| aurel111 a întrebat:

Cum v-au afectat pedepse corporale daca ati primit in copilarie de la parinti?

23 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu am primit, din fericire ai mei m au educat cu vorba nu cu palma si le multumesc.

| Kufu95 a răspuns:

Am intrat în depresie, am simțit că eu nu am drept la replică sau că pot face ce îmi place, dar uite că eu am ajuns să nu fac ca ei și cu toate că eu nu îmi doresc copii, nu aș proceda cum au făcut ei cu mine.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Din fericire au fost răbdatori cu mine.Sincerr va compatimesc pe toti cei care ati fost educati prin aceasta metoda

| Venerabilul a răspuns:

Când faceam o prostioară oricât de mică tata obișnuia să-mi aplice așa ceva. Odată ce am fost doar eu și mama mi-am cam luat-o în cap și am făcut tot ce mi-a stat în minte, simțeam că îmbrățișez și eu în sfârșit libertatea.
Nu-s nici pro, nici contra la așa ceva. Pedepsele corporale nu ar trebui să fie niciodată prima soluție, ele trebuiesc utilizate doar dacă nu reușești să te impui cu puterea exemplului/recompense.

| 1onur a răspuns:

Am avut părinți buni!

| TimberWolf a răspuns:

Acum sufar de o boala rara in zilele noastre, numita respect pentru ceilalti.

| goguPatent a răspuns (pentru TimberWolf):

Si nu au fost in stare sa te educe decat cu parul?

| TimberWolf a răspuns (pentru goguPatent):

Asta ai inteles tu?

| simplaexistenta a răspuns:

Nu luam bătaie, că ascultam de ei.

| goguPatent a răspuns (pentru TimberWolf):

Exact asta a zis. Că a fost nevoie sa te bata ca să ai bun simt. Înseamnă că au eșuat altfel

| Dumitrache_Simona_Daniela_1994 a răspuns:

Eu mi-am luat 3 bătăi bune de la mama. Nu am judecat-o niciodată pentru asta. Poate ca asta a simțit ea la momentele respective ca era singura soluție. Pot spune ca m-au pus într-un oarecare fel pe calea cea dreaptă. Poate cu vorba bună nu înțelegeam pe-atunci. Nu m-au afectat negativ, nu am traume. Radem când ne amintim?

| ania a răspuns:

Mi-au prins bine, le sunt recunoscătoare parintilor.

| MarianWLF a răspuns:

N-am luat in viata mea o palma de la parinti, in schimb stiau sa pedepseasca cum ma durea mai tare, nu ma lasau afara, si era distractie, nu erau telefoane atunci, plin de copii ii stiam pe toti, si n-aveam voie nici la desene cat stateam in casa, dauna totala direct, ce cuminte eram dupa o zi de stat in casa laughing

| AdeA1991 a răspuns:

M-au facut sa urasc scoala, (din fericire am trecut peste, iar acum imi place sa invat lucruri noi, dar alese de mine si nu impuse)

am ramas cu sensibilitate la nivelul fetei, nu suport sa fiu atinsa in anumite feluri.

mi-au cauzat probleme de concentrate si executie din cauza stresului si fricii asociate cu invatatul si posibila bataie.

| aurel111 explică:

Eu mai luam cateodata cu cureaua de la taica-meu, dar nu mi-a facut asa o trauma cum povestesc altii, stiam ca am facut ceva interzis si promiteam ca nu mai fac, in majoritatea de cazuri, chiar nu mai repetam fapta.

| aurel111 explică (pentru AdeA1991):

Ai primit pentru note mici?

| goguPatent a răspuns (pentru ania):

Cum se face ca ai mai mari credinciosi de pe aici de pe site considera bataia ceva bun si sunt mandri si recunoscatori ca au luat bataie de la parinti. Pai asa propovaduiti voi credinta? Prin promovarea bataii ca ceva benefic unui copil? Ce animale puteti fi

Bula
| Bula a răspuns:

Am primit o palma din stanga si una din dreapta... de la care m-am indreptat. big grin

| AdeA1991 a răspuns (pentru aurel111):

Aveam note de la 8 in sus, si un ocazional 7.

Nu ma ridicam la nivelul de pretentii al persoanei care administra.

Ulterior mi-au scazut drastic atat notele cat si prezenta la scoala

| eliancodrut a răspuns (pentru goguPatent):

Nu se zice ca bataia e rupta din rai? O prostie.
Eu am dat o singura palma la fundulet baiatului cand ave 7 ani si mi-a parut rau. M-am inteles cu copiii cu vorba.

| romeo78 a răspuns:

Trebuie să faceți toți o distincție între "pedepse corporale" și "bătaia violentă cu urme". Mulți din cei care încă am prins "pedeapsa corporală", inclusiv la școală, și care ne-a prins bine, am prins varianta ușoară. Adică o tragere de urechi ușoară, o linie la palme, copii mici, o palmă la fund, deci nu metodele violente, cu cureaua, furtun de la mașină de spălat.
Știam o frică, pentru că ne durea și nu voiam cafteală. Iar, acum s-a ajuns în extrema cealaltă, când unui copil nu mai poți să te atingi de el.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Am primit minime, doar cateva palme la fund. Nu m-au afectat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru goguPatent):

Crede-mă că, dacă ar fi fost scris în Biblie explicit că bătaia este un păcat, probabil că majoritatea creștinilor, din frică și nu din credință, nu ar mai lovi. Sau, dacă ar fi fost scris că este în regulă să te arunci într-un puț, mulți s-ar arunca. De ce? Pentru că mulți și-au pierdut orice simț al binelui și, Dumnezeu, în loc să facă evidente anumite lucruri, i-a lăsat să se ghideze după instinctele lor sălbatice și primitive. Mulți fac copii și îi nenorocesc pe viață. Ei (creștinii fanatici) nu se gândesc ce le pot oferi copiilor, ci doar să facă cât mai mulți pentru a ajunge în rai, mântuiți. Atât de egoiști și ipocriți pot fi aceștia. Dar Dumnezeu le va spune într-o zi: „Depărtați-vă de la mine, că nu vă cunosc!"