Parerea mea este sa-l lasi. Ma mira ca nu l-ai lasat pana acum, daca asa se comporta. Este aproape sigur ca situatia nu se va imbunatati dupa casatorie, dimpotriva, se va inrautati.
Stiu. Copilul ale 3 ani si il iubeste foarte mult. Nu stiu ce sa fac. Tot timpul apare ceva si dintr-o data e totul bine. Sunt asa de confuza. Nchiar nu stiu. :-( e mai rau ca o telenovela
Esti singura care detii toate datele problemei si poti lua cea mai buna decizie. Noi, fiind in afara, am exprimat doar pareri proprii.
Dă-l încolo de nebun. Lasă-l și mergi înainte. Mai sunt și alți oameni pe lume.
Iubirea nu se comporta necuvincios. Ar trebui să te iubească ca pe propriul lui corp. O relatie durabilă se bazează pe iubire și respect. Cred ca ști cum e cel mai bine pentru tine și copilul tău, daca pui aceste intrebari. Esti puternică, meriți să fii tratată cu demnitate și respect.
Întrebarea este: asta vrei de la viață? Se va juca cu mintea ta încât vei considera umilința (bătaia, jignirile) o normalitate, te vei considera vinovată dacă nu faci cum spune el. Este foarte greu, dar nu lăsa pe alții să-ți comande viața. Copilul dacă este mic nu-și va aminti de tatăl lui. Dacă rămâi cu el, se va agrava totul, copilul va asista la scene de violență și va auzi cuvinte jignitoare venite de la tatăl lui adresate ție. Va râmâne marcat pe viață, îi va dăuna în viitor. Va vede femeia ca pe cârpă cu care poate să facă ce vrea. Dacă copilul tău este fetiță mai târziu va dezvolta o teamă pentru băieți/ bărbați. Un copil poate crește cu un singur părinte în armonie. Un copil are nevoie de afecțiune, atenție, iubire. Nu te lăsa manipulată prin amenințări (că îi face ceva copilului). Pleacă cu copilul (la părinți tăi, la rude sau du-te la poliție și spune-le prin ce treci). Nu-ți fie rușine de 'gura lumii', lumea nu încasează bătaie, lumea nu-ți simte durerea și nu plânge pentru tine. Mergi mai departe. Nu te gândi 'copilul are nevoie de un tată', copilul are nevoie de: armonie, liniște, pace, educație. Pe viitor ai grijă la aparențe. Nu te lăsa influențată (dacă pleci și vine după tine și-ți spune 'mă voi schimba', oamenii nu se schimbă ei își arată adevărata față). Ce traiești tu cu el nu este iubire. Îți ești datoare ție să fi fericită. Nu toți bărbații sunt la fel (oamenii nu sunt în mai multe exemplare, suntem diferiți prin: gânduri, fapte, principii, valori, etc). Trăiește-ți viața cu demnitate. Nu te gândi 'cine mă va lua cu un copil' (nu ești o vacă pe care cineva o cumpără, copilul nu-ți scade din 'valoare'. Cine te iubește, te acceptă așa cum ești. Totul sau nimic). Alegerile pe care le iei te vor duce la finalul dorit. O viață ai, n-o irosi în bătaie și scandal.
Roaga-te Lui Dumnezeu, uita-te la filmul War Room, e sugestiv in situatia ta. Pe de-o parte e mai bine sa renunti la el pentru ca iti naruie viata, pe de alta parte te gandesti ca si copilul are nevoie de un tata si te gandesti ca merita sa induri toate umilintele pentru copil. Parerea mea, daca ai un copil conceput inaintea casatoriei, nu te pripi sa te mariti ca sa regreti toata viata. Roaga-te Lui Dumnezeu pentru cauza asta si El va lucra.
Multa pace!
Effy35 întreabă: