Excelentă întrebare!
Am un frăţior( - cu 3 ani mai mic decât mine), pe care îl iubesc ca pe mine însumi, şi viceversa
Prin urmare, ne bazăm pe respect reciproc, implicit înţelegere, încredere şi iubire frăţească.
Vitregi, nu am!
Este o diferenta de 6 ani intre fratele meu si mine, fiind amandoi baietii.Ne intelegem foarte bine!
Mi-as dori din suflet un fratior cu care sa-mi impart plictiseala. Dar din pacate nu am norocul asta, sunt singur la parinti.
Am o sora, din pacate(sau din fericire) n-am frate.
Intotdeauna ne-am inteles foarte bine. Ea este mai mare decat mine, prin liceu imi facea temele Acum suntem oameni maturi, la casele noastre, ne vedem mai rar. Amandoi avem activitati care ne ocupa tot timpul. Ne petrecem unele vacante impreuna, colaboram, ne ajutam! Suntem o familie foarte unita. Parintii ne-au invatat sa ne ajutam, sa ne iubim.
Frati vitregi, din foarte mare fericire, nu am!
Am o sora pe care o pretuiesc foarte mult si un frate mort prematur, dar nu asta conteaza.Cu fratii si surorile sale, copilul se comporta diferit, indiferent ca e cel mai mare, mijlociul sau mezinul familiei. In orice caz, gelozia este inevitabila, chiar daca este exprimata diferit in functie de copil.
Am un frate mai mic. Ma inteleg foarte bine, de la inceput suntem uniti. Acum, fiind foarte mult timp departe, incerc sa vad cu evolueaza. Sunt un frate modern, incerc sa vorbesc cu el, ii las libertate, il sfatuiesc in probleme grele, incerc din detalii sa vad daca e in vreun anturaj gresit, ii iau apararea in fata parintilor atunci cand e nevoie. E greu cu tineretul in ziua de azi. Trebuie sa intelegi ca lucrurile stau altfel, diferentiat fata de cum era pe vremea ta, dar in acelasi timp, sa pui si acea limita care duce spre altceva.
Si, mai e o vorba: '' fratii sunt tot frati, cand tovarasii sunt pa!''
Am o sora mai mare, pe care o iubesc enorm de mult! Desigur mai avem mici neintelegeri, din cauza diferentei mari de varsta, dar nu suficiente incat sa ne distanteze vreodata.Suntem foarte unite! As vrea ca toti fratii sa se bucure de aceste sentimente, iar parintii sunt cei care joca un rol important pentru implinirea acestui fapt.
Am si eu un frate, si vreau sa spun ca se tine dupa mine toata ziua, astazi am fost pe la o prietena si a trebuit sa il iau cu mine ca facea crize si pe langa asta nu pot sa invat, mai nimic sa fac cand este el cu mine. Cand doarme cu mine trebuie ca eu sa dorm pe coltul patului si el sa stea intins vai...
E ingrozitor. diferenta de varsta este de 7 ani.
Si vreau sa precizez ca este fratele vitreg, adica nu stiu cum sa iti zic, fratele mamei mele are 2 copii, si pentru ca nu prea au timp sa ii injrijeasca pe aman2, l-a luat mama ca sa il dea la gradinta aici la oras, el stand la tara, de la 2 ani si acum are 5 aproape 6, deci il consider ca un frate x|
Am o relaţie strânsă cu fraţii mei, chiar şi cu cel vitreg, şi-n ciuda faptului că sunt cel mai tânăr dintre ei, uneori mă simt cel mai matur.
Am un frate mai mic decat mine, 14 ani.
Pai ne certam, dar eu fiind mai mare, las de la mine, ca altfel nu se poate. Il ajut cand are nevoie, la teme, cu un sfat, etc. Il iubesc mult si oricum ar fi e fratele meu, cu defecte, calitati, chiar daca imi face o mie de nervi cateodata, incerc sa ma pastrez calma.
Nu am frati/surori vitregi/vitrege.
Ne bateam des, acum am evoluat - ne limitam la injuraturi si dume subtile : cel mai subtil castiga! Daca e ceva serios, ne ajutam, dar in rest suntem ca PIC si POC!
Pfff...cu frati am si eu un frate si nu ma inteleg deloc deloc bine cu el dar daca as avea si un frate vitreg? cred ca nici nu vreau sa-l vad
Eu m-am inteles bine, bine ca ne bateam des, pana acum un an jumate cand a murit, dar acum am un fratior de 5 luni si e un dar, deja ma iubeste si nu vorbesc ca il iubesc mai mult ca pe orice de pe lumea asta.Pretuieste ce ai langa tine, nu sti niciodata daca ramai sau nu fara.
Am un frate mai mic decat mine; cand eram mai mici ne ciondaneam tot timpul; acum ca am crescut ne intelegem mult mai bine, cu mici exceptii dar in rest e totul ok;
am o sora vitrega mai mica cu un an decat mine, dar nu am mai vazut-o de 2 ani(precizez ca ea locuieste in italia iar eu in romania); oricum pot sa-ti spun ca atunci cand ne-am intanit ne-am inteles foarte bine, nici vorba de vreo cearta sau tensiunea sau vreun sentiment negativ, in ciuda faptului ca avem personalitati, educatii, mentalitati si obiceiuri destul de diferite; oricum ne-a ajutat mintea si gandirea descchisa foarte mult. dar tu?
Am o sora geamana ca care ma inteleg f bine
si mai am 2 surori vitrege mai mari (km 9 ani diferenta)
ele mi-au fost ca 2 mame :X:X
in total 3 mame
m-au ajutat au avut grija de mine si de sora mea
niciodata nu ne-am considerat a fi vitrege
parintii niciodata nu au facut diferenta intre noi
avem o relatie ff buna:X:X
@{{Anna}} - eu pot sa zic ca am inca 4 frati vitregi, unul sta cu mine si ma inteleg destul de bine cu el. Eu sunt in spania, 3 sunt in romania si inca nu`i cunosc...de aceea am intrebat cum va intelegeti voi cu fratii.
Pai eu am un frate s i o sora vitrega...parintii mei au divortat, mama s-a recasatorit si are 2 copii cu noul sot.Ma inteleg grozav cu ei (inca sunt micutzi) si nu imi place sa ma gandesc ca imi sunt frati vitregi
Am 3 frati vitregi mai mari decat mine
cu unicul care ma inteleg foarte bine e cu fratele meu mai mare
cu alealate doua surori pot sa zic ca nu ma inteleg prea bine nu avem comunicatie.
Sa zicem ca bine da nah ne mai si certam.cu fratioru meu ma inteleg mai bine decat cu soramea...vitregi nu am!
scumpikasmyle întreabă:
anonim_4396 întreabă: