Mama mea vorbeste mult si fara rost, deseori ma enerveaza la maxim, cateodata ii vorbesc urat ii mai spun "esti dusa cu capul", daca ii spun un secret nu-l poate tine, trebuie sa afle si vecina si matusa si neamu cu tare.
Daca se intampla ceva in casa trebuie sa afle toata scara blocului. Acum acum ca am 20 de ani, am munca mea, am banii mei acum nu e asa de stresanta ca nu are cu ce dar inainte sa vezi cand eram la scoala, imi zicea invata, invata, invata, invata de inebuneam, imi venea sa ma dau cu capul de pereti, daca si acum imi spune niste lucruri ca numai ea le intelege, nu avem face, pe timpul lui Ceausescu parintii nostri erau copii, erau de la sate, acum e alta generatie, noi peste 30 de ani o sa gandim alt fel, o sa ne comportam alt fel cu copii nostri, stim cum e depedenta de internet, de calculator, ii putem intelege, le poti face program nu stiu ce sa spun, e diferit, ei au avut si au crescut cu alta mentalitate noi avem alta si tot asa. Asta este trebuie sa-i mai inghitim, ori cum chiar asa cu defecte cum este ea eu tot nu mi-as inchipui sa se intample ceva rau cu dansa, tot tin la ea, vorba aia e mama daca era mama vitrega da-o dracu.
Eu ma inteleg foarte bine deoarece am o unealta de santaj extrem de precisa.Si daca nu imi face chefurile o amenint!
Pentru inceput, te rog sa asculti (si sa citesti versurile)cu mare atentie din urmatorul clip : http://www.youtube.com/watch?v=dI4TZUvbWmU&feature=related apoi citeste primul comentariu si considera-l ca-i din partea mea, ca raspuns la intrebarea ta.
Scuze daca pun o intrebare prea personala dar...
Ce te face sa te intelegi asa de rau cu ea?
Dane exemple de situatii.
Pai spune-ne acel orice din cauza caruia se ia de tine.
E mai rau sa ii pese de vecini
Eu stau la casa si daca zic ceva mai tare afara, se ia de mine[In casa bineinteles]...de zici ca am omorat pisica
Aia cu chiuveta mi se pare ca intr-adevar este doar vina ei ca se ia de tine
Insa partea cu firimiturile nu este chiar asa de exagerata, poti avea si tu grija sa lasi ordine in urma ta.
Pe langa asta, incearca sa vorbesti cu ea, explica-i ca exagereaza in multe lucruri.
Pai spune-i ca nu face ce ar trebui sa faca, ia o atitudine de om matur si tu, atunci cand te supara nu adopta acea stare de om suparat, incearca sa te mentii calma.
Dar tatal tau ce face?
Esti la varsta la care organismul tau se schimba si se provoaca multe schimbari. Aceste schimbari nu te deranjeaza doar pe tine, ci si pe mama ta pentru ca te schimbi, cresti si nu mai esti fetita mamei care ai fost o data, asa ca, ai sa vezi ca intr-un timp va veti intelege iarasi bine. Ea se va obisnui cu noul tau mod de viata, iar tu vei realiza ca tot ce vrea ea sa faca e sa te ajute.
Mie imi ia tine de haine, si ma pune sa ma imbrac repede, sa le aranjez, sa le si calc...in 5 minute
Si pe mine ma barfesteIn magazin...tot vorbeste cu o vecina despre un amic,ea crede ca eu sunt cu el
De mine nu e niciodata multumita,adica, am note bune, nu umblu cu tipi dubiosi, nu fac tampeniiBine nu-mi place sa fac curat, dar nu cred ca e ireparabil
Tone*
Cati ani ai mai exact? daca esti suficient de mare te poti duce si tu prin alte tari.
Sau te poti duce la alte rude.
Esti suficient de mare incat sa se tina cont si de dorinta ta.
Nu ai rude cu care te intelegi bine? bunicii de exemplu.
Sau sa te duci cu tatal tau vitreg in afara, sa inveti acolo.
Auzi uite id.ul meu maria _danca1999 adauga.ma ca vreau sa vb ceva cu tine nu sa te critit sau ceva..am citit comentariile tale si chiar sunt de acord vreau sa te ajut si cred ca pot
Nu e bine sa zici ca o urasti deoarece mai tarziu o sa iti para rau ca ai zis asta!
Si eu de multe ori nu o suport pe mama si imi vine sa spun(in mintea mea) ca o urasc, dar dupa imi pare rau!
Ar trebui sa ne iubim mamele deoarece ele neau dat viata, neau ajutat...
Eu sincer ma inteleg bine cu mama, cu mici exceptii, cand si pe mine ma enerveaza si imi vine sa ma duc departe departe sa nu mai stiu si sa nu mai aflu nimic despre ei(ea) dar sa stii, cand iti va fi mai greu singurul om care te va iubi si te va ajuta si intelege cu adevarat va fi MAMA!
Eu cu mama ma inteleg foarte bine, suntem ca doua prietene.Ar trebui sa te intelegi si tu cu ea fiindca e singura persoana care te poate intelege si care tine la tine cu adevarat.In fond, relatiile de prietenie in familie se fac cu timpul pe paza respectului si al increderi.Nici nu stiu ce mas face fara mama mea.
N-am probleme cu ea,in fine,in afara ca ma face de tot rasul la scoala,ma pune sa fac treaba prin casa si primesc doar o inghetata[]Cand se enerveaza ma face in toate felurile, n-am voie sa comentez in fata ei, chiar daca am dreptate...dar sincer, cat pot eu de sincer...
Ma enervez pe loc, si ma gandesc mai mereu ca poate si eu seman cu eaAsa ca o sa enervez si eu pe cineva...
Deci o iubesc, si sincer...in momentul asta, daca n-ar fi ea eu as fi la primul`pod din apropiere
Frate, am 14 ani si n-o urasc pe mama, sunt tare sau ceva?
Oricat de..."nu o suport pe a mea" e acum relatia ta cu ea, crede-ma, la un moment dat stii cum vrei zbiera dupa tipetele alea, barfele ei ..Doamne, crede-ma stiu prea bine! Gandeste-te ca face acest lucru probabil din stres sau cine stie, situatia financiara si chiar morala in ziua de astazi e cam..scartaie, ca sa zic asa. Incearca sa vorbesti calm cu ea, incearca ca ii atingi un punct sensibil: sentimentele ei fata de tine. Spun asta(cu sentimentele) desi o sa ti se para imposibil este chiar foarte foarte posibil, gandeste-te cat s-a chinuit cu tine, te-a tinut 9luni in pantece si a avut de indurat dureri pe parcurs si mai ales atunci cand tu ai ajuns pe lume, gandeste-te ca..nu a dormit nopti si ca la randul tau si tu ai zbierat la ea(fara voia ta, dar ai facut-o), gandeste-te ca ani la rand te-a imbracat si...mai gandeste-te ca poate ii este frica sa nu ramana singura dupa ce tu termini scoala si te pui pe picioarele tale.
Vorbeste calm cu ea!
Succes! Pretuieste-o pe ea si asa cum e acum, pentru ca atunci cand nu va mai fi langa tine o sa urli de durere. Mama e plecata in strainatate si mi-e foarte greu, abia astept sa termin scoala sa ma pun pe picioarele mele si sa o aduc in tara!
La 20 + de ani, ai da orice sa o ai pe mama ta langa tine. Esti minor, inca nu intelegi cum stau toate lucrurile.Gandestete ca tu acum numai postai pe TPU daca mama ta nu era.
Adevarul adevarat e ca nici Sprite nu se intelege cu mama si e verde de suparare cand il pune sa faca curat. Dar a aflat ca daca se agita prea mult, exista riscul sa explodeze cand deschide cineva sticla. Asa ca sta cu dopul pus si aude doar ce vrea el. Pune-ti castile si racoreste-te si tu!