Iei toat subiectele posibile/ imposibile incepe cu un subiect lejer/filma/muzica/jocuri/calculatoare. Apoi usor usor deviezi spre altele
Specialiştii au dat câteva sfaturi pentru învingerea timidităţii: „Gândiţi-vă cum să începeţi o conversaţie folosindu-vă de evenimente prezentate la ştiri, de articole din reviste, de cărţi, de hobbyuri sau de filme". „Dezvoltaţi aptitudini de comunicare prin cuvinte şi fără cuvinte, printre care se numără contactul vizual [şi] ascultarea activă." „Obligaţi-vă să faceţi lucruri de care vă e teamă." „Dacă sunteţi părinte şi aveţi un copil timid, este important să-i daţi copilului o mulţime de ocazii ca să petreacă timp cu alţi copii.
Nu toti interactionam la fel la cunoasterea unor persoane noi. Unii sunt mai svapaiati si altii mai timizi.Se intampla oricui si nu cred ca ar trebui sa iti faci griji.
Salut.
Iti recomand sa citesti "Secretele comunicarii" de Larry King.
Cele bune!
Frate depinde de persoana, si mie mi se intampla la fel cand discut cu cei mai in varsta decat mine, si depinde si de felul tau de a fi, esti mai timid la fel ca mine, oricum la inceput e greu si apoi totul devine usor cand e vorba de a conversa cu acea persoana, gandeste-te la subiecte de discutie si nu uita ca cine vorbeste mult gandeste putin
E simplu! Ai doua alternative:
1: Intrebi persoana respectiva despre ea, ce muzica ii place, filme, chestii personale mai adaugi si despre tine cate ceva (pe acelasi subiect);
2: Vorbesti mult despre tine insuti, nu stiu, opinii personale in legatura cu un anumit subiect, ce iti place/displace.
Incearca in oglinda, replici etc.da e stupid nu? Da functioneaza.Psihologii o recomanda.