anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa reactionezi si ce pasi concreti ar trebui sa faci, atunci cind incepi sa realizezi ca toti colegii tai au inceput sa te invidieze pu ca de o bucata de vreme demomstrezi ca esti cel mai bun? Adica, mai concret, daca la inceput, cind nu te cunosteau erau draguti cu tine, iti acordau atentie, dar dupa ce ai inceput a te evidentia pe bune, simplu-te ocolesc... dc asa? cum sa faci sa supravietuiesti?
mersi.

Răspuns Câştigător
| alexshobyx a răspuns:

Pai. si eu am trecut prin chestia asta cand eram in generala ...mai exact clasele5-8.cu cat luam note mai bune cu atat ma ignorau mai mult, o solutie ar fi sai ignori si u si sa vorbesti doar cu cei care iti sunt colegi si prieteni adevarati, sperand ca la liceu sa dai peste colegi mai buni, o alta ar fi sa le spui direct in fata tot ceea ce simti... cp

8 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Poate ti se pare.Fii tu dragut cu colegii tai. Ajuta-i cand au nevoie.In niciun caz nu slabi motoarele la invatatura fiindca numai tu stii ce obiectiv intelectual si profesional ai de atins.

| Angel0 a răspuns:

Nu cred ca acesta este motivul. Poate ai devenit prea bun pentru ei.
Sa crezi si sa si spui ca esti cel mai bun, denota o lipsa de modestie care uneori deranjeaza.

| alessia5158 a răspuns:

Este normal ca o excelenta /performanta, indiferent in ce s-ar manifesta, sa starneasca la unii invidie, la altii admiratie /recunoastere, la altii sa stimuleze dorinta de a concura pentru pozitie.Referitor la invidie si la acei 'pasi concreti" despre care spui :

*intai, ar trebui sa constientizezi ca nu poti fi cel mai bun/a in tot / toate( de exemplu, redactarea intrebarii pe acest site, care este public putand fi citit de catre orisicine, demonstreaza ca nu excelezi la ortografie dar, spre deosebire de altii, te exprimi cu usurinta in scris)

*apoi, trebuie sa "lucrezi"asupra propriei tale persoane :gesturi, nuantare verbala, modul/felul in cate-ti expui un punct de vedere in asa fel incat, intreg comportamentul tau sa fie placut de cat mai multi colegi.

* sa ajuti dezinteresat pe altii

| MeMyseIf a răspuns:

Larix, nu-ti fa griji, in mine este atita modestie de cit e nevoie. Tu nu compara situatiile, ca eu nu merg prin fata colegilor si strig ca sunt cel mai bun.Analizind colegii, capacitatile lor, cum se manifesta ei in general, foarte direct si sincer spun ca eu is cu mult mai bun, ca daca n-ar fi asa-as recunoaste!
Eu doar pe acest site pot vorbi despre asemenea chestii, ca nimeni nu ma stie...laughing)

| Angel0 a răspuns:

Si eu am patit-o in strainatate.Eram clar cel mai bun dintre colegii mei, dar greseala era ca incercam sa evidentiez asta oricand aveam ocazia. Mi-am facut prieteni doar cind am coborat de pe piedestal.

| Angel0 a răspuns:

Esti o fata care se da drept baiat

| MeMyseIf a răspuns:

Larix:sunt o fata care se da drept FATA tongue

| Alecsaa a răspuns:

Si eu invat mai bine ca toti dar eu sunt tupeista si nimeni nu scoate un sunet la mine straight face adikaa nu stiu incearca sa te faci popular/populara printre ei si totu o as fie bine.