Mai degraba ma pedepsea, nu mai ma lasa sa fac ce imi placea. Cred ca bataia nu e o solutie si nu ajuta cu nimic.Pe situl jw.org sectiunea parinti sunt articole interesante despre cum sa disciplinezi un copil.
Cu cureaua, facalet, lingura de lemn, pumni, palme si picioare, taicameu imi mai dadea o palma dar maicamea imi punea capac si nu m-am schimbat deloc
Pe mine parintii nu ma bateau, stiau atata lucru ca violenta n urezolva nimic, ci in schimb imi explicau unde am gresit, caci asa faci cu un copil mic, doar ai o responsabilitate pe umeri
Nu m-au batut de foarte multe ori, dar stiu ca m-au batut o singura data tare de tot. Eram toata rosie si tuseam.
Pe mine mama si acum ma mai bate. In general foloseste cureaua sau palmele. Nu pot sa zic ca ma batea des, dar cand ma batea aproape ca-mi era rusine sa merg la scoala pentru ca aveam peste tot urme si vanatai.
Pentru chestii marunte incasam cite o palma sau mi-o luam cu papucul. Cind o faceam lată, era cu cureaua. Si cum imi era foarte firca de curea, faceam tot posibilul sa ma feresc de ea.
Cand eram mica, parintii nu ma bateau, doar ma certau si ma faceau sa inteleg ca nu e bine ce am facut.
Educatia nu se face prin bataie, bataia duce doar la un viitor comportament violent al copilului!
DzEk0 întreabă: