| dyby21 a întrebat:

Cunosc o fată de 19 ani și aș dori să o ajut. Tatăl ei nu o lasă să plece de acasă și își cam bate și puțin joc de ea.
Mă pot duce cu poliția ca o pot lua de acolo? Urgent vă rog

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca fata nu depune o reclamatie nu cred ca politia se va implica.
Daca ea chiar vrea sa plece o poate face, fiind majora.

| darrio2007 a răspuns:

Poate pleca singură. Este majoră. Nu poti face nimic tu.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i nevoie sa te duci tu acolo, fiindca fata este majora si poate pleca cand vrea ea.

| Mosotti a răspuns:

Cum adica nu o lasa sa plece de acasa? O leaga sau cum? Sa plece singura, sa isi ia certif de nastere si buletinul si sa plece.
Ce sa faca politia? Se baga doar daca ala o sechestreaza.

E imposibil sa nu poata iesi din casa cand ala pleaca la munca, afara.
Este majora, poate pleca singura. Du-te si ia-o cand ala nu e acasa!

| anonimg a răspuns:

Fata să contacteze www.adra.ro
Nu sunt puțini aceia care în mod iresponsabil au dat naștere la copii. Părinți sunt doar aceia care își iubesc copii, respectându-i.
Totuși, nu există situație în care Dumnezeu să nu poată ajuta. Este dorința Lui să ne ofere ajutor, și în același timp este și nevoia noastră de a beneficia de ajutorul lui Dumnezeu. Creștini sau atei, nu contează: dacă vom căuta ajutorul la Dumnezeu, îl vom găsi.
Știu că toți ne întrebăm de ce Dumnezeu nu distruge pe loc oamenii răi. Sunt anumite motive pentru care nu poate proceda la fel cu toți oamenii răi. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lipsim de ajutorul divin. Fiecare om să se pună în mâna lui Dumnezeu; și atunci, chiar dacă ar fi și pe cruce, un astfel de om s-ar ruga la Dumnezeu ca și Mântuitorul, să îi ierte pe cei răi căci ei nu știu ce fac.
Arată-i acele fete mesajul acesta, căci îi vei face mult bine. Să caute cartea "Viața lui Iisus" de Ellen White, și pacea se va așterne peste sufletul ei, indiferent de tensiunea din casă în care se află.

| ioana748 a răspuns:

Este sechestrata?

| mODIN a răspuns:

Fiind majora, poate proceda cum doreste. Daca vrea sa plece, tatal ei nu are putere sa o tina.

| Madaxo97 a răspuns:

Are 19 ani, e majora, poate face ce vrea, nu există sa o țină tatăl ei cu forța, nu pleacă pentru ca nu vrea probabil fata. Nu are poliția ce sa facă

| Invictusman2025 a răspuns:

Poate să plece și singura.

| Cipi1212 a răspuns:

Având în vedere că poliția este doar cu numele, nu știu.

| 1onurSimion a răspuns:

Poți merge la poliție sa dai o declarație alaturi de ea cu cu tot ce-i face tatăl ei și o maltratează sau Doamne Dumnezeule ferește ce se mai întâmplă în acea familie.

| vatadezahar24 a răspuns:

Este sechestrată? Întreb asta deoarece este majoră și are dreptul de a pleca.