@gresitaEintrebarea, datorita tie au inceput sa-mi placa nuntile. Daca vei vizita vreuna, sa ma anunti si pe mine! O sa vin neaparat.
P. S. Imi las poseta acasa sau vin cu una tip plic.
@gresitaEintrebarea, stai calm! Stiu, ca-ti place sa provoci lumea, inclusiv pe mine. Stupizii tai sunt foarte sexy uneori. Ii port cu mandrie. Mai ai?
@gresitaEintrebarea, bine ca se insoara frate-miu si n-am nici o legatura! Nu-s, slava Domnului nici mire, nici mireasa si nici domnisoara de onoare! Am sa tin cu dintii de poseta! Printez imediat si ii trimit! Va fi cu siguranta un succes!
PS. darul il fur eu!
Obiceiuri de nuntă în Muntenia
În Muntenia s-a păstrat mult timp obiceiul bradului împodobit. În seara dinaintea nunţii, mirele împreună cu prietenii lui împodobesc un brad cu hârtie, panglici, clopoţei, fructe, în varf aşezând o sticlă de ţuică sau un cozonac. Bradul este tot timpul în fruntea alaiului de nuntă, fiind purtat de un bradaş ales de mire. După nuntă, bradul rămâne la poarta tinerilor căsătoriţi până se usucă, semn că acolo locuieşte un cuplu tânăr.
Ca şi în alte zone, în Muntenia colacii joacă un rol important în cursul nunţii. Ei însoţesc bradul, dar nici mireasa nu scapă de ei. Înainte de hora miresei, care precede plecarea spre biserica, naşa rupe un colac deasupra capului miresei.
Jucatul găinii este un obicei care încă se mai păstrează în Muntenia, în special la sat. O femeie, fie participantă la nuntă, fie bucătăreasă, dansează cu o găină în faţa naşului, care trebuie să negocieze preţul ei. În unele locuri se obişnuieşte ca naşul să încerce să fure găina, care este gătită, de obicei, de soacra mică.
Şi în Muntenia se practică legătoarea, obicei care face trecerea miresei la statutul de soţie. I se ia voalul şi i se pune pe cap un batic. Voalul îl primeşte fata necăsătorită care prinde buchetul aruncat chiar înainte de mireasă.
Una dintre superstiţiile zonei spune că mireasa trebuie să-şi scrie pe talpa pantofului numele fetelor nemăritate care participă la nuntă, iar dacă rămâne vreun nunme neşters, înseamnă că acea fată se va căsători prima.
"ceva nou, ceva vechi, ceva albastru si ceva imprumutat"? Asta e un calc americănesc. Nu e o tradiţie nici macar munteneasca, dar românească get-beget!
Uite aici ceva legat despre traditiile de nunta http://www.nuntidevis.net/nunta/traditii/
La nunta mea am tinut mortis sa avem fiecare traditie in parte chiar daca pana la urma nu am reusit, oricum cu un mic sfat te pot ajuta.De exemplu inainte de a face hora miresei afara, nasa trebuie sa iti rupa un fel de turta deasupra capului si sa o imparta la nuntasi. Furatul miresei, mirelui dupa care dansul gainii care o aduce bucatarul la nas sa o plateasca.Si daca a doua zii inca mai tine nunta aceea zi numindu-se,, tambalau'' la mine s-au mascat 4, 5 invitatii si au venit cu roaba sa plimbe nasu cu mireasa si mirele cu nasa, soacra mare cu socru mic si invers. A fost super distractiv pentru toata lumea!:*
Vanessa0911 întreabă: