anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am 19 ani, parintii mei ma pot da afara din casa? Este legal?

12 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Te pot da afara din casa dar intre noi fie vorba daca parintii tai sunt in stare sa faca asta, nu stiu daca se mai pot numi parinti[si ce daca ai 19 ani, poti sa ai si 30, pentru asta esti copilu lor]

| DEBrown a răspuns:

Legal este...acum depinde ce ai facut.

| andrei a răspuns:

Puteau sa te dea afara din casa si pana acum.:p

| BiuL a răspuns:

"Copilul beneficiază de pensie de întreţinere până la majorat, iar copilul major aflat în continuarea studiilor are dreptul de a primi pensie de întreţinere de la părinţii săi până la împlinirea vârstei de 25 ani sau 26 (în cazul studiilor superioare cu o durată mai mare de 5 ani)."
In traducere, au obligatia sa te intretina pana la 25/26 daca studiezi, daca nu, nu, dupa ce absolvi liceul te pot da afara din casa, si nu au obligatia sa iti dea niciun ban.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, este legal.
Am mai vazut cazul asta la un prieten si a trebuit sa stea cu chirie thinking
Ma rog, mie mi se pare o prostie sa iti dai copii afara pana nu sunt stabili. Nu pot intelege parintii care nu ar face orice pentru a avea copii cat mai aproape.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da poate asa ca ai grija ce facilaughing

| VampireBlood a răspuns:

Da,ai trecut de 18 ani si esti majora

| Anticarul a răspuns:

DA. Esti majora si in masura sa raspunzi in fata legii pentru actiunile tale. In Romania varsta majoratului este de 18 ani. Se considera varsta de la care poti lua decizii pentru tine singura si numai ai nevoie de un tutore(parintii tai).

| DracoMalfoy a răspuns:

Nu stiu sigur, dar banuiesc ca da, avand in vedere ca esti major/a se considera ca nu mai depinzi de parinti si prin urmare nici ei nu mai au nici o datorie fata de tine sa te tina sau chestii de-astea...

| XxrobixX a răspuns:

Da,dupa 18 ani esti majora si ei nu mai au nici o obligatie fata de tine, este legal, dar mie personal nu mi se pare corect sa te dea afara, cand oi vrea tu sa pleci de la ei da, dar daca vor sa se numeasca "parinti" ar trebui sa te tina pana cand doresti tu sa tsai la ei!

| Apologize a răspuns:

Problema e ca stau doar cu mama, si ea practic ma uraste, orice fac nu fac bine, si tot asa, si nu sunt vre`o lichea de copil, din contra... Nu stiu incotro sa o apuc...

| maria199533 a răspuns:

Da este legal, dar inuman din punctul meu de vedere...