Cartile sunt foarte bune. Ele aduc cunostinta; cunostinta -printre altele- indeparteaza timiditatea.
Si pentru ca timiditatea nu apare in familie si nici in discutia cu personae de acelasi sex -ci mai mult intre relatia dintre baieti si fete, iti recomand cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
Dupa ea -sau odata cu ea- citeste Biblia. De ce si Biblia? Nu doar pentru ca este o carte care iti aduce cunostinte; dar ea va aduce pe cititorul ei in egalitate fata de toti oamenii. Cum va face asta, nu stiu. Stiu doar ca poate sa ofere echilibru mintal si sentimental in relatiile cu oamenii -dar si cu Dumnezeu.
Astfel de lucruri sa stii ca singur nu le vei putea vindeca. MErgi la un psiholog sau citeste carti de auto-educare.
Vorbeste mai des cu alti, doar asa reusesti, nu trebuie sa te fortezi sa vb asa vine spontan ca si glumele fi amuzant
Gindeste-te cam ce vorbești cu cei cu care te simți în largul tău și încearcă să faci cam la fel.
Nu aborda subiecte pretențioase. Banalitățile merg la sigur. Începi cu ele ca sa te relaxezi.
Ascultă ce spune celălalt. Lasă-l pe el să conducă discuția iar tu doar intervii și comentezi cu calm.
Nu te stresa că trebuie să dovedesti prin ceea ce spui. Contează sentimentul de apropiere care se instalează cu timpul.
Ascultă de două ori, vorbește odată.
Subiectele comune sunt pasiuni, școală serviciu, prieteni familie, locuri, ce ai visat, ce ai pățit.
Nu te teme să fii autoironic.
Salut, eu cand incep o discutie cu oricine intai salut, astept un raspuns, intreb "ce mai faci?" daca doar am chef de vorba sau zic direct ce am de zis daca am ceva de zis. Mai departe continui sa vorbesti in functie de ce zice. Nu vei ramane fara subiect decat daca persoana vrea sa scape de tine. Nu trebuie sa te gandesti dinainte ce vrei sa spui, ar fi ciudat.
Prin exersare scapi de timiditate. Ideea e sa nu stai sa te gandesti la un subiect, lucrurile vin de la sine. Cu cat iti incarci mintea mai mult cu chestii gen "ce subiect sa abordez, sa ma duc sa ii zic ceva sau nu" cu atat abilitatea ta de a vorbi ceva interesant scade si e mult mai probabil sa te poticnesti.
Problema timiditatii are 2 componente: pe de o parte vorbim despre convingeri de viata (ce crezi despre tine si despre oamenii din jur), iar pe de alta parte vorbim despre a sti cum sa interactionezi cu persoanele din jur. Incearca sa te cunosti, sa descoperi acele convingeri "din umbra", care iti influenteaza comportamentul si emotiile, si, de asemenea, citeste despre metodele si tehnicile prin care te poti afirma in societate, despre cum incepi o discutie si cum poti mentine "in miscare" un dialog, etc.
Ce carti recomanzi?
Cartile sunt foarte bune. Ele aduc cunostinta; cunostinta -printre altele- indeparteaza timiditatea.
Si pentru ca timiditatea nu apare in familie si nici in discutia cu personae de acelasi sex -ci mai mult intre relatia dintre baieti si fete, iti recomand cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
Dupa ea -sau odata cu ea- citeste Biblia. De ce si Biblia? Nu doar pentru ca este o carte care iti aduce cunostinte; dar ea va aduce pe cititorul ei in egalitate fata de toti oamenii. Cum va face asta, nu stiu. Stiu doar ca poate sa ofere echilibru mintal si sentimental in relatiile cu oamenii -dar si cu Dumnezeu.
Poti sa vorbesti cu persoană x despre ceva comun, hâziți un subiect, sau ii povestești tu ceva din viață ta
denisa_4767 întreabă:
anonim_4396 întreabă: