| Graure a întrebat:

Cum scapi de invidie? Sunt inconjurata de persoane care nu muncesc sunt rasfatate de parinti si cu toate astea ele considera ca au o viata grea si ca e foarte greu sa spargi 100 de lei pe un pranz si sa primesti iPhone moca si sa dormi pana la 14. Nu vreau sa le dau jet ca uneori sunt de treaba si ii cunosc de multi ani, dar parca ma darama psihic sa vad ca iar primeste X o masina noua cand el nu a muncit o zi in viata lui nu face un efort macar si are 28 de ani intre timp eu muncesc enorm pentru orice lucru mic fiind si mai mica decat ei cu multi ani si imi vine sa imi iau campii uneori.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Scapi de ei? e o solutie.

| AnemonaP a răspuns:

Fiecare după posibilități. Nu este vina lor ca au de unde, și tie ți-ar fi convenit sa primesti mașini noi și tot tacâmul. Trebuie să conștientizezi că această invidie nu îți face bine deloc, te termini psihic singur. Încetează să-ți mai compari viața cu a lor. Dacă ai bani și tot ce îți dorești, asta nu înseamnă că ești fericit. Crezi ca viața lor este roz, insa, de cele mai multe ori nu este. Îți imaginezi doar, însă, de cele mai multe ori nu are legătură cu realitatea. Eu te-aș sfătui să vorbești cu un psihoterapeut, vei vedea ca prin terapie, vei vedea altfel oamenii de lângă tine, fără sa ii mai judeci din orice nimic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! Ai dreptate, in special daca respectivii sunt buni de muncă fara handicapuri fizice sau accidente de munca deci ar putea muncii dar nu vor, atunci parintii lor sunt vinovati ca îi răsfață si le cumpără telefoane noi sau masini de fițe cu care odraslelee beizadelele fac victime accidente cumplite pe șosea intrucit ei nu au experientă la volan dar mizeaza pe banii parintilor si îi doare in șpiț ca accidentat grav pe cineva sau chiar l a omorît, pe cînd tu muncesti zi lumină si nu ai ceea ce ei au fara sa ridice un deget, dar tu trebuie sa fi cu constiinta impacata ca tu esti o fata cinstita si muncitoare si ca Dumnezeu le va rasplătii celor buni si invidia nu aduce nimic bun ci doar te deprimă te frustreaza te enerveaza ca nu ai ceea ce au altii, ce varsta ai?

| RAY a răspuns:

Invidia este buna, daca doar ești invidios si le bârfești ca majoritatea romanilor este o prostie. Daca încerci sa de-vi mai buna pe plan material e mult mai bine.
Daca te conformezi cu gândul ca singura metoda e bârfa si acceptarea e naspa.
Învață sa nu fii invidios si sa admiri pe cei deasupra ta si sa vrei si tu sa urci unde dorești, a sparge 100 de RON nu este deloc inteligent, tu axează-te pe economie nu pe a sparge bani, bani sunt prieteni tai, pai tu iți spargi prieteni așa aiurea, imaginează-ti ca e maicata bucata aia de 100 RON, prețuiește, folosește cu pretuire, aia care sparg o sa fie înfometați in curând

| Holiday a răspuns:

Muncim ca sa traim, nu traim ca sa muncim. In concluzie, daca pot trai bine fara sa munceasca, bravo lor. Problema de fapt sunt cei care nu au de niciunele, dar nici nu muncesc, doar se plang toata ziua.

| Mirel4412 a răspuns:

Tu pretuiesti mai mult lucrurile pentru ca muncesti pentru ele, ei nu mai ai bucuria asta. Poate suna aiurea, dar am simtit singur chestia asta.