Cum sa refuz un "pretendent" fara sa-l jignesc?

Cum sa refuz un "pretendent" fara sa-l jignesc?
In cazul in care esti curtata de un tip si nu stii cum sa-i refuzi avansurile, am strans pentru tine cateva metode colectate de la prietene si colege. Este foarte simplu sa spui NU cu eleganta, trebuie doar sa vrei cu adevarat.

Uneori e flatant sa-ti faca curte cineva, chiar daca nu-ti place tipul respectiv. Numai ca, daca nu esti interesata nu trebuie sa-i dai senzatia nicio clipa ca simpatia este reciproca, altfel risti sa nu mai scapi de el.

Te suna sau iti trimite tot felul de invitatii, la cine sau petreceri, film sau vreun eveniment ?
Spune-i de fiecare data ca esti foarte ocupata, si chiar nu ai cum sa-l insotesti. Dupa cateva incercari, daca e un tip inteligent, isi va da seama si va renunta.
Daca insista, ori se plictiseste prea mult, ori a facut vreo pasiune ciudata pentru tine si ar trebui sa treci la un refuz fara prea mult PR.

Uneori pe facebook se leaga prietenii foarte hype.
Poti sa te conversezi cu tot felul de oameni pe care poate ca nu o sa-i cunosti niciodata face to face. Sa presupunem insa ca un astfel de ,,facebook friend’’ incepe sa-ti faca avansuri, dar nu prea ti-ar placea sa bei o cafea cu el decat in ,,sfera lui Mr Zuckerberg’’.
Scrie-i ca e mult prea fun sa aveti o astfel de ,,relatie’’ si ca ti-ai dori sa ramana totul asa.
Daca insista, stii ca e foarte simplu sa-l stergi din lista ta de prieteni.

De cele mai multe ori e bine sa refuzi frumos si civilizat
Cu toate acestea, in cazul in care nu intelege pe aceasta cale, aplica metoda REFUZULUI clar si concret, fara agresivitate si amenintari, dar nu il menaja ( ,,Ma iubesc prea mult ca sa-mi permit sa fiu prietena ta’’ poate fi un raspuns dur).
Pana la urma, tu trebuie sa fii linistita si sa-ti iei o grija de pe cap, si nu trebuie sa fii ,,frumoasa sora de caritate’’ care trebuie sa inteleaga pe toata lumea. E simplu !

15 răspunsuri:
| denisa_2911 a răspuns:

Il refuzi frumos un nu si ii spui de cehappy

| Corinne a răspuns:

Daca iti face invitatii de tot felul sa iesiti impreuna.cauta un pretext pentru care nu poti iesi cu el. o data de 2, de 3.se va plictisi la un moment dat.sau isi va da seama singur ca nu este genul tau.Bafta!winking

| pysysexyshyrea a răspuns:

Calma...sincera,,,,,,,ii spui ca nu .se poate.

| liz23 a răspuns:

Adevarul, uneori este neplacut, dar sinceriatea fata de cineva pe care il/o respecti este cel mai frumos mod de a solutiona situatia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca se prinde greu, daca ai ajuns sa intrebi aici, cea ce denota ca si debordeaza de inteligenta.Probabil ca politetea ta a fost luata drept nehotarire. Spune-i franc fara menajamente...

daniela
| daniela a răspuns:

Un raspuns evaziv, haiso dar ferm

| 7777777 a răspuns:

Vorbindui frumos si evitand intalnirile

| deeya a răspuns:

Poti cu eleganta sa sugerezi ca totusi e foarte probabil sa intri intr-o relatie cu altcineva si ca nu ai vrea sa ranesti sentimentele nimanui. Asta chiar si daca nu e adevarat deoarece de multe ori adevarul doare. O minciuna "nevinovata" nu face rau nimanui. Ceea ce nu afla nu il poate rani.

| conflict a răspuns:

Ma amuz la maxim observand cat va chinuiti voi sa raspundeti la intrebarea asta cand cel/cea care a adresat intrebarea nu se astepta la vreun raspuns, ci pur si simplu face reclama la revista TABU rolling on the floor

| adinaciosescu a răspuns:

Fi sincera atat cu el cat si cu tine. Uneori e mai bine sa ranesti cu adevarul.Ominciuna doare infinit mai tare.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Cred ca cel mai eficient este ceva de genul: sunt indragostita de altcineva, sper mearga bine si sa fiu fericita cu elwinking Daca insista, e clar, nu tine cont de ce simti si ai doua optiuni: ori lungesti vorba povestindu-i cat de bine te simti cu prietenul imaginar si cat de minunat e, ori iti ceri scuze ca i-ai lasat impresia ca ar putea fi ceva intre voi si larevedere! Important e sa fie clar si evident mesajul.

| Denny a răspuns:

Ai grija ca refuzut tau sa nu aiba loc de fata cu toate lumea! Spune-i ca e dragut si il placi dar doar ca pe un prieten. Sau spune-i ca acum vrei sa fii singura si nu ai nevoie de nimeni. Evitandu-l( cu grija) cu timpul va intelege.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Consider ca sinceritatea este esentiala intr-o astfel de situatie... O "ducere de nas"...cu povesti ...nu duce decat la o taraganare a situatiei, care poate degenera in ceva urat...nu-l cunosti si nu sti ce caracter are... Daca invitatiile sunt facute on line...am rezerve...in spatele unui nickname poate fi oricine... bun sau rau... poate chiar bolnav...Astfel de prietenii pot fi periculoase...
Daca esti asaltata de invitatii si baiatul nu-ti place de nici un fel... ia taurul de coarne... spune un NU raspicat... dar in mod politicos si pur si simplu din acel moment nu mai raspunzi la nici un apel telefonic si stergi ID -ul din mess...sau din grupul de prieteni al site-ului in care l-ai cunoscut!

| hândel a răspuns:

Eu nu cred in menajamente, asa ca i-as spune: Lasa-ma, da-te dreacu, ca n-ai fata de mine! Si daca sufla un cuvant, i-o trag si peste cap. rolling on the floor

| Bubbleh a răspuns:

Pfff... laughinglaughing eu pur si simplu il ignmor laughingrolling on the floor

Întrebări similare