anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă ai luat un membru din familie la tine acum ceva timp când a avut nevoie sau de drag și acum nu prea ai mai vrea sa stea pe capul tău, cum ai putea sa ii spui asta fără sa pice prost?
Eu una am început sa îmi pierd răbdarea pentru ca am început sa cheltui din ce în ce mai mult cu cele necesare și persoana respectiva sa dea tot mai puțin spre de loc la mancare și alte lucuri.Adica e chirie unde stau, am venit cam în același timp aici dar plătit tot de mine mai mult și nu prea mai vreau.Nu prea contribuie la cheltuieli decât nesemnificativ uneori,nu e nici o persoana curata și ordonata sa spui ca măcar tine casa în ordine iar tot ce sa investit/renovat etc a fost făcut din banii mei cu o mana de ajutor de la el în sensul de "șterg eu pata asta după ce dai cu lavabil" (ca exemplu sa prindeți ideea).
Acuma are ocazia sa se mute cu ai lui, cu tot ce ii trebuie, chiar insista oamenii sa îl ia, dar face nazuri ca nu prea ar vrea sa se duca (cred si eu cu toate la botul calului) și nu știu cum sa ii zic sa ma fac înțeleasă ca e cam cazul și ca eu nu sunt obligata sa îl țin aici, are familie și eu la fel.

3 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Ii poți spune în felul următor

Auzi, știu că ți-ai mai dori sa stai cu mine, însă știi ...trebuie să-mi fac un rost alaturi de familia mea,nu vom putea împărți aceeași pereți la nesfârșit,daca înțelegi.
Plus de asta, cheltuielile in ultimul timp au crescut și,după cum vezi,nevoile mele se măresc pe zi ce trece și na,bugetul e destul de limitat.
Nu mai zic de faptul că nu dovedesc nici cu treburile casei,că mi-aș fi luat un alt job.
Nu vreau sa mă înțelegi greșit,dar am nevoie de spațiu și intimitatea mea,la rândul tău și tu ai,așa că na, sper sa înțelegi acum.
Îți mulțumesc pentru că mi-ai ținut companie și că ai fost aici, cu mine, dar vezi tu, vreau sa evoluez, însă nu prea pot.

Și cu asta ar trebui cumva să-l îndupleci, sper

| Osana254 a răspuns (pentru Hyperion7):

Am încercat sa ii spun de-a lungul timpului subtil și de munca și bani, înainte sa vreau sa plece de tot.Am încercat sa ii explica "ca ști, poți sa mergi și pe mai puțin la un loc de munca, da măcar ai un venit stabil" și nu prea sa legat de el.I s-a spus recent și faptul ca i sa găsit ceva plătit bine și spune da da, dar după se da lovit.Iar acum cu mutatul chiar i s-a spus ca are unde sa stea cu toate condițiile și sa facă și sa se dramuiasca cum vrea și a spus pe fata ca nu prea ar vrea sa meargă sa stea acolo.M-am blocat un pic fiind în casa mea pot sa zic, adică întreținută de mine, sa zică mai pe direct dau pe ocolite ca el rămâne aici.De asta am zis ca nu știu cum sa formulez și sa ii spun ca nu prea e după el.
A văzut ca am divergente în casa și ca am cearta des pe tema banilor și a altor chestii.Sa spus și pe direct și pe ocolite ca se fac cheltuieli mari și ca nu e ok.Dar pare ca se face ca nu aude, pur și simplu nu se simte.Eu de eram în locul lui și creeam problemele astea cred ca dormeam sub pod doar sa plec de acolo ca m-as fi simțit prost.
Crezi ca ar fi o soluție și un comportament mai rece, mai distant, o ignorare ceva ca poate se simte?

| Hyperion7 a răspuns (pentru Osana254):

Înțeleg,din ce spui,ori o face pe-a prostul sad oooori,există și o altă variantă care sigur nu o să-ți placă, și anume posibil să simtă ceva pentru tine.
Este și asta o varianta de luat in calcul, crezând el că dacă face haos,o sa te desparți de partenerul tau și că i-ar putea lua locul.
Zic asta pentru că nu știu ce om normal la cap ar sta pe capul cuiva daca ar avea un loc cu toate condițiile.
De simțit, sunt sigur că s-a simțit,dar ti-am zis,exista și posibilitatea asta.
Daca tot nu-si schimbă comportamentul, i-o poți spune pe șleau, verde-n fata că e ca un trântor și că prezența lui nu-si mai are locul in casa.
Daca i-ai spus, ai insistat și nimic, coboară milităria din pot, uneori e mai bine ca oamenii să te mai știe și de nebunhappyserios.
Că na, până la urmă nu ești mama lui sa-l întreții, zic și eu