| NowForYou000 a întrebat:

Daca familia adoptiva cu care locuiesc pateste ceva, iar eu raman singura, ma ia Protectia Copilului fortat? Eu nu vreau sa ajung la stat. Ma poate ajuta un prieten care este major si locuieste singur sa le spuna ca voi locui cu el, dar fara sa trebuiasca sa semneze ceva? Se poate?
P.S. Am 15 ani

13 răspunsuri:
| pisoias a răspuns:

Doar daca baiatul in cauza se casatoreste cu tine.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te mai gandii la prostii, ca nu mor amandoi odata, nu am cum sa pateasca ceva!
Apoi, raman bunicii sau rudele, cineva te poate lua sub protectia lui.
Nu uita: mai ai 3 ani si devii major (la 18 ani), deci, poti sa-ti decizi singuri soarta.
Iar acum, gandeste pozitiv, ca nu se va intampla nimic parintilor tai adoptivi.

| Violleta2022 a răspuns:

Cei care au dreptul la infiere sunt bunicii si rudele parintilor, in caz de ceva.
Prietenii sunt ultimii care pot infia, daca rudele de gradul 1 si 2 refuza. Apoi, prietenul tau major, trebuie sa aiba casa pe numele lui si venituri mari, ca sa dovedeasca ca, de te infiaza, poate sa te creasca si sa te intretina.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu te poate ajuta un "prieten" major fara sa fie oficial

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

După felul în care expui problema, dai de înțeles că ai o relație cu un tip de peste 18 ani, iar împreună v-ați făcut planuri de a locui împreună și de a scăpa de părinții adoptivi.
După vârsta de 18 ani, poți face ce vrei, până atunci, ești în grija statului. El fiind major, poate fi acuzat de corupere de minori și se pedepsește, conform legii.
Stai liniștită, familia ta nu va păți nimic! happy
PS. Dacă părinții află că ai o relație cu băiatul acela, te pot trimite înapoi la Centrul de plasament, altfel, ei riscă să fie acuzați de Protecția Copilului, de iresponsabilitate.Tu ești copilul statului, până la vârsta de 18 ani!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la 16 ani poți avea o relație legală cu un adult, fără ca acesta să fie acuzat de corupere de minori. Conform legii române, o fată are dreptul să se căsătorească la 16 ani, dobândindu-și astfel majoratul parțial (fără alcool, tutun, permis de conducere și altele)...

| Ara997 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai cine a vorbit de casatorie?
institutia asta, casatoria, e pe cale de disparitie, toti baietii vor "relatie" adica distractie fara responsabilitati. Daca fetei i se intampla ceva gen sa ramana insarcinata, respectivul "adult" o trimite urgent inapoi la familia adoptiva cu tot cu"dobanda"
au ajuns fetele sa fie tratate precum animalele de companie : cat e frumoasa si dragalasha te plimbi cu ea, cand apare o problema de sanatate etc te duci la veterinar si ceri o solutie la "problema"... eventual avort sau abandon. eventual o pui intr-un sac opac si-i dai drumul intr-o gara (cum am auzit pe cineva ca a facut cu un motan cam batran).

| suntserios a răspuns (pentru Ara997):

Hai sa nu generalizam in functie de frustrarile personale

| Ara997 a răspuns (pentru suntserios):

Recunosc, m-a marcat profund abandonarea unui motan care " a facut servici" vreo 12 ani intr-o gospodarie, in conditii grele, iarna-vara prins soareci la greu.

| KanezuY a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar rromii au voie sa se casatoreasca la 16 ani.

| anonim_4396 a răspuns (pentru KanezuY):

Pe ce te bazezi? Eu sunt jurist. Tu? Pe teritoriul României, legea e la fel pentru toatã lumea, indiferent de etnie. E totusi o "discriminare": baietii nu se pot casatori inainte de 18 ani, dar fetele da (de la16 ani), dar doar cu acceptul parintilor sau a tutorelui.

| KanezuY a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai am vazut anul trecut la stiri ceva cu casatoriile la romi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru KanezuY):

Rromii se „căsătoresc" de copii, dar nu pe acte, ci sunt „promiși". Fiind ilegal, nimeni nu le face acte, decât după ce băiatul a împlinit 18, iar fata minim 16.