Actualul sot al mamei poate sa devina tata dar numai prin adoptie. In acest caz adoptia se poate finaliza in cateva luni.
Buna mi-ai putea spune cum se procedează? Partenerul meu îmi crește fetiță de când sa născut și m-am gândit să o trec pe numele lui chiar și în certificatul de naștere doar ca nu stiu cum sa procedez
Adreseaza-te Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din judetul tau de domiciliu si o sa primesti toate informatiile de care ai nevoie.
De asemenea poti citi si L.273/2004, rep. in 2016, cu md. si compl. ulterioare.
Linia se păstrează!
Iar, adopție la vârsta pe care o ai, nu are vreo valoare, atât timp cât ești iubit și de actualul soț al mamei!
Baiatul respectiv cred ca se simte complexat de faptul ca el nici nu isi cunoaste tatal si macar sa se faca ceva dpdv legal daca se poate pentru a fi si el ca ceilalti copii, mai ales ca tatal vitreg chiar tine la el.
Dacă soțul actual își dorește, se poate face recunoașterea lui de către respectivul.
Nu știu procedura, darnica discuta cu un avocat, se poate rezolva.
Se poate, dar ma intrebam daca vorbim de ani intregi sau si cateva luni...
Eu am 40 de ani și nu îmi cunosc tatăl natural natural, am linie pe certificatul de naștere, dar niciodată nu am fost complexat! Nici nu mi-am dorit să îl cunosc! Important este ce va face el în viață, să îl depășească pe cel care nu l-a dorit și să nu își facă de rușine părinții de lângă el!
Ai dreptate.
Mama lui nici nu vrea sa discute cu el despre acest subiect si stiu ca el se simte complexat pentru ca sta intr-un oras mic unde toata lumea se cunoaste cu toata lumea, iar copiii de la scoala sunt mai rai.
El să își vadă de școală, indiferent de oraș, bârfe există pe acest subiect!
Dacă are performanțe la școală, în viață, nimeni nu va mai avea ce să comenteze! Dar, dacă va fi un ratat al societății, va fi și mai greu!
Deci, cu cât rezultatele școlare vor fi mai strălucitoare, va avea mult mai multă invidie din punct de vedere școlar!
Si eu am liniuta in dreptul tatalui si cand mi-am facut buletinul a ramas asa