Si eu cunosc. Astfel de oameni au complexe de tot felul chiar daca in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Au o teama in suflet provenita din fel si fel de lucruri marunte, care adunate au rezultat aceasta frica de societate. Intr-un fel este de inteles: daca nu esti "dupa tipare" lumea intotdeauna va comenta (pentru ca intotdeauna prima impresie conteaza si fizicul va fi apreciat mai mult decat sufletul, chiar daca majoritatea oamenilor nu recunosc acest lucru). Un psiholog nu stiu cat va ajuta o astfel de persoana sa "isi revina". Poate pentru moment are impresia ca va reusi, dar dupa ce va intrerupe sedintele de psihoterapie lucrurile nu vor sta prea roz. Ideal ar fi ca persoana respectiva sa isi gaseasca un grup de prieteni cu care se simta bine si sa iasa cat mai mult sau o persoana care are exact aceleasi fobii ca si el. Unde-s doi puterea creste...si curajul! Tu poti incerca sa fii alaturi de persoana respectiva cu sfaturi. Puterea de a actiona si de a schimba ceva o va gasi insa numai in el.Sunt insa si unele persoane care asa vor ramane toate viata pentru simplul fapt ca se simt mai in siguranta in propriul camin, inconjurat de propria familie. Nu e nimic gresit in asta. Fiecare are propriul lui mod de a fi si de a se comporta. Iar o persoana de genul asta nu greseste cu nimic.
Chiar sunt enervanti oamenii cand se holbeaza la tine si dupa aia ii auzi razand in spatele tau...Chiar daca nu mereu rad de tine, tot te duce cu gandul la asta...Si eu sunt la fel, doar ca nu mi-e frica sa ies din casa
@vartolome1 Agorafobia e frica de spatii deschise, nu de oameni.
Da,daca ce-i din jur spun lucruri despre el.Dar poate ca el singur isi face astfel de impresii, si crede ca e asa, cand de fapt toate astea se petrec in mintea lui.Cel mai bine e sa consulte un psiholog.Pa,pa.
FUNDA?
Eu zic sa consulte un pshihiatru.Tot asa odata am fost si eu pe strada si intorceau capu dupa mine am crezut ca sunt murdar pe spate dar era chiar spatele prea mare pentru ei cred