| RoseAndBiia a întrebat:

Daca chemi protectia copilului deoarece parintii te.au batut. Ma pot duce unde vreau ( nu la bunici si astea) desi le spun ca sunt in siguranta. Citisem undeva ca daca ai avea 15-16ani poti semna nu stiu ce act in care sa spui ca vrei sa fi pe cont propriu sa numai ai parintii (desigur ca actul o sa-l vada si parintii ca numai vrei sa fi copilul lor ) si asa ar putea sa ma adopte altcineva. e posibil?

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu te vei duce unde vrei tu. te vei duce intr-un centru special unde vei sta pana se face ancheta. daca ancheta da la iveala faptul ca esti intr-adevar batuta, parintii vor fi chemati in judecata si decazuti din drepturile parintesti. Apoi se va face ancheta sociala la bunici si, daca totul e in regula acolo, vei merge la ei. daca nu, vei merge intr-un centru de plasament unde vei sta pana la 18 ani (formalitatile de adoptie dureaza cam 2 ani, nu se incep la copii atat de mari).

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu te poti duce unde vrei ci doar acolo unde te trimit cei de la Protectia copilului ori unde stabileste instanta de judecata. Nu poti fi adoptata fara acordul parintilor, decat daca acestia au fost decazuti din drepturile parintesti, printr-o hotarare judecatoreasca.

| powergirl a răspuns:

Tu cati ani ai acum? faza cu batutul trebuie sa fie ceva grav nu ca te-au batut odata pentru nu stiu ce traznaie, si nu cred ca poti sa ai un astfel de act dar suna la protectia copilului sau uitate pe net si ei iti vor raspunde, dar daca nu mai vrei sa fii copilul lor trebuie sa ai un alt tutore si din cate stiu trebuie sa il cauti tu si sa fie de acord dar asta era mai de mult acum nu mai stiu, cel mai bine e sa suni si ei raspund

| powergirl a răspuns:

Cunosc o fata care e batuta de parinti si a mers la politie din cate stiu eu si a obtinut un act cum ca la 17 poate sa paraseaca casa parinteasca si daca nu e majora, mai multe detalii nu stiu

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Nu e posibil.E un conflict atat de mare intre tine si parinti?

| CodrinV a răspuns:

Cu mine a fost pe dos. Mi-au zis să mă duc unde vreau eu, dar să plec neapărat de-acasă. Unde să mă fi dus? Și ce să fac? Să mă apuc de furat? Așa că m-am rugat eu de bătrîn să-mi tragă o bătaie, dar să nu mă alunge de acasă. Adevărul e că o făcusem lată rău în ziua aia, așa că mi-am luat-o pe merit.

| RoseAndBiia explică (pentru CodrinV):

Pai ce asa mare greseala facusei? ( poti sa-mi spui si in mesaj privat ) as incerca`o chiar nu mai vreau sa stau cu ei laughing
desi ai mei si daca comit o greseala cat se poate de mica ma ameninta cu bataia si ca ma dau afara din casa rolling on the floor

| CodrinV a răspuns (pentru RoseAndBiia):

Mă amenința așa atunci cînd încercam să scap să mi-o iau. Eu nu am fost prea vitez, așa că încercam să mă scot. Urma inevitabil amenințarea: ori stai să te bat, ori pleci de acasă. Puteam să aleg? Nu. Așa că pînă la urmă o încasam.

| sergO3 a răspuns:

Nu, trebuie sa ai peste 18 ani sau sa ai un alt tutore. Funda?

| Rosalinda19 a răspuns:

Ciao
Nu cred ca te-au batut pur si simplu, cred ca ai facut vrei traznaie. Chiar daca chemi asistenta sociala, o bataie meritata nu o sa ii convinga ca tu nu esti in siguranta in familia ta. Nu te poti duce unde vrei pentru ca nu esti major si nu lucrezi. Te vor duce la o casa de copii. Sa te adopte altcineva, nici vorba, sau poate doar pentru banii ce ii plateste statul cand se adopta un copil.