Legal, nu au ce-ti face. Dar restul ține de bun simt. Te-au crescut, te-au educat etc.
Probabil, ei cred ca te duci la un prieten, nu la o prietena.
Unele la varsta ta au copii.
Probabil ca tot asa, au dormit la o prietenă.
Nu-ti spun cu rautate.
Legal nu are ce sa-ti faca odata ce esti MAJORA, dar daca afla ca ai mintit-o, la intoarcere iti poate pune valiza la usa si te da afara, sa dormi pe strada.
Parintii tai au dreptul sa faca reguli in casa lor si tu ai obligatia sa le respecti iar daca faci impotriva lor, au tot dreptul sa te arunce in strada, fara sa mai tina cont de faptul ca nu ai ce manca sau unde dormi.
Ce vrei tu sa faci este prostie, fiindca nu esti inca capabila sa intelegi ca nu-i de joaca cu decizia parintilor, mai ales ca depinzi total de ei. Pleaca doar daca nu mai ai de gand sa te intorci la ei.
Nu o mint, doar ii spun adevărul! am inteles ca stau în casa lor și ca au voie sa facă regulile cum vor ei, dar m-am saturat sa aud la liceu cum alte fete mai mici decât mine la vârsta ele pot sa doarmă la cineva și eu care sunt majora nu am voie sa fac mai nimic.
Te-ai saturat sa asculti de parintii tai?
Apai ia-ti valiza si pleaca din casa parintilor ca sa traiesti dupa cum iti place tie.
Ca parinte iti spun si eu foarte clar: casa lor, regulile lor, ca-i munca lor de-o viata acolo si apoi daca ei te intertin, ei te hranesc si ei te adapostesc, le esti datoare macar din bun simt, sa asculti in totalitate de ei.
Ori asculti si executi ceea ce parintii tai iti cer, ori te muti din casa lor si faci ce vrei tu.
Este jenant sa-mi dai exemple de copii mai mici, care sunt lasati sa se destrabaleze, ma asteptam sa ai mai mult creier si discernamant la 18 ani.
Lasa dormitul in alte paturi. Nu te mai lua dupa ce fac alte fete.
Chiar daca te vezi cu iubitul, dormi la tine acasa, in patul tau.
Parintii tai iti vor binele, asculta-i.
Vei intelege mai multe mai tarziu.
Cand vei fi pe picioarele tale, sa-ti castigi tu painea, vei dormi la tine acasa, la iubit sau la prietene. Dar deocamdata ai "acasa" si 2 parinti carora le pasa de tine. Asculta-i.
Daca stai in casa lor si depinzi de ei trebuie sa respecti regulile lor.
Vrei independenta, ok, ai 18 ani, nimeni nu te poate opri sa ai viata ta.
Personal nu sunt de acord cu atitudinea lor, dar neimportant, ei sunt ei si este dreptul lor in casa lor.
Pai și eu ce pot sa fac în aceasta privința? dacă plec si ii anunț ca sunt bine, au cum sa ma de a dispărută la politie?
(țin sa precizez ca am 18 ani și nu am dormit niciodată la o prietena pentru ca nu m-au lăsat și când au mai fost ocazii au zis ca da da au cunoscut și parintii prietenei mele și după au zis nu.)
Nu au cum sa te dea disparuta daca stiu ca esti bine, ca politia le pune intrebari, eventual apeleaza numarul tau de telefon.
Insa nu sunt obligati sa te mai primească in casa.
Obligațiile lor s-au terminat cand ai implinit 18 ani.
Pana la urma tu trebuie sa iti vezi interesul tau si poate nu este atat de important sa dormi la prietena ta.
Stiu ca esti la varsta la care vrei sa experimentezi diverse, dar ce ar fi sa te gandesti la binele tau inainte de orice si de oricine.
Pacat ca parintii tai nu comunica deschis cu tine si sa iti spuna temerile lor si de ce se manifesta asa.
Te inteleg perfect si eu am avut exact aceeasi problema, nu ma lasau niciunde si ceea ce spuneau ei, era lege. Nu aveam dreptul la opinii. Au trecut anii, m-am casatorit, insa nu am reusit sa imi fac prea multi prieteni. Sunt o persoana antisociala, am petrecut foarte mult timp in casa si imi vine foarte greu sa ma descurc de una singura cand este cazul. Acum le pare rau si mama mi-a spus ca atunci cand voi avea copii, sa le dau mai multa libertate decat mi-au dat ei mie.
Nu prea ai ce sa faci in acest caz, trebuie sa asculti de ei.