbesti cu mama ta si ia-o usor. explica-i ca esti destul de mare pentru a avea un prieten, ca poti sa iti porti de grija si demonstreaza-i asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lugu lugu in sus laga laga in jos ajungi tu la un rezultat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai esti mica mai nellya.si ai si prieten.mama ta nu vrea inca sa creasca o fata si o fetita.iti dai seama ca vrea sa o faci bunica da ...mai tarziu.ascult-o si tu si nu te grabi, ca mireasa la pat, ca ai timp, berechet.copilareste cat poti de mult.ai vazut daca ai inceput sa mergi, pe la 2 ani nici carut, nici brate.asa si acum daca te dai mare s-a dus cu satisfacerea mofturilor si placerilor.prefate si tu ca esti mai mica si profita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De fapt mama ta este de acord sa vorbest cu baiatul respectiv dar nu este de acord sa faci sex/dragoste cu el; daca mama, si nu tata, se opune inseamna ca a avut o deziluzie in relatia cu partenerul/partenerii; probabil ca parintii tai nu se prea inteleg.

| natashutza a răspuns:

Draga nellya! problema lasigur nu e in tine dar in mama ta! probabil ca ea are ceva probleme sau asa carede ca ar fi kai bine pentru tine! dar trebuie sa faci tu acel pas, acel fapt care iar demonstra ei ca esti deja fata mare si ai kapul tau pe umeri! totul depinde de cum ai sa faci acest lucru!